24 maj 2017

Bloggen tar semester


Mellan den 25 maj och 13 juni kommer jag att vandra i Jämtlandsfjällen och segla på Vänern, så det kommer inte att bli mycket skrivet under den tiden.

Men, “I’ll be back” som Arnold Schwarzenegger brukade säga.

Var rädd!


ISIS har gjort ett uttalande efter Manchester-bombningen, där de berömmer sina soldater och kallar händelsen en hämnd för överträdelser mot muslimernas länder. "Det som kommer nästa gång blir mycket värre för Korsets tillbedjare och deras allierade".
Nästa attack kommer tydligen att rikta sig mot kristna.

Media uppmanar oss ständigt att “vi ska inte vara rädda”.  Det är som om rädsla är något som skulle göra ISIS starkare?
Jag menar att vi ska vara rädda för ISIS, så att vi inte underskattar dem.  Att vara rädd betyder inte att vi gömmer oss i ett hörn och darrar. Vår rädsla måste utvecklas till mod, så att vi inte tillåter oss att bli offer för  deras infall.

Efter 9-11 fick Israels Mossad i uppdrag att utvärdera säkerheten på USAs flygplatser - efter att HomelandScurity och säkerhetskontrollerna var på plats.  Nästan alla flygplatser fick underkänt.

 Vi kan inte vara säkra, om vi underskattar vår fiende. Vi kan inte vara säkra om vi inte förstår och är klar över vem fienden är. Det betyder inte att vi gömmer oss, eller att vi agerar irrationellt;  det betyder att vi lär av Mossad och tillämpar deras säkerhetsåtgärder.

ISIS tillgång till martyrer är praktiskt taget oändlig. Att döda dem minskar kanske antalet en tid men deras rekrytering omorganiseras ständigt. Och det är därför Obama misslyckades i kampen mot ISIS.

Han spenderade miljarder för att förstöra Syrien och skapade därmed en häckningsplats där ISIS kunde föröka sig.  Det skapade en invandringskris och ISIS blev starkare, ibland tillsammans med al-Qaida och Al Nusra. Varför bryr vi oss ens om Assad-regimen? Var syftet att skapa exakt vad vi bevittnar idag?
Kommer Trump och Mattis att göra något åt det?

Vi bör vara rädda, för det öppnar våra ögon så vi ser fienden; vet vad han går för och underskattar inte hans ondska och planer. 

ISIS kommer inte att försvinna därför att vi blåser upp ballonger, tänder fler ljus och lägger ut tårdränkta nallebjörnar.
Men om våra bästa elitstyrkor i kombination med Ryssland, Europa, Kanada och Israel inte kan besegra en armé på mindre än 100 000, då är vi dömda.

ISIS har sagt att deras nästa mål kommer att vara kristna människor. Var uppmärksam. Var rädd. Var stark.

Så fruktansvärt smaklöst!

Vad rör sig i huvudet på dessa människor?


23 maj 2017

Hjälp på äldre dar


Protester i 50 dagar i Venezuela

Gatuprotesterna i Caracas har nu pågått i mer än 50 dagar. 
Någon lyckades flyga en drone över staden, något  som är förbjudet av regimen, eftersom man inte tillåter dokumentation som kan visa världen protesternas omfattning. 
Människor har inte tröttnat eller är rädda på grund av ökat förtryck.  Gatan tillhör nu oppositionen, Världen såg det i lördags.


Vi fick vad vi röstade på


Den gamla regeln i affärer var att man ska omge sig med de människor som är starka inom det område där man själv är svag.  Trumps styrka är att han är affärsman och på den fronten har han klarat sig bra sedan han tillträdde.
Andra områden som militären, utrikespolitiken, NSA, FBI, lämnad han över till personer som skulle klara jobbet utan att ständigt övervakas. Några av dem har hittills klarat det bra, andra verkar bortkomna och några misslyckades fullständigt.

Trump verkar utgå ifrån att om en person är kunnig, utbildad, erfaren och välrenommerad, är  han också hederlig och därför en värdefull tillgång, men det antagandet har visat sig felaktigt och kanske Trumps största svaghet.  Inledningsvis var den svagheten styrd i detalj av Steve Bannon, en man med erfarenhet och styrka och insikt, men sedan stafettpinnen lämnats över till mågen Jared Kushner har Trump hela tiden varit på defensiven.

Defensiva handlingar kan vara på sin plats ibland men de vinner inte matchen  - inte i schack, inte på slagfältet, inte i fotboll.
Kushner själv har legat lågt, men det är hans jobb att hålla Trump fokuserad och borta från Dems. fällor och hysteri.

Media, i synnerhet Washington Post, NY Times och CNN, anser att de är mer kvalificerade att avgöra hur det här landet ska drivas. De verkar ha tagit över rollen att styra USA och tala om för oss vad vi vill, hur vi vill ha det och att vi vill ha det precis just nu.

 Konservativa, progressiva, gröna, liberala…alla känner sig skyldiga att tala om för Trump och hans anställda hur de ska hantera sina uppgifter och vad de gjorde för ”fel".
Karl Rove ... "Detta är vad Trump borde ha gjort ..." Ann Coulter ... "Trump är inte den hänsynslösa affärsman som vi blev lovade ...

Men det är vad han är!  Han är affärsman när han förhandlar affärer med "affärsmän". Men The Swamp är inte ett styrelserum;  det är ett girigt träsk fylld med missnöjda narcissistiska alligatorer.
  De arbetar inte utifrån en plattform av logik eller ärlighet eller respekt -  de arbetar bara för en sak -  att bli omvalda så att de kan fortsätta att leva i “The Swamp”.  Jag tror att Trump har missat det.

De älskar att prata om hur lite de tjänar, men märkligt tycks de lämnar Washington med bankkonton som miljonärer och hus väl värda flera miljoner. Och givetvis är deras deklarationer en "privat sak".

Jag håller inte med om särskilt många av president Trumps beslut,  men han har tillgång till information som jag inte har.
Men kanske Trump borde fokusera på det han kan bäst - näringslivet.
Enligt opinionsundersökningar och media på båda politiska sidor var JOBB nummer ett på önskelistan  - och Trump är medveten om det, men allt tar tid och tålamod.
Det tog Obama 7 år att ge oss Obamacare - och det var och är en legendarisk soppa.

Muren? Skattereform? Ny sjukvårdslag? De var alla en del av “det extra”, men kom ihåg,  JOBB var först på listan för “The People”.
I dataåldern är vi bortskämda med att allting händer omedelbart. Men i den verkliga världen - i affärer, är det inte så och har aldrig varit.
Vi ville ha en kunnig affärsman, och det är exakt vad vi fått.

22 maj 2017

Pence talar om yttrandefrihet...

 ...och studenter protesterar

Vice president Mike Pence, före detta guvernör i Indiana, var inbjuden att hålla examenstalet vid Notre Dame-universitetet, sedan studenter och lärare protesterat möjligheten att president Donald Trump skulle göra det. Trump skulle i så fall ha blivit den sjunde amerikanske presidenten som talat vid skolan."Detta universitet är en ledare vad gäller yttrandefrihet och fritt utbyte av idéer i en tid  när yttrandefrihet och hövlighet tyvärr är på avtagande vid universitet i hela Amerika.  Notre Dame är ett undantag - en ö i ett hav av överensstämmelse - hittills förskonat från den skadliga våg som verkar ha översvämmat mycket av dagens undervisning. 
Medan denna institution har behållit en atmosfär av artighet och öppen debatt,  kännetecknas alltför många skolor i Amerika av tal-restriktioner, säkra zoner, nyans-kontroll, politisk korrekthet sanktionerad av administrationer - allt för att undertrycka yttrandefrihet."

Kanske är Notre Dame ändå inte ett sådant undantag. Inte alla som deltog var mottagliga för meddelandet.
Dussintals studenter lämnade lokalen i protest mot Trump-administrationen och man kan anta att de skulle ha föredragit tex. Mumia Abu-Jamal - en dömd polismördare som har hållit examenstal via video vid Vermont's Goddard College och även Berkley, för några år sedan.

Det är tydligt numera att ungdomar inte lär sig hyfsat uppförande varken i hem eller skolor.

21 maj 2017

Som man bäddar…


Ett mindre flick-college i Oakland, Kalifornien, som valde att ändra sina intagningsregler för att inkludera transgender män, är nu i en ekonomisk nödsituation efter att beslutet visade sig vara ett stort misstag. Det verkar som om skolans "banbrytande" beslut inte var tillräckligt för att hålla skolan igång.

Daily Caller rapporterade om de aktuella problemen vid Mills College, som år 2014 blev den första flickskolan som tillåter transgender män att ansöka, men nu är institutionen tvungen att offentliggöra att de har ett budgetunderskottet på 9 miljoner dollar, vilket representerar cirka 16 procent av skolans årliga budget på 57 miljoner dollar.

Universitetet uppmärksammades år 2014 när de meddelades att det skulle börja acceptera ansökningar från studenter som identifierade sig som kvinnor men inte var födda som kvinnor - och det även om individen i fråga inte hade genomgått “selektiv kirurgi”.

Beslutet visade sig emellertid vara en ekonomisk katastrof för skolan och nu ser man fram emot mängder med permitteringar. Även professorer med “fast anställning för livet” sk. tenured, måste avskedas.