21 juli 2017

Nationens första cykelskatt


Guvernören Kate Brown (D) i Oregon förväntas underteckna en lag om transportregleringar på 5,3 miljarder dollar, vilket inkluderar en 15-dollarskatt på försäljning av cyklar som kostar mer än 200 dollar och har en hjuldiameter på minst 26 tum.

 I Oregon, som är känd för sin cykelkultur, har statens lagstiftare godkänt den första stats-omfattande cykelskatten i USA och det är inte alls populärt.

Rent principiellt hatar jag alla skatter, men måste medge att den här får mig att le.
Mins ni The Beatles sång Taxman:  If you take a walk, I’ll tax your feet,”?

Självbelåtna cyklister trodde aldrig att deras progressiva kamrater skulle göra något sådant. HaHa.

Cykelskatten syftar till att inbringa $ 1,2 miljoner per år för att förbättra och expandera cykelbanor  och gångstigar.
Tvåhjulingar är en viktig sak i Oregon.  Portland rankades som den tredje mest cykelvänliga staden 2016 av Bicycling Magazine, som citerade 7,2 procent av de invånare som cykelpendlar.

Kritiker säger att : “Man beskattar de hälsosammaste, billigaste, mest miljövänliga, effektivaste och  mest ekonomiskt hållbara transportformen som uppfunnits av den mänskliga rasen.
 Ms Brown har mani på att hitta nya innovativa sätt att ta pengar från skattebetalarna. Hon fortsätter att se folket i staten som ingenting annat än en spargris för att finansiera hennes ansträngningar att införa politik som tar död på jobb. Lägg nu till listan en politik som är anti-hälsosam och miljöovänlig och sänder ut ett felaktigt budskap."

Oregon har ingen omsättningsskatt utan förlitar sig på sin statliga inkomstskatt som är bland de högsta i landet, 9,9 %. 

Cyklister hurrade förra året när Portland införde en fyraårig, 10-cent per gallon skatt på bensin som syftar till att förbättra vägarna, men man hörde klagomål om att cykelåkare inte betalade sin andel för sådana projekt.

Lyssna till Beatles, skatt på skor står på tur!

20 juli 2017

Underlåtenhet att upphäva?

 De hade aldrig för avsikt att ogiltigförklara, vilket återigen visar det uppenbara:  Amerikas professionella politiker är (a) Lögnare och (b) Korrupta.

Det är patetiskt uppenbart att Reps. karriärpolitiker, de sk. RINOS,  arbetar för de som betalar dem bäst och det är inte väljarna eller skattebetalarna, de är bara “småpotatis”.  De som verkligen avlönar dem - de som betalar imponerande summor - är "speciella” intressen dvs.  lobbygrupperna.

RINOS fick allmänhetens röster genom att lova,  men de levererar INTE.  I vanlig ordning blev väljarna lurade men den här gången tror jag inte att de förlåter och glömmer lika lätt som tidigare.


19 juli 2017

Tack Obama


Obama säger att Amerika ska vara tacksam mot honom (Video) och jag håller med.

Obama var en så urusel president att det är därför som Trump valdes. Och försök föreställa er hur det skulle vara med Hillary som president?
 Vi skulle tex. inte ha Gorsuch i the Supreme Court
Medan Vänstern dyrkade sin svarta Jesus tog Republicans över 1000 platser som tidigare kontrollerats av Dems.  Vidare, tack vare "change we can believe in ”, kontrollerar Reps. nu mer statliga poster och guvernörsplatser än  de har haft under många år.

Låt oss tacka Obama för att han gett Reps.  senaten, kontrollen av högsta domstolen och hundratals konservativa domare.

President Donald Trump har snabbt gjort klart att Barack Obamas krig mot affärsvärlden är över.
Han har också klargjort, genom en omfattande reducering av förordningar,  att Obama-kriget mot fossila bränslen är över. Trump vill att Amerika ska bli mer än självförsörjande vad gäller energi.

 Han drog sig tillbaka från det kostsamma klimatavtalet i Paris, vilket skulle ha skadat den amerikanska ekonomin allvarligt. Han instruerade EPA  (Environmental Protection Agency ) att upphäva Obamas Clean Power Plan, vilket skulle ha lett till skyhöga elpriser. Han påskyndade beslutet om Keystone XL-oljeledningen. Han öppnade dörren för en moderniserad amerikansk kolindustri. Han har upphävt alla Obama-hinder för hydraulisk oljeborrning,  någonting som Hillary Clinton inte skulle ha gjort. 
Och han har öppnat dammluckorna för energiexport.

Just nu är amerikanska oljereserver nästan lika med Saudiarabiens. USA har världens näst största kolreserver och tillräckligt med naturgas för ett århundrade och har redan passerat Ryssland som världens bästa naturgasproducent. Landet är också världens främsta producent av olja och petroleum kolväten.
Energy Department godkänner snabbt nya LNG-projekt (Liquefied natural gas ) och exporten av flytande gas växer.  All denna  “America First-policy”  skapar en ekonomisk tillväxt och arbetstillfällen inom landet.


18 juli 2017

Ingen aaaning, men det låter bra


En form av slaveri kallad socialism har försökts många gånger, men det har aldrig fungerat. 
Ett aktuellt exempel på detta är dagens Venezuela. Ändå är det häftigt bland unga människor att säga att de gillar socialism - även om de inte vet vad det är:Definition av socialism (översättning från Merriam-Webster)

1: Alla olika ekonomiska och politiska teorier som förespråkar kollektivt eller statligt ägande och administration av produktionsmedel och fördelning av varor
2 a:  ett samhällssystem eller gruppboende där det inte finns någon privat egendom
b:  ett system eller samhälle där produktionsmedlen ägs och kontrolleras av staten
3:  ett samhällsskede enligt marxistisk teori i övergången mellan kapitalism och kommunism och som utmärks av ojämn fördelning av varor och betalning för utfört arbete.

Socialistiska system präglas av statligt våld som ofta urartar till rena folkmord och en mycket lägre levnadsstandard än vad människor som lever under fria marknadsekonomier har.  Avsaknad av kompetens är också påfallande.


17 juli 2017

Tänk sån’ tur vi har…


….som har Kasim Reed som vår borgmästare här i Atlanta. För nästan 200 tusen dollar från oss skattebetalare,  har han gett LGBTUVWXYX -grupperna en gatukorsning i regnbågsfärger. Jippi! Tänk så många hål i gatorna över hela stan man kunde ha lagat i stället!

Juni har utsetts till den månad då homosexuella ska känna sig extra stolta och till minne av de som dödades på Pulse Nightclub för ett år sedan, målade man permanenta regnbågsremsor på alla fyra övergångsställena vid korsningen av Peidmont Avenue och 10th Street - Midtown, vilket är det område där stadens LGBT-community föredrar att träffas.

Det där med Homo-Stolthet har jag aldrig riktigt fattat.  De flesta människor är stolta över sina prestationer, betyg i skolan,  eller val -  inte över hur och med vem de har sex.
 Tänk bara, om hela världen var homosexuell, skulle mänskligheten vara utrotad inom en generation! En ärlig titt på homosexualitet avslöjar att i stället för att hylla det som ett övergångsställe,  är det i stället en återvändsgränd…eller en bakgata.

Feminism


Den trans-feminist-neurotiska Vänstern saknar all självkritik.  Feminazitidningen Medusa Magazine - samma publikation som anser att vit abort är lösningen på problemet med vit överhöghet -  har publicerat en uppmaning till alla djurägare. Bestäm inte vilket kön ditt husdjur tillhör.

Ge djuret genus-neutrala namn så att de inte blir missförstådda!

Kön och genus är separata saker och är inte på något sätt sammanflätade.  Ditt husdjurs kön är irrelevant. Den enda gången du behöver ta ställning till det är om djuret ska kastreras. (och vi ska också fråga oss om vi ska utföra operationer på våra husdjur utan deras samtycke).

 Djur kan ha olika genus precis som människor, och de kan också ha olika kön. Sexualitet och kön är separata problem, men som ett exempel på hur djur kan vara oerhört olika, finns det faktiskt homosexuella djur och även djur som kan ändra sitt kön.

16 juli 2017

"We have a world to run"


USAs representanthus godkände sin version av ett massivt lagförslag för Försvarsdepartementet i fredags.  Det utelämnade en del kontroversiella ändringar vad gäller transgender-trupper och klimatpolitik, men stödde president Donald Trumps önskan om en större och starkare militär och ger honom mer pengar än han bad om.

Rösterna  var 344-81 för National Defense Authorization Act (NDAA), vilken bestämmer om militärpolitik och godkände upp till 696 miljarder dollar i utgifter för Försvarsdepartementet.
117 Dems. tillsammans med  227 Reps. röstade för,  endast åtta Reps. och 73 Dems.  röstade nej och det ökar  militära utgifterna från  förra året som var  619 miljarder dollar.

Trump vill betala för den militär ökning av utgifterna genom att skära ner på sådant som inte har med försvaret att göra.  Hans Reps.  kontrollerar majoriteten i både the House och Senate,  men för att Trumps planer ska träda i kraft kommer han att behöva stöd från senate-dems. som vill öka militära utgifter.

 Man envisas med att kalla det “försvar” men vem bryr sig om att USA inte har någon fiende som kan utöva militär makt utanför sina egna bakgårdar (eller dammar)?
Låt oss öka utgifterna!  Det här är vad de går för, de Reps. som hävdade att de ville ha mindre regeringsinflytande och kostnader.

Konstitutionellt kallar men det “Försvar” och inte vad det egentligen är: En global dominerande maskin. 

Men militära utgifter är bra för kongressmedlemmarna, eftersom det är ett sätt för Reps. att fördela  skattebetalarnas pengar utan att det syns och de blir inte anklagade.  Av någon anledning ser inte Reps.väljare att  militären också är Stor Regering.
De ser inte att ett lagförslag som detta uppmuntrar till den värsta sortens kompis-kapitalism.

USAs militär är enorm.  Den behöver absolut inte expandera.  Den bör i stället krympa strategiskt och konsekvent. Men politikerna vill ha så många väljare som möjligt,  som tror att de röstar för en mindre, smalare  regeringar, samtidigt som de har makt att dela ut godsaker.15 juli 2017

Lördagsgodis