04 april 2020

Det kinesiska kommunist-viruset

Vissa konservativa media hänvisar till Covid-19 som det kinesiska coronaviruset.
Vänster-medier är upprörda över det och insisterar på att det visar på främlingsfientlighet att namnge källan till pandemin.

   Jag ser inga problem med att kalla det kinetiskt eftersom de styrande kinesiska kommunisterna försökte tysta det som hände och de är skyldiga.
    De kunde ha stoppat spridningen tidigt, men det gjorde de inte. De ville rädda ansiktet. De ville göra vad kommunistiska tyranner alltid har gjort: svepa det under mattan så att världen inte skulle få veta något om en katastrof.

Detta är traditionell kommunistisk praxis. Lenin gjorde det. Stalin och Mao gjorde det.

Den här videon visar hur den kommunistiska regeringen dolde vad som hände i Wuhan.Denna berättelse har inte rapporterats av media och den amerikanska regeringen har inte nämnt det.  Det har inte ens presenterats på Fox News, så vitt jag vet.

Jag hoppas att kommunisterna misslyckas med att undertrycka spridningen av denna berättelse och att den når ut till det kinesiska folket.

Var det planerat ?

Detta är väldigt underligt och man måste undra: “Vad visste Dr. Fauci's ?”

Gateway Pundit rapporterar om ett forumet om pandemisk beredskap vid Georgetown University år 2017 .
Dr. Fauci gjorde ett intressant uttalande och sade till publiken att den framtida administrationen inte bara kommer att utmanas av pågående globala hot mot hälsa som influensa och HIV, utan också av ett överraskande sjukdomsutbrott.

Lördagsgodis

03 april 2020

Condell om The Kung Flu


Är Covid-19 TEOTWAWKI?


Från vad vi hör och läser är det fortfarande ganska mycket vilda gissning om hanteringen av Covid-19.  Hårda fakta finns antingen inte tillgängliga eller så kan man inte lita på dem.
 För de personer som fattar beslut är det nog en chansning och förhoppningar om ett positivt resultat.

Kan vi lita på att Trump fattar bra beslut?

Vi kan troligtvis lita på att han inte vill köra ekonomin i botten - hans eget ekonomiska välbefinnande är beroende av det.  Därför kommer åtgärder som kan påverka USA: s ekonomi sannolikt att vara avgörande och man vill upprätthåller status quo så mycket som möjligt. Eller åtminstone möjliggöra en omstart av verksamheten i Amerika.

För beslut om att begränsa och kontrollera epidemin kämpar Trump mot de som föredrar att stänga av allt - oavsett vem som skadas - om det skulle ge dem makten tillbaka.

Vissa människor kommer att dö. Skulle en fullständig avstängning kunna rädda dem?
Kanske. Men om vi stänger Amerika helt kommer andra att dö. Genom självmord, svält, våldsbrott.
Kanske fler, kanske färre - det finns det ingen som vet.

Oavsett vilka beslut som fattas finns det alltid människor vars första impuls är att kritisera. För dem är de enda nyheterna dåliga nyheter. Inget resultat kan möjligen vara tillräckligt positivt för dem om Trump fattar besluten.

Gissningsvis kommer landet att öppna upp i slutet av april. Då bör infrastrukturen, test-utrustning och leveranskedjan vara redo för vad som än händer.
Det kan vara nödvändigt att fortsätta begränsa resor från större stadsområden. Redan nu vägrar stater att ta emot resenärer från de mer drabbade områdena.  Stater upptäcker nyttan av att insistera på sin territoriella suveränitet.  Det är en trend som kan överleva epidemin.

Dag Selander har en mycket intressant intervju men Lars Bern,  om hur medicinering av äldre människor kan minska deras immunförsvar.
- Snabbutredning krävs: Dödsfall i Corona kan bero på medicinering
Missa inte den!

“Inget ont som inte har något gott med sig”


Hundratals journalister stämplas som “icke-väsentliga” och avskedas eller får nedsatt lön.

   Allt eftersom viruspandemin pågar och skadar både aktiemarknaden och arbetsekonomin börjar journalister och anställda i media-företag att inse att de kommer att drabbas av långvarig arbetslöshet.

Den 27 mars publicerade CNN en artikel med titeln "Hundratals journalister avskedas, just som  allmänheten behöver dem som mest", och man beklagade de rikstäckande journalistuppsägningarna.

Artikeln rapporterar att Buzzfeed har skickat ut ett memo till personalen som säger att "effekterna av coronaviruset för den globala ekonomin kommer nästan säkert att betyda att företaget förlorar pengar, även om vi vidtar aggressiva åtgärder för att kontrollera kostnaderna."

En lag i Kalifornien har också tvingat media-företaget Vox att säga upp kontrakten med hundratals frilansare som bor i Kalifornien.
CNN rapporterar att över 300 lokala journalister har förlorat sina jobb från och med förra fredagen.
Till skillnad från andra länder verkar USA: s regering inte ha planer på att rädda mediaföretag. 

Hela artikeln här.

02 april 2020

Distribution av mat fungerar dåligt

   Åkte till Publix för att handla lite mat i dag och möttes av i stort sett tomma hyllor i hela butiken.
Pratade lite med Susan, som är ansvarig för leveranser och att fylla på lagren, och hon var väldigt stressad och kunderna blir alltmer frustrerade, eftersom de inte kan få tag på nödvändiga varor.

De flesta amerikaner skyller den nuvarande röran på “hamstrare” men det är faktiskt mer komplicerat.  Normalt får amerikaner mycket av sin mat från restauranger.  Under normala tider äter faktiskt 36 procent av alla amerikaner på en snabbmats-restaurang varje dag.  Men nu när ungefär 75 procent av USA är under någon form av “beskydd" och de flesta av våra restauranger har stängts, har saker och ting förändrats fullständigt.

Plötsligt översvämmas våra livsmedelsbutiker av oväntad trafik, och många köper mycket mer än vanligt av rädsla för att det blir en lång pandemi. Tyvärr är vår livsmedelsdistribution inte utformad för att hantera den här typen av ökad efterfrågan och det börjar verkligen bli skrämmande där ute.

Samtidigt står våra jordbrukare inför allvarliga problem. Följande kommer från CNBC ...
"Handelskriget mellan USA och Kina har gjort många jordbruk olönsamma.  Rekordartade översvämningar gjorde marken obrukbar  och har ruinerat skördar. Sedan fick vi en värmebölja som  förstörde nysådda plantor i Midwest.
   Kaoset på de finansiella marknaderna kommer sannolikt att fortsätta och det kommer att förbli svårt för jordbruksarbetare att röra sig mellan jordbruken så länge som “shelter in place” -reglerna fortsätter på statlig nivå."

Samtidigt förlorar miljoner amerikaner sina jobb och arbetslösheten når katastrofala nivåer.
Utan inkomster vänder sig många redan till alternativa hjälpkällor för att skaffa mat för sig själva och sina familjer.
I måndagas köade hundratals bilister för att få mat från en matbank i Duquesne, Pennsylvania. För många var detta en skrämmande påminnelse om ”brödköerna” under Great Depression på 1930-talet.
Och det rapporteras också att antalet personer som får gratis måltider på Skid Row i Los Angeles har tredubblats sedan den staden stängde ner.


  Tyvärr är dessa exempel troligtvis bara toppen på isberget av det vi kommer att se under de kommande månaderna.

Och det kommer inte bara att drabba USA.
"“Coronavirus measures could cause global food shortage, UN warns”

Vår Guvernör Brian Kemp meddelade att från midnatt kommer regeln om “shelter-in-place” att träda i kraft.  
Det innebär att bara de som har  “absolut nödvändiga” arbeten får jobba och förflytta sig. Vi andra får handla mat och åka till apoteket men annars ska vi hålla oss hemma.01 april 2020

Detta är inget aprilskämt

Donald Trumps popularitet ökar till följd av hans presskonferenser - relaterade till pandemin.
Varje dag talar han till folket. Han verkar göra något.
Allmänheten vill att presidenten ska göra något. Huruvida han gör något positivt eller inte är irrelevant. Han gör något.

Den 27 mars rapporterade CNN:
President Donald Trumps godkännande-siffror är nu i genomsnitt högre än vad de någonsin varit i någon av undersökningarna under hans presidentskap, eftersom 47% godkänner och 48% ogillar hans arbete enligt CNN: s Poll of Polls.
Poll of Polls är ett genomsnittvärde av den senaste nationella telefon-utfrågningen som genomförts bland vuxna eller registrerade väljare.
Trumps hantering av coronavirus-problemet får högre betyg,  52%,  medan ogillandet uppgår till 45%.
Hans genomsnittliga godkännande för hur han hanterar pandemin har förbättras kraftigt från tidigare denna månad, då 41% sa att de godkände hans agerande och 48% ogillade det.

Här är resultaten från Gallup

(om ni klickar på bilden är det lättare att se)

 Men vänta, här är mer

En undersökning från ABC News / Washington Post som släpptes på fredag, rapporterar att 51 procent av de svarande ser Trumps hantering av pandemin som bra och 36 procent tycker att det är utmärkt och 15 procent godkänner det lite grann.

Mindre än hälften av de tillfrågade, 45 procent, gav presidenten negativa poäng för hans insatser där 36 procent avvisade dem kraftfullt och 8 procent till en del.  Fyra procent hade ingen åsikt.