22 februari 2020

Lördagsgodis

21 februari 2020

Nu börjas det igen! “Ryssland lägger sig i presidentvalet”


Helt plötsligt är vanliga media fullt av rubriker om hur ryssarna försöker hjälpa Donald Trump att vinna 2020-valet och redan nu, 9 månader i förväg,  försöker de inbilla miljontals amerikaner att om Trump vinner igen i november beror det på fusk.
Här,  här  och här!

Men även om det är så att ryssarna vill uppmuntra amerikanerna att rösta på Trump, kommer det inte att göra någon stor skillnad alls. Det finns många fler utländska regeringar som skulle vilja se att Trump förlorar. 
   Vi vet alla att kineserna inte alls är nöjda med Trump  och de kommer att försöka påverka amerikanska medborgare att rösta för den som Dems. nominerar, så länge kineserna anser att den personen är ”rimlig”.
   Men vi hör aldrig talas om utländskt inflytande som hjälper democrats.  Dessutom är det väldigt mycket hyckleri att klaga på att utländska sociala medier influerar amerikanska väljare när den amerikanska regeringen har direkt ingripit i utländska val i många decennier.

 Visst, om det förekommer valfusk ska det naturligtvis tas på allvar, men att tro att ryska sociala medier kan ändra resultatet av det amerikanska presidentvalet är löjligt.
Det har aldrig funnits bevis för att ryssarna ändrade ens en enda röst i valet 2016.  Istället har det alltid påståtts att de försökte "påverka" amerikanska väljare genom sociala media , men många democrats tror fortfarande att detta är anledningen till att Trump vann.

   Sanningen är tyvärr att alla slags intresserade parter över hela världen arbetar mycket hårt för att försöka påverka amerikanska val.  Några av dem favoriserar Democrats  och några föredrar Republicans. 
Under Internet-åldern kommer vi aldrig att kunna eliminera utländskt inflytande helt, så det är en verklighet som vi bara måste leva med.

Istället för att gnälla om ”ryskt ingripande” borde democrats försöka hitta någon som har en chans att vinna. 
   Vad Democratic Party har framför sig är en gigantisk soppa.  Ingen av de nuvarande kandidaterna kan slå Trump, och de vet det.

Deras enda hopp är att fördela delegaterna på så många sätt att Bernie Sanders inte kan säkerställa nomineringen.

Och under konferensen måste de försöka övertala någon som faktiskt kan vinna att ställa upp och bli nominerad och samtidigt övertyga Sanders och hans anhängare att det är rättvist.

Just nu ser saker och ting bättre ut än någonsin för Trump-kampanjen, och democrats har bara sig själva att skylla.

20 februari 2020

Corona kontra Kinas kommunistparti

Den här videon har sett av flera miljoner.

Denna upprörda kinesiska kvinna kräver en revolution. Det som gör henne så rasande är att det lokala sjukhuset  misslyckande med att tillhandahålla sängar.
 (Jag rekommenderar att ni stänger av ljudet och läser texten. )Jag tvivlar inte på att det lokala sjukhuset inte hade tillräckligt med sängar för att behandla alla som drabbats av Coronaviruset och som vill ha behandling.
Detta är vanligt vid varje allvarlig pandemi.

   Denna händelse var inte förutsägbar.  Det finns ingen möjlighet att något centraliserat planeringssystem kan hantera händelser som dessa.  De kallas populärt Black Swan-evenemang - startar smått och sprids snabbt.

  Kineserna har hittills har varit villiga att stå ut med detta, men om de börjar inse att det medicinska systemet hjälper oligarkins vänner - som den här kvinnan antyder - kommer de styrande att möta motstånd och befolkningen kommer inte att se dem som legitima längre.
  Människor som idag förväntas följa order kommer att bli olydiga -  precis som denna kvinna. 

Kinesiska oligarker har tagit åt sig äran i Kina och runt om i världen för den blomstrande kinesiska ekonomin, sedan 1979. Det är över 40 år. 
    Men kinesisk centralplanering är totalitär i teorin. Det är inte bara den allmänna ekonomin som oligarkernas centralbanks-investeringspolitik har infört. Deras centrala planering omfattar allt. 
Detta låter bra så länge ekonomin fortsätter att blomstra och ingen svart-svan-händelse hotar miljoner medborgares liv. Men denna händelse verkar göra exakt det.

Om Coronaviruset fortsätter att spridas över Kina kommer frånvaron av sjukhussängar att bli uppenbara för miljontals kinesiska medborgare.  Det kommer verkligen att bli brist på sängar. .
De som finns kommer att ransoneras - först till kvarn
   De kan också ransoneras och ges till personer som har speciella positioner i samhället.  Det är vad kvinnan hävdar pågår just nu. Det kommer att undergräva regeringens legitimiteten och det kommer att resultera i ett passivt motstånd.

De kinesiska oligarkerna kan kontrollera öppet motstånd. Min gissning är att den här kvinnan inte längre spelar in några videor i Kina. Hon kanske inte ens finns sitt eget hem. Hon visste riskerna. Hon var villig att ta dem. Hon var modig och hon hade fått nog.

Det är hotet som den kinesiska oligarkin står inför:  100 miljoner kineser som tröttnar och det kan uppgå till  200 miljoner.

Korona-viruset kan blekna. Oligarkerna kan undvika hotet,  men som det ser ut i dag utgör det en fara för regeringens legitimitet.

Slutet för Michael Bloomberg

Första debatten och alla pengar gick upp i rök.

En video har tagits bort men försök den här:

19 februari 2020

Bloomberg lyckas förolämpa alla

Han har förolämpat jordbrukare och fabriksarbetare, kvinnor, abortmotståndare, människor som gillar frihet ...
Victor Davis Hanson säger vad han tycker på Tucker Carlson Tonight:Låt oss se, vilka fler Bloomberg behöver förnedra för att bli ännu otrevligare än Shrillary?

Han anser att regeringen i huvudsak borde låta äldre män och kvinnor dö, om de diagnostiserats med cancer,   för att om man behandlar dem skulle det förbruka resurser som istället kan spenderas på ungdomen.
”Om du får prostatacancer när du är 95 år, borde vi säga ... Vi kan inte göra någonting. Om du är en ung person bör vi göra något åt det. "95 års ålder blir 85, sedan 75, sedan 65, beroende på budgeten.

Men jag ska inte bara peka ut Bloomberg. Varje Dem- kandidat som förespråkar socialiserad sjukvård kommer att  lämna de äldre att dö. De andra är bara försiktigare med vad de säger.  De vet att ransonering är ett grundläggande krav för socialiserad vård .

En “moderat” Democrat är en som skulle tillåta äldre att köpa sin egen försäkring, förutsatt att de har pengar kvar efter att de har betalat för alla andras genom beskattning. 
Bernie Sanders / Elizabeth Warren-falangen skulle inte ens tillåta det. De skulle göra privat sjukförsäkring olaglig, så att även de välbärgade skulle dömas till döden, såvida de inte är rika nog att betala direkt ur egen fickan, som Bernie Sanders och Elizabeth Warren är.

18 februari 2020

De åker hem och hälsar på


"Flyktingar" är inte rätta namnet; de är välfärdskolonister.
Ethiopian Airlines planerar att flyga dagligen från Oslo till Addis Abeba eftersom så många desperata, förföljda afrikaner gillar att flyga hem för att besöka släktingar.

Addis Abeba är en anknytningspunkt för andra platser i Afrika, och nära hemmet för de flesta av Norges ”flyktingar”, som till stor del kommer från Afrikas Horn  (särskilt Somalia, Eritrea och Etiopien).

Voice of Europe:

Om flygplanen nästan är fullbokade, vilket man antar, betyder det att cirka 1 800 personer i veckan åker till eller från Addis Abeba. ...
     De allra flesta somalier har fått stanna i Skandinavien på grund av att deras hemländer inte var säkra att leva i och att de behövde skydd från en annan stat. De har också fått ta med familjer och släktingar. Det finns nästan ingen annan anledning till att somalier kommer till Skandinavien.
Statistik från Migrationsverket visar att bland de många invandrare som kom till Sverige förra året för att arbeta, var ingen av dessa arbetsrelaterade invandrare somaliska.

Varför arbeta när de inte har andra kunskaper än att utnyttja systemet och Välfärdsstaten är så fantastiskt generös?
    Somalier i Norge är en ovärderlig tillgång för de som finns kvar i  Somalia på grund av de stora summor välfärdspengar de skickar hem. ...
    Enbart under 2019 skickades nästan 55,6 miljoner euro av individer i Norge till individer i Somalia.

Detta kommer inte att sluta förrän rika och dumma västländer får slut på antingen rikedom eller dumhet.
Då kommer Europa att bli mindre som det Europa vi minns och mer som Somalia.

Ryska skämtare lurar Bernie Sanders

Vladimir Kuznetsov och Alexey Stolyarov, samma ryska lustigkurrar som skojade med Adam Schiff och Maxine Waters, har nu lurat Bernie Sanders också.  En kompis utgav sig för att vara  Greta Thunberg, och Stolyarov låtsades vara hennes pappa.

Sanders bad Låtsas-Greta att officiellt stödja honom som presidentkandidat och hon föreslog att göra en rap-sång tillsammans med Billie Eilish och Kanye West för att marknadsföra honom. Bernie sa att det skulle vara "fantastiskt" och "underbart."

Låtsas-Greta bad honom om råd för ett kommande besök i Ryssland.  Ironiskt nog varnade han henne och inte låta ryssarna utnyttja henne, trots att han själv uttryckligen är ivrig att göra det själv.

Han fattar till slut att det är ett skämt och lägger på luren, när Greta säger:

"I Sovjetunionen 1988, efter att du rekryterades, programmerades du för att arbeta för Ryssland och ditt minne raderades så att CIA inte skulle spåra dig,"
”Ja, du blev en hemlig agent för KGB. Nu är det dags att vakna upp och fullfölja ditt uppdrag, bli USA: s president, bygg upp kommunism i USA och arbeta för Ryssland!

17 februari 2020

Kamrat Bernie lockar med förmåner

Unga vuxna stöder Bernie Sanders eftersom de vill dra nytta av ‘babyboomer socialism' som äldre amerikaner redan åtnjuter.

Senator Bernie Sanders  stärker sin ställning som frontman i Democrat-partiets kandidattävling efter segern i New Hampshires primär-val och en stark finish också i Iowa. Den självutnämnda demokratiska socialisten strävar efter att genomföra universell sjukvård i USA, utplåna studieskulder och bekämpa klimatförändringar.

Han lovar att ta sig an den politiska och finansiella eliten (The Swamp) vilket bidrar till att skapa en våg av entusiasm bland yngre väljare, som driver hans otvivelaktiga progressiva kampanj.

Business Insider presenterade undersökningar från New Hampshire-primären den 11 februari, och de visade att Sanders drog till sig nästan hälften av väljarna i åldrarna 18 till 29, mer än de andra fyra stora kandidaterna  tillsammans.

De som saknades bland hans väljare var äldre amerikaner - en viktig grupp i politiska val. Undersökningar från New Hampshire indikerade att Sanders bara attraherade 15% av väljare över 65 år.

En del av anledningen är att socialismen inte är populär, åtminstone inte bland väljare födda före 1975.  Samma enkät tyder på att unga vuxna har en positiv syn på socialism och att kapitalismens popularitet stadigt minskat i den gruppen under det senaste decenniet .

Äldre människor vet vad verklig socialism är.  De har sett det i aktion i Sovjetunionen, Kuba, Vietnam, Kina.

    Unga vuxna vill att statliga förmåner ska inkludera dem. Ett skäl är att de traditionella trappstegen mot ett liv i välstånd inte längre är lika lätt att försäkra sig om.  Högre utbildning, prisvärda bostäder och god sjukvård är utom räckhåll för många,  men de hoppas på att Sanders ska inkludera dem i det ”befintliga sociala kontraktet” som äldre generationer amerikaner har jobbat ett helt liv för att göra sig förtjänta av.

Så de vill ha saker de inte har tjänat in ännu.  Social Security  och Medicare.
 Människor har tvingats betala in till detta hela livet. Ränteavdrag på huslån? Köp ett hus så får du det.
Dessa unga människor har hjärntvättats till att tro att andra människor är skyldiga dem något helt enkelt för att de finns till. De vill inte arbeta för det. Fördelarna som “baby-boomers” åtnjuter nu kommer efter cirka femtio eller sextio år av gediget arbete, betalda skatter på inkomster i femtio eller sextio år och gåvor till välgörenhetsorganisationer, colleges, för att inte tala om stat, stad, län, sjukhus.  De unga vill ha allt nu - de är  inte villiga att vänta. Allt ska vara Gratis för Alla!