22 november 2019

Den här dagen för 56 år sedan ….

…..sköts President John F. Kennedy, USAs 35te president när han åkte genom Dallas, Texas i en öppen bil.


Det finns fortfarande många av oss som minns exakt var vi var när vi hörde nyheten.

 Jacqueline Kennedy följde sällan med sin man på politiska resor men den här gången var hon med,  tillsammans med Texasguvernören John Connally och hans fru.   Kennedys och Connallys vinkade till den stora och entusiastiska folkmassan som stod längs paradvägen.
När deras fordon passerade Texas School Book Depository Building klockan 12:30 påstås det att Lee Harvey Oswald avlossade tre skott från sjätte våningen. Det dödade presidenten och skadade guvernören.  John F Kennedy var 46 år gammal.

Vice president Lyndon Johnson, som var tre bilar bakom president Kennedy, avlade president-eden två  timmar senare, ombord på Air Force One, på flygplatsen i Dallas.

Mindre än en timme efter att Kennedy skjutits dödade Oswald en polis som förhörde honom på gatan nära hans hem i Dallas. Trettio minuter senare arresterades Oswald i en biograf. 

Två dagar senare fördes Oswald till källaren i Dallas-polisens högkvarter på väg till ett säkrare fängelse.  En mängd poliser och pressfolk med TV-kameror var samlades för att bevittna hans avfärd.  När Oswald kom in i rummet,  kom Jack Ruby fram ur mängden av människor och sköt Oswald.
Ruby, som omedelbart arresterades, hävdade att han var så rasande över mordet på Kennedy att det var motivet för hans handling. Vissa kallade honom en hjälte, men han åtalades ändå för mord.
Han dog av lungcancer 1967.

Den officiella Warren-kommissionens rapport från 1964 drog slutsatsen att varken Oswald eller Ruby ingick i en större konspiration för att mörda president Kennedy - varken inhemsk eller internationell.

 Trots dessa bestämda slutsatser misslyckades rapporten med att tysta konspirationsteorier kring händelsen, och 1978 drog “House Select Committee on Assassination” slutsatsen att Kennedy "förmodligen mördades till följd av en konspiration" som kan ha involverat flera skyttar och organiserad brottslighet.
Kommitténs slutsatser, liksom med Warren-kommissionens, ifrågasätts fortfarande av många.

Roger Stone har skrivit en bok med titeln, "The Man Who Killed Kennedy."  Där påstår han att Lyndon Johnson är ansvarig för för  nio mord, inklusive 1900-talets största brott, mordet på John F. Kennedy.

LBJ var elak, rå, hämndlysten, korrupt, oförskämd, obalanserad, ond - alla dessa saker," sade Mr. Stone,Även Sverige borde hoppas att Democrats inte nationaliserar Amerikas sjukvård

"Medicare for all", Vänsterns förskönande ord för socialiserad sjukvård, kommer att höja priserna genom att utrota de sista spåren av fri marknadskonkurrens.

Skattenivån som krävs kommer att bli ekonomiskt förödande. Men det är inte allt.
Will Witt förklarar varför även “kvasi-socialistiska” länder som Sverige kommer att påverkas om Dems. lyckas nationalisera den amerikanska sjukvården:När medicinsk innovation krossas under byråkratin här kommer smärtan att kännas överallt.

21 november 2019

En enkel fråga


Om Democrats ogillar fossilt bränsle så mycket,  hur kommer det sig att deras barn arbetar för gas och oljebolag i Ukraina?

Bidens team gör bort sig…igen


Den femte Dem- debatten börjar kl. 21 här  i Atlanta i går - arrangerad av MSNBC och The Washington Post.  De tio hoppfulla debatterade  i två timmar över traditionella livskvalitets-frågor som hälso- och sjukvård och betald familjeledighet samt hur man kan bli av med president Donald J. Trump

Bidens kampanjteam trampade i klaveret igen och skickade ut ett e-post-meddelande redan klockan 15:09, flera timmar innan debatten inleddes.

"Jag hoppas att jag gjorde er alla stolta och jag hoppas att jag gjorde det klart för världen varför vår kampanj är så viktig", lyder det alldeles för tidiga e-postmeddelandet.

Efter misstaget skickade Bidens kampanj ett andra e-postmeddelande och bad om ursäkt.

Det är inte första gången som Biden och hans gäng gjort bort sig. Hela hans karriär och kampanj har varit fylld med grodor.


20 november 2019

Vi visste att det skulle hända, vi bara lät bli att tala om det

Gates of Vienna skriver: 

I mer än ett decennium har Sveriges härskande klass - inklusive politiska ledare och media - förnekat att det finns några problem i landets förorter orsakade av massimporten av invandrare från tredje världen.  Förutom problem orsakade av WAYCIST-svenskar förstås.

Nu verkar det som om sanningen om kulturell anrikning har blivit så uppenbar att den inte längre kan förnekas. Det svenska medieinstitutets svar? ”Vi visste hela tiden att saker och ting skulle gå åt skogen; vi glömde bara att tala om det för dig. ”

Sedan har man en översättning av denna artikel av Lena Melin

 Aftonbladets Lena Mellin uppger nu att det länge varit allmänt känt att det skulle "gå åt helvete" i förorterna. Den 64-åriga vänsterjournalisten uppmanar Sveriges politiker att "skämmas".

"Alla partier, möjligen med undantag av Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som knappast påverkat verkligheten på den här punkten, borde skämmas", skriver Lena Mellin i en krönika.
Enligt henne har politikerna "i stort sett negligerat utvecklingen i vissa av våra förorter" trots att "alla visste att det skulle sluta i katastrof".

Lena Mellins mästrande tonläge, som alltså helt riktas mot politikerna och inte mot medierna, har dock väckt kritik.

"Otroligt! Lena Mellin, en av de främsta förespråkarna för massinvandring och mångkultur av journalisterna, en av de värsta SD-hatarna, påstår att 'man vetat i åratal' att det skulle gå åt helvete", skriver exempelvis den före detta SD-toppen Ted Ekeroth på Twitter.

Vad kommer de att anklaga honom för nästa vecka?

Men ….så länge de fortsätter spektaklet gör de ju inte så mycket annat dumt.Samma människor som gapar och skriker över Trumps beteende och hävdar att han inte har amerikanska värderingar och att han bör åtalas, är också de som vill ha alla de katastrofalt galna  program som 2020-kandidaterna kan komma på för att skilja sig från nästa marxist på listan.

“Green new deal.” Beslagta alla vapnen. Förbjud yttrandefrihet. Tvinga NFL att ha 20% LGBTQ  (jag hittade på det, men de vill ha det för TV-anställda så varför inte fotboll?).

Beskatta både förmögenhet och inkomst. Legalisera och uppmuntra bostadslösa genom fler   bostadsbestämmelser. Starta fler skogsbränder med idiotiska miljöregler. Ordna flygtransporter för illegala så att de slipper gå. 

Vad är det för fel på dessa människor?

Eric Swalwell i ett nötskal

För en person med lite värdighet skulle detta vara en pinsamt olycka. Men för Vänster-fjanten Eric Swalwell är det perfekt att understryka lögnerna med en brakfis.  
Det är som en dålig komedi. Greta har naturligtvis synpunkter på Fartgate.