16 oktober 2019

Hå, hå, ja, ja


Den fjärde democrat-debatten ägde rum i går och kandidaterna fann gemensam grund när det gällde att fördöma president Donald Trump.
Alla 12 på scenen stöder utredningen och åtal och gjorde sitt bästa för att överträffa varandra genom att fördöma presidenten och kalla honom korrupt.
De hade mer delade meningar när det gäller hälso- och sjukvård, vapenpolitik och pengar inom politik. 

De flesta inbördes attackerna var riktade mot Massachusetts Sen. Elizabeth Warren, eftersom omröstningarna visar att hennes popularitet har ökat.
Bernie Sanders och före detta vice ordförande Joe Biden, hade fullt sjå att försöka försäkra väljarna att de är tillräckligt tuffa för att ockupera det Ovala Kontoret.

Biden undvek i stor utsträckning frågan om lämpligheten av att hans son Hunter Biden hade en position i styrelsen för ett ukrainskt gasföretag' medan han själv var vicepresident.
 Biden pekade istället på det uttalande som hans son gjorde tidigare på dagen, där han uttryckte sin ånger för sitt dåliga omdöme men förnekade att han gjort något fel eller olagligt.

Biden skiftade sedan fokuset till Trump och sade: "Han ger sig på mig för att han vet att om jag blir nominerad kommer jag att vinna över honom hur enkelt som helst“

Konflikterna begränsades inte till de mest populära deltagarna.
Buttigieg verkade särskilt angelägen om att dra fram kontraster och återuppliva en kamp han hade med  Beto O’Rourke i Texas över Betos fordring att ta ifrån vapenägarna deras “attack-vapen”, snarare än ett frivilligt återköpsprogram som de flesta dem-kandidaterna gillar.
(varför man ska "återköpa" någonting man aldrig sålt kan jag inte förstå)

O’Rourke förnekade att han tänker skicka polisen från dörr till dörr för att beslagta vapen, men hade svårt att förklara hur han annars skulle genomföra förslaget, utöver att förlita sig på frivilligt samtycke från vapenägarna.

Hela debatten var gammal skåpmat.

Solpaneler fungerar inte på natten

Mindre än en vecka efter att Pacific Gas & Electric och andra elbolag stängde av strömmen till hundratusentals kunder i Kalifornien, börjar experter och tillsynsmyndigheter att bedöma vad som blev fel och vad man kan vänta sig i framtiden.

Det man klagade mest över var bristen på kommunikation. Kunderna menade att de inte fick tydliga och exakta meddelandet om avstängningen och i många fall ingen varning alls,  och att de inte kunde komma in på elbolagens webbplatser.
Vissa experter tycker också att bolagen inte bör ha all makt för att bestämma när de ska stänga av strömmen.  Bolagen har ”för mycket incitament” att stänga av,  eftersom de bär fullt ansvar om deras utrustning orsakar en brand.

Det är numera lag i Kalifornien att alla nybyggda bostadshus, upp till tre våningar måste ha solpaneler och strömmen de alstrar går direkt till elnätet.
Det fungerar så att när solen är uppe producerar man el och den el man inte använder går till nätet.   När solen går ner kan man använda sin “kredit” och om man använder mer energi än vad man producerar köper man det från elbolaget.

Det innebär att när PG&E stänger av strömmen för 800 000 kunder och SCE för 200 000 kunder, kan man inte få ström till sitt hus om man inte har en batteribank och en inverter  (omvandlare ), men inte alla har batterier.

Elbolagen vill naturligtvis gå med vinst, så de ser “bakom mätaren” batterier som ett hot mot deras affärsverksamhet och har kämpat för att begränsa denna möjlighet även i områden där man kan vänta sig avstängningar och de hävdar att det skadar kunder som inte har råd med solkraft.

   Statens styrelse godkände ett lagförslag (S.B. 100) i tisdags, som innebär att  Kalifornien till 100 procent ska ha enbart grön energi år 2045.

"Det är inte så enkelt som man tror"
15 oktober 2019

ABCs Syria-nyheter var från Kentucky

Turkiet var okej när Obama och dess islamo-fascistiska diktator Recep Tayyip Erdogan var kompisar, men nu när Trump har meddelat att han ska dra tillbaka trupperna från Syrien, vill media att vi ska veta om hur onda turkarna är. 
ABC visade häromdagen den förödelsen som turkarna har orsakat:Visar sig att filmen var från ett amerikansk militärt skjutfält i Kentucky ( Knob Creek Gun Range i West Point,) .


Stort Tack till ABC, för att de påminner oss om att inte tro på något som ordinarie media presenterar som nyheter.

Veritas Bombshell

 Missa inte detta från Infowar!!!

En modig CNN-anställd kom till Project Veritas för att avslöja CNNs anti-Trump partiskhet.
 Cary Poarch, som arbetar på CNN: s kontor i Washington D.C, säger till  Project Veritas :
Jag bestämde mig för att bära en dold kamera för att avslöja den partiskheten som grasserar inom TV-bolaget. "
  Poarch dokumenterade CNN: s fördomar i månader; gjorde dolda inspelningar av många som varit anställda länge, varav några som visar Jeff Zuckers,( nätverkets president) anti-Trump-agenda.

14 oktober 2019

Mina Damer och Herrar


För att visa hur moderna och lyhörda man är när det gäller “flytande könsidentitet” kommer anställda på Air Canada inte längre att hälsa gästerna välkomna genom att hänvisa till dem som ”Ladies and Gentlemen”, vilket har varit vad man gjort i alla år,

Flygvärdinnor och annan personal kommer i stället att ersätta standardhälsningarna med neutrala ord, till exempel "alla" eller “var och en.”

"Vi kommer att ändra våra tillkännagivanden ombord för att modernisera dem och ta bort specifika hänvisningar till kön.”   Air Canada har också detta år utsetts till en av Kanadas bästa arbetsgivare när det gäller mångfald.
“Vi arbetar hårt för att se till alla anställda känner sig som värderade medlemmar i Air Canada-familjen, samtidigt som de ser till att våra kunder har det bekvämt och är respekterade när de väljer att resa med oss. ”

13 oktober 2019

President Trump intervjuas av Judge Jeanine


Jane Fonda är nu en klimatvetenskapare


Jane Fonda säger att hon har inspirerats av Greta Thunberg och miljontals ungdomar runt om i världen och att hon flyttat till landets huvudstad i fyra månader för att leda en protest varje fredag och bli arresterad. 
"Jag flyttar till Washington DC.  Jag kommer att vara här under  Thanksgiving och jul, dag, natt, regn, vad det än är.  Klimatförändringarna är verkliga!”


Trump kallar Ilhan Omar en hatfull socialist

Oroa dig inte Ilhan, det är bara några personer “som säger någonting.”