20 juni 2019

Vem provocerar vem?


Nedskjutningen av en avancerad amerikansk spion-drone nära (eller inom) iranskt luftrum har - till glädje för krigsmånglarna  -  ökat spänning och ytterligare satt press på president Trump. 
Trycket på Trump för ett militärt svar på iransk "aggression" kommer att öka. Ska han ta betet den här gången?  Eller kommer det att behövas fler liknande provokationer ?

Iran kallar dronen för ett spionplan och att de har all rätt att försvara sig. Antingen är Bolton och hans  trogna  hökar väldigt smarta eller enbart lyckliga.  Vilket det än är stöder och uppmuntrar den här händelsen verkligen Boltongänget.

Amerikanska folket har vaknat och majoriteten vill inte ha nya krig. Trump säger också att han inte vill ha krig med Iran men nu hetsar man mer och mer. 

Bilden som vi serveras är att dronen flög över Hormuz -sundet eller i närheten och Iran säger att de sköt därför att USA inkräktade på deras luftrum. USA har inkräktat på allt annat de gjort.

USA säger att dronen landade i internationellt vatten.
Det hela är mycket mer komplicerat än så, men USA bör vara försiktig och inte öppna dörren till ett fullskaligt krig.
USA bör verkligen ta sig en ordentlig titt på sin utlandspolitik. Skulle vi ha problem som detta om Republiken lät bli att lägga sig i andra länders förehavanden?

Nationalskulden ruinerar oss

Den är som The Blob - men värre,. Brian Riedl från Manhattan Institute förklarar:USA:s nationalskuld är enorm - så massiv att de flesta amerikaner inte kan fatta det, än mindre lösa problemet.  Men räkningen kommer en dag att påverka varje amerikan.

Alla som har sett siffrorna vet att Social Security och Medicare är cancerformer som så småningom kommer att döda oss. Men snarare än att ta itu med problemet, vill Democrats radikalt förvärra det med Medicare for All.

Cloward-Piven-strategin att införa kommunism genom att bryta ner systemet med alltför stora offentliga utgifter är en förståelig förklaring.

Amerikas Fiender

19 juni 2019

Farväl Sarah Huckabee Sanders

Under kampanjtalet i Orlando, Florida, avtackade Donald Trump sin pressekreterare Sarah Huckabee Sanders. Han kallade henne en “krigare”och det är en bra beskrivning. Hon har verkligen inte haft ett lätt jobb.

Under de första två åren har Sarah Sanders stått upp för president Trump och utan synbar rädsla bemött fientligt och ideologiskt korrumperade journalister.
  Trump-supportrar hade möjlighet att säga tack och folkmassan levererade en överväldigande hyllning medan de ropade: "Sarah, Sarah, Sarah"


Trump startar sin kampanj i Florida

President Trump lanserade formellt sin kampanj för omval 2020 inför en jättestor publik på Orlando Amway Center-arenan.  Han attackerade snabbt  medieorganisationerna och “statliga aktörer” och sade att de försökte med alla medel  att ta ner honom både som kandidat och president.Under taktfasta rop om "USA" intog Trump scenen efter några ord från vicepresident Mike Pence och “First Lady” Melania Trump och påminde oss om hur otroligt det var att han blivit president.

"Vi stirrade ner på den ondskefulla alliansen av lobbyister och donatorer och speciella intressen som lever på att suga ur landet.   “Träsket” slår tillbaka  illvilligt och våldsamt. Under de senaste två och ett halvt åren har vi varit under belägring. “

Med lite hjälp från publiken när rallyt fortsatte, verkade det som Trump har en ny kampanjslogan: "Keep America Great. "
Hela talet här

Flera hundra personer köade redan dagen innan och många tillbringade natten i medhavda tält och de drabbades också av ett våldsamt åskväder. 


18 juni 2019

De två tankfartygen


Media gick i taket när ett par tankfartyg i Strait of Hormuz träffades av “vem vet vad, från vem vet vem”.
Varningssignalerna drog igång att sundet kunde stängas och vi riskerar en "större konflikt”.
Var vänlig att ursäkta mig och andra lite till åren komna,  men vi har sett allt detta tidigare.
Många tankfartyg  träffas varje år av någonting men det har inte stoppat oljeleveranserna så varför dessa domedagsspekulationer  nu?

Tidpunkten för attackerna på de två tankfartygen var lite speciell.

Explosionerna inträffade flera timmar innan Japans premiärminister Shinzo Abe träffade Irans högsta ledare Ayatollah Ali Khamenei för att försöka minska spänningar och skapa en amerikansk kommunikationskanal. Khamenei sade senare att han hade avvisat Abes förslag och att "ärliga förhandlingar inte kommer från en individ som Trump", (enligt iransk stats-tv.)

Varför skulle Khamenei ge order om en attack? Ett av fartygen ägs av ett japanskt företag.

Besättningen övergav både Kokura Courageous och den norskägda Front Altair, som attackerades ungefär en timme senare. Ett iranskt flottfartyg  hjälpte till att rädda besättningen ombord Front Altair.  Båda fartygen transporterade oljeprodukter till Asien och seglade i internationellt vatten.

Iran vill sälja sin olja. Trump-administrationen har infört ett embargo mot Iran. Det fungerar inte. Asien ignorerar det. Varför skulle Iran vilja reta upp asiatiska nationer som köper deras olja?
Statssekreterare Pompeo skyllade omedelbart på Iran.

Verkliga bevis saknas hittills.

Krig mot Iran

Drudge Report hade dessa rubriker den 15 juni:


Drudge vet vad som intresserar hans läsare, vilka främst är konservativa. Detta är ämne # 1.
Neo-konservativa har hoppats på detta under drygt ett decennium

Rubriken var Krigstrummor?


Ett krig kan inte avgöras genom att man skjuter missiler från amerikanska hangarfartyg.  Amerikanska marktrupper måste ta sig in i Iran, så man måste finnas en nation med en gemensam gräns med Iran och som tillåter detta.

I en artikel i Uns Review säger författaren att det inte finns någon sådant land för USA.

Irak styrs av Shia. Iran är Shia. "En markinvasion behöver en gemensam och säker gräns.  Utan stöd från Irak blir detta ett strategiskt problem för amerikanska styrkor.  De övriga länderna som gränsar till Iran är Armenien, Azerbajdzjan, Turkmenistan, Turkiet, Afghanistan och Pakistan. Alla har flera goda skäl för att de inte vill eller inte kan utnyttjas för markstyrkorna. "

Turkiet påverkas mer och mer av ryskt inflytande.  En Nato-medlem i namnet bara och ända sedan
 han sköt ner sitt första och sista ryska stridsflygplan, har den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogan gett amerikanerna fingret. Nyligen stod han emot trycket  och kommer att fortsätta att ta emot iransk olja och i juli också ryska S-400.   Men det är inte bara Turkiet

Syrien, liksom Irak, har all anledning att tycka illa om amerikanerna och liknande anledningar att ansluta sig till Iran, Ryssland, Kina och Libanon.
Syrien har nu ett eget ryskt S-300-system som redan skjuter ner israeliska missiler.

 Ingen vet vad Hizbullah har för sig, men det har varit tillräckligt för att hålla israelerna i rschack.
Libanon och Syrien bromsar också möjligheterna för en attack över öppet vatten från Saudiarabien eller en av de få militärt obetydliga allierade i södra Gulf-området.

Luftrummet kommer också att vara väldigt begränsat, så det utesluter en överraskningsattack.
Hela den här defensiva ringen av nationer innebär att amerikanska militära alternativ kommer att vara allvarligt begränsade.  Bristen på möjligheter till en markinvasion och en överraskning gör det möjligt för iranska försvaret att prioritera och därför bli effektivare.

ICE kommer att starta massdeportering av illegala


President Donald Trump säger att Immigration and Customs Enforcement (ICE)  kommer att börja massdeportering  av illegala invandrare  denna vecka.

Enligt en studie som släpptes från Pew Research Center förra veckan befann sig 10,5 miljoner “icke-dokumenterade ” invandrare i USA  år 2017. Förmodligen många flera nu.

Daily Caller