27 maj 2019

Det här är Brexit


Flest svarta kvinnor någonsin


Trettiotvå svarta kvinnor förväntas avlägga sin examen från West Point nästa vecka.
Det kommer att bli den största klassen av svarta kvinnor  i militärakademins långa historia, sade West Point-talesman Frank Demaro.
     West Points examensklass ser mångfald i andra minoritetsgrupper också. “Årets klass kommer att ha det största antalet kvinnliga latinamerikanska kadetter tillsammans med att vi examinerar vår 5.000: e kvinnliga kadett sedan den första klassen av kvinnor 1980"

West Point skapade sin avdelning för mångfald 2014 för att försöka attrahera, behålla och främja en "mer varierad arbetskraft" enligt deras webbplats.
Ungefär 10% av studenterna är svarta och kvinnor utgör cirka 20% av kadetterna,  enligt skolans statistik.

Det är rättvist att svarta kvinnor ska ha samma chans att dödas i strid som vita män!

Memorial Day


I dag är det Memorial Day, en amerikansk helgdag som observeras den sista måndagen i maj, och som hedrar män och kvinnor som dött medan de tjänstgjort i den amerikanska militären.

Ursprungligen kallade man det Dekoration Day, vilket härstammar från åren efter inbördeskriget och det blev en officiell federal helgdag 1971.  Många amerikaner observera Memorial Day genom att besöka kyrkogårdar eller minnesmärken, hålla släktträffar och delta i parader.

Det är en helgdag då vi borde tänk på alla unga som dött i förtid, alla hustrur och män som blivit änkor och änklingar, barn som växer upp utan far eller mor, föräldrar som begraver sina barn.

Vi kanske ska sluta använda förmildrande ord som “fallna soldater” och ifrågasätta nödvändigheten av alla dessa krig?

Memorial Day borde vara en dag för ärlighet om anledningen till att så många U.S. soldater dödats och skadats i Irak och Afghanistan.
De 4500 amerikanska soldaterna som hittills dödats i Irak och de 2 500 som dödats i Afghanistan [maj 2015]  “har inte fallit”. De slösades bort av politiker och generaler som uppmuntras av krigsmånglare och vanliga "journalister" och nästan ingen av dem bryr sig om att det är verkliga unga människor som dör.

Den grymma sanning är att många av de inflytelserika i dagens officiella Washington inte känner någon av soldaterna, åtminstone inte personligen - som en nära familjemedlem eller vän.
De kan stöta på några under valkampanjer eller på en flygplats och mumla något som "tack för din tjänst".
Men dessa söner och döttrar från arbetsklassens samhällen i Amerikas städer och landsbygd är för det mesta abstraktioner i en ideologisk debatt som visar vilken talare som är “tuffast” och mest redo att använda militär styrka.

Vi borde vara ärliga, speciellt  på Memorial Day och sluta låtsas att krigsbördan är rättvist fördelad, och ännu värre,  att de som dödats dog för en ädel sak.

26 maj 2019

Vad ska vi göra åt Iran


25 maj 2019

Lördagsgodis

Leder detta till krig mot Iran?

The Hill:
President Trump har meddelat att USA kommer att skickar cirka 1 500 soldater till Mellanöstern för att motverka Irans inflytande i regionen.

Trump betonade att den nya utplaceringen av soldater kommer att ge skydd till befintliga trupper i området under ett spänt förhållande med Teheran.

Presidenten godkände de nya planerna efter ett möte med försvarssekreterare Patrick Shanahan och Joint Chiefs of Staff Chairman  Gen. Joseph Dunford. 
"Vi vill ha skydd," sade Trump till reportrar vid White House.

Direktören för Joint Staff Adm. Michael Gilday sade senare till reportrar vid Pentagon att färre än 1000 nya amerikanska trupper kommer att skickas till Mellanöstern, medan ungefär 600 soldater kommer att får en förlängning av sin placering.
—————

Trump-administrationen meddelade också i dag att ökade spänningar med Iran utgör en nationell nödsituation, vilket gör det möjligt för administrationen att godkänna en vapenförsäljning för 8 miljarder dollar till Saudiarabien,  utan tillstånd från Congress.

Dessa åtgärder kommer efter att White House tillbringat veckor med att avsiktligt trissa upp relationen med Iran. I förra veckan rapporterades att Försvarsdepartementet - efter uppmaning från krigshetsaren John Bolton - ursprungligen planerade att skicka 120 000 soldater till Mellanöstern, om Iran attackerade amerikanska trupper i regionen eller trissade upp sitt nukleära program.

Innan det meddelade Bolton - som länge förespråkat krig mot Iran - att ett amerikanskt hangarfartyg, Abraham Lincoln, skulle placeras i  Persiska viken för att möta ett ospecificerat ökat hot från Iran.

Under den tid som Trump var en privatperson hävdade han att han motsatte sig ett krig mot Iran.
Under den tid som han varit president har han pratat om att minska USA: s närvaro i Mellanöstern, även om han inte har följt upp löftet om att ta hem trupper från Afghanistan och Syrien.

Bristen på en tydlig strategi från Trump-administrationen ökar emellertid riskerna för att dessa aktioner kommer att utvecklas till en konflikt som ingen vill ha (förutom kanske John Bolton).

De aggressiva drag som Trump-administrationen nu visar, fördöms av personer från hela det politiska spektrumet.

Sen Bernie Sanders (I-Vt.) Och Rep. Tulsi Gabbard (D-Hawaii) har båda uttalat sig och varnat för  konsekvenserna av ett krig med Iran.

24 maj 2019

CAIR kallar Aladdinfilmen rasistisk


The Council on American-Islamic Relations (CAIR) kritiserar Disneys nyinspelning av Aladdin och säger att publicerandet av filmen "under Trump-tiden" normaliserar stereotyper.

Aladdin, som  kommer att ha premiär i USA på fredag, är en familjefilm som berättar den kända historien om en gatpojke som blir kär i en prinsessa och är beordrad av en högt uppsatt muslim att hämta en magisk lampa med en ande som kan uppfylla önskningar.

Turbaner, svärd och ökenlandskap föreslår att det äger rum i Mellanöstern och Centralasien. Filmen spelades in i Jordanien.

CAIR, som kallar sig nationens största muslimska grupp för medborgerliga rättigheter vill att filmrecensenter “ska ta itu med sambandet mellan ras och religiösa stereotyper som förevigas av" filmen.

"Aladdin-myten är rotad i rasism, orientalism och islamofobi," sa CAIR:s verkställande direktör Nihad Awad. 

"Att släppa filmen under Trump-epoken av snabbt ökande anti-muslimska, anti-invandrare och rasistiska tendenser tjänar bara till att normalisera stereotypning och marginalisering av  minoritetssamhällen."


Beverly Hill vill förbjuda all tobaksförsäljning…

…för alla utom för Arnold och hans kompisar

Staden var den första i Kalifornien som förbjöd rökning på restauranger och de flesta offentliga platser, redan 1987, och 2007 förbjöds rökning utomhus också.

Nu är det dags att anta det strängaste tobaksförbudet i landet, vilket kommer att eliminera försäljning av praktiskt taget alla nikotinprodukter - med ett typiskt Beverly Hill-undantag.

För en elitgrupp av fantaster, av vilka hundratals mötte upp vid utskottsmöten och skrev protestlistor,  kommer cigarrer att undantas - så länge de rökts inne i en av tre speciella platser.

Arnold Schwarzenegger säger att han stöder förslaget men det ska inte gälla för Grand Havana Room där han är medlem.

“Det är otänkbart att staden kan anta en politik som avsiktligt eller oavsiktligt skulle leda till att denna speciella  institution stängs.” skrev Schwarzenegger
Jag litar på att stadens tjänstemän kommer att se den grundläggande skillnaden" mellan klubbar som Grand Havana-rummet och en bensinstation som säljer nikotinpåsar för e-cigaretter,.

"Jag anser att vuxna i privata klubbar, som gör personliga val bör tillåtas att göra det."