30 mars 2020

Nu stoppar man resenärer inom landet

Plötsligt är människor över hela landet mycket rädda för resenärer från New York, Louisiana och andra COVID-19 "hotspots”.
Som jag skrivit omtidigare stoppar polisen i Rhode Island alla som har en nummerplåt från New York  och försöker tvinga dem i karantän.
Florida tvingar också resenärer från New York att isolera sig själva och Louisiana har samma planer.

Detta är åtgärder som skulle ha varit otänkbara för bara några veckor sedan, men har nu blivit verklighet, och saker kommer sannolikt att bli ännu galnare under de kommande dagarna.
   Om denna pandemi orsakar så mycket rädsla redan,  trots att mindre än 3 000 amerikaner har dött hittills, vad kommer nivån av rädsla att vara om 30 000 eller 300 000 amerikaner dör?
Tyvärr varnar många experter nu att antalet döda så småningom kommer att bli mycket högt i detta land. Till exempel sade Dr. Anthony Fauci på söndagen till CNN att han förväntar sig att se mer än 100 000 dödsfall enbart i USA  ...
Dr. Anthony Fauci, regeringens högsta expert på infektionssjukdomar, förutspådde på söndagen  att USA kommer att drabbas av “miljoner" fall av infektioner och upp till 200 000 dödsfall innan pandemin är över,  även om han varnade för att alla prognoser av dödsfall grundade på statistik kan “lätt” bli fel.
“Från vad vi ser nu, skulle jag säga mellan 100 000-200 000 [dödsfall]," sa Fauci i en intervju på CNN.
Nästan allt jag läst under de senaste veckorna har handlat om Corona; hur många som dött och spekulationer om hur många fler som kommer att avlida och helat tiden har jag frågat samma sak:
 Vad dog de egentligen av? Coronavirus eller något annat bakomliggande tillstånd?

Om så är fallet räknar vi in i dödsantalet människor som var mycket sjuka tidigare och som bara hade en kort tid kvar att leva och så kallar vi det för en pandemi! Det är inte ärligt, eller hur?

Mark Levin motsätter sig  Dr. Anthony Faucis profetia och menar att Covid-19 är inte alls lika allvarligt som vad som förutsägs ...Paniken och rädslan kommer att användas ännu mer som en ursäkt för att ytterligare begränsa vår frihet.

Vilka är värda beröm?


Kanske en kris som den vi genomlever just nu kan få oss att ompröva vissa värderingar när det gäller familj, samhälle och frihet. …?

Journalister är mindre viktiga än renhållningsarbetare.  Vår nation bästa idrottare är sjukvårdspersonal som riskerar att bli smittade men hjälper de i nöd.
   De sanna hjältarna är inte kändisar på TV utan snarare bönder, lastbilsförare och snabbköpskassörer.

De mest värdefulla företagen skryter inte, utan gör vad de alltid har gjort för att vår livsmedelsförsörjning ska fungera.  Under några veckor kanske vi slutar ta dem för givet.

Arbeten som vi knappt ägnat en tanke är nu officiellt betecknade som "viktiga tjänster" och de som utför dem bildar nätverket i våra liv. Det har de har alltid gjort men vi har inte märkte det. 

Alla ordinära hårt arbetande amerikaner är värda mer idag än de som jagar Hollywoods gyllene utmärkelser och tror att deras personliga åsikter om Trump är väsentliga.

Håll er på avstånd!


President Trump tillkännagav i går att hans administrations riktlinjer för “socialt avstånd” kommer att fortsätta  till slutet av april.

Meddelandet kom efter att presidenten tidigare i veckan sagt att han hoppades att landet skulle kunna återuppta mer normal aktivitet till påsk, vilket är den 12 april.

"Modelleringen uppskattar att toppen på dödsfalls-kurvan sannolikt kommer att inträffa om två veckor.  Ingenting skulle vara värre än att förklara seger innan segern är vunnen.  Det skulle vara den största förlusten av alla.
Därför kommer vi att utvidga våra riktlinjer till den 30 april för att bromsa spridningen,"  sade han.

29 mars 2020

Bill Gates varnade för en dödlig pandemi

Sedan 2010 har miljardär-filantropen varnat världen för att vi var oförberedda för en dödlig pandemi. Han sade det också till Trump.

Har Jill Biden egna planer?


Medan Joe Biden sluddrar och glömmer,  blir det alltmer uppenbart att Joe Biden inte är i något skick att vara president. Hans senaste uppträdanden har varit så patetiska att om han inte var en så osympatisk person, skulle man kunna tycka synd om honom.

 Man kan undra varför hans fru inte stoppar hela denna fars ?

Det finns två skäl:
Det första är att med tillräcklig hjälp av media, kan han faktiskt vinna. Joel Gilbert har en förklaring till den andra anledningen:

    "Vem i en Biden-administration skulle efterlikna Edith Wilson - fru till president Woodrow Wilson - som tog över tyglarna när president Wilsons blev sängliggande efter en allvarliga stroke?"

     Svar: Jill Biden

     "Vem dedikerade sin senas bok till ”Den inspirerande, banbrytande första damen Edith Wilson”?

     Svar: Du gissade det - Jill Biden

Det skulle vara intressant att veta mer om Jill Bidens politiska agenda, eftersom hon, de facto, kan bli president i januari nästa år.28 mars 2020

Lördagsgodis

Är du från New York?

Rhode Island planerar att skicka ut sin National Guard för att knacka på dörrarna och försöka hitta alla som har anlänt till den lilla staten från New York City under coronavirus-pandemin. 
Statens polis har också börjat stoppa bilar med New York-skyltar.

Rhode Islands guvernör sade att alla som kommer dit från New York kommer att beordras att genomgå en 14-dagars karantän och att de kan få böter eller till och med fängelsestraff om de inte lyder.
"Den största risken vi har nu kallas New York City."

 
Vi borde verkligen oroa oss över den råa demonstration av makt som de styrande visar nu när de stoppar handel och hindrar miljoner människor från att arbeta - genom att gömma sig bakom ett virus som har smittat och dödat färre amerikaner än influensan gör varje år.

Justin Trudeau i Kanada passar på att sticka kniven i ryggen på sina landsmän genom att höja kolskatten med 50%.


Sett från den positiva sidan kommer nu hela planeten att njuta av perfekt väder, tack vare Kanada som förhindrar att klimatet fluktuerar.  


Invånarna i Kinas Hubei-provins har tappat tålamodet och protesterade i fredags genom att tränga sig igenom barriärer och välta polisbilar och visa hur upprörda de är över hur regeringen har behandlat dem under krisen.  Den kinesiska regeringen hävdar att antalet infektioner i Hubei har sjunkit till noll.

27 mars 2020

Corona har placerat Valkampanjen på sparlåga

Men kom ihåg att partiet som driver mångfald och hatar rika gamla män - har röstat bort en Hispanic, Asiat, Samoa-amerikan, Svart Amerikan, homosexuell, alla kvinnor och unga kandidater…..

…för att gynna två rika gamla gubbar,


….och inte en enda Republican röstade.