17 januari 2019

Alla knep är tillåtna

 Nancy Pelosi skickade ett brev till White House på onsdagen och begärde en senareläggning av det årliga State of the Union-talet till dess att regeringsstoppet upphört.  SOTU är planerat för den 29 denna månad.
Pelosi angav säkerhetsskäl som anledning, trots att hon inte kontaktat vare sig Secret Service eller DHS.
Hon bryr sig inte om säkerhet. Hon försöker stoppa Trumps möjlighet att använda tillfället för att argumentera för Muren.
Kort sagt, det är ett politiskt trick av Speaker Pelosi och Democrats.

 Dan Bongino, fd. agent säger att Pelosi är skyldig Secret Service en ursäkt och att avstängningen inte har något att göra med beredskap.
States of the Union-talet skickas vanligtvis i förväg från presidenten till Congress och presidenten meddelar sin agenda och löften och utgifterna som det innebär. Det sänds på TV och har blivit en show.

Om Pelosi inte gör det möjligt nu är det inte Trumps fel. Om Pelosi inte “öppnar dörrarna”, om hon inte kommer att bjuda in presidenten, kan han skriva talet, skicka det till henne och sedan hålla sitt tal när och var han vill.
Varför inte hyra en stor idrottsarena någonstans ? Kanske här i Atlanta?
Det inbjuder till en utmärkt möjlighet för Trump att strunta i både media och Democrats.


16 januari 2019

Inget sinne för humor


Pressfolket överträffar sig själv med hatfulla monologer, artiklar och skämt om att presidenten bjudit fotbollsspelare på snabbmat, eftersom Dems. har stängt regeringen så det fanns ingen personal i köket i White House.
“Journalister “ har fullständigt tappat sinnet för humor. De får lägre betyg än tom. Congress. 

Clemsons fotbollslag hade inbjudits tidigare och Trump kunde inte stå ut med att det inte fanns något att äta, så man kontaktade Mickey D's, Burger King, Wendy's och pizzerior så de fick pommes frites och mat till ett värde av $ 3 000, som Trump betalade själv.

Vilken 20-åring gillar inte snabbmat? Vissa Vänsterister kallar kalaset "rasistiskt!" New Yorker kallar det "banalt".
 Amerikanerna spenderar över 200 miljarder dollar om året på snabbmat och snobbarna nedvärderar de “beklagliga” igen.  (deplorables ).

 De kritiserade till och med presidenten för att han sade att Melania och Ivanka skulle kunna göra sallader. Den kommentaren var uppenbarligen avsedd att nedvärdera alla kvinnor.

Det är inte ens falska nyheter. Det är oförmåga att förstå ett skämt.


Inte alla gillar henne


Rep. Alexandria Ocasio-Cortez (D., N.Y.), som avlade eden för första gången för mindre än två veckor sedan, kritiseras redan av några Dem.senatorer, som säger att hennes åsikter inte representerar deras väljare.

Under de senaste två veckorna har Ocasio-Cortez anklagat Immigration and Customs Enforcement, eller ICE, för att de “dödar” människor,  kritiserat media och fakta-kontrollanter för deras rapportering av henne och föreslagit en skatt på 70 procent för “de rika”. 
De mer moderata Dems. är oroliga över att partiet antar dessa och andra kontroversiella positioner som sitt partiprogram och säger att det kommer att skada deras chanser för omval nästa gång.

Demokrater måste vinna minst tre platser år 2020 för att få kontroll över Senaten, så de kommer att försöka vinna i mitten-politiska stater som Alabama, Colorado, New Hampshire, Iowa och North Carolina.

Några av “mitten- frågorna” som  Dems. föredrar att fokusera på i de staterna är att hjälpa veteraner, sänka kostnaderna för hälso- och sjukvården samt göra nagot åt det federala underskottet, men Ocasio-Cortez inriktar sig på andra frågor, enligt vissa lagstiftare.


15 januari 2019

Snyft, Snyft


The Atlanta Journal-Constitition  (i folkmun kallad The Atlanta Urinal and Constipation ) har börjat skriva snyfthistorier om de stackars fattiga statsanställda som lider under den partiella avstängningen.   

Oj, oj oj! . I ett av reportagen måste frun ta ett jobb som servitris, eftersom hennes man inte fick sin lönecheck.

Under tiden festar Dimocrats i Puerto Rico med skådespelarna från pjäsen Hamilton. Bryr de sig inte om dessa svältande anställda som är på väg att förlora sina hem, eftersom de inte kommer att kunna betala sina lån?

Dessa fattiga nedtryckta statsanställda får faktiskt en betald semester trots att det kan dröja ett tag tills de får betalt.  Congress har redan röstat för att ge dem hela lönen när avstängningen avslutas. Den tid de inte jobbade kommer inte att räknas som semester.
Jag tycker inte synd om dem. 

Statsanställda (jag vägrar att kalla dem arbetare) får mer betalt än privatanställda.  Deras fördelar är också bättre.
Denna avstängning kommer så småningom att vara över och deras liv kommer att återgå till det normala.  Om de verkligen vill gå tillbaka till jobbet, borde de öva påtryckning på Dimocrats - som de flesta av dem röstade på -  för att ge Trump pengarna till sin mur.  I en federal budget är 5 miljarder dollar en struntsumma. Lärarna strejkar i Los Angeles


Cenk Uygur, skapare av The Young Turks,(vänstervriden radioshow)  tog till Twitter för att visa sitt missnöje:

Skådespelare James Woods svarade:

Vänster-multikultisar styr och bestämmer i L.A. så hur troligt är det, att de skulle “torrlägga den kommunala skolan?”
  Naturligtvis vet vi att det är omöjligt redan innan vi tittar på fakta. 

Här är de senaste Census Bureau-uppgifterna:

Från 2015 till 2016 ökade skolfinansieringen med 9,8 procent i Kalifornien - det största ökningen  i någon stat i landet och tre gånger det nationella medeltalet.
   Om vi tittar på en femårsperiod, från 2011 till 2016, har skolfinansiering ökat med 26 procent i Kalifornien, mer än dubbelt så mycket som det nationella medeltalet.
Bryan Caplan påpekar att när amerikanska vuxna tillfrågas om de mest elementära fakta i historia, regering och vetenskap, kan de knappt svara på hälften av frågorna.
Om man knappt kan svara på hälften av de mest grundläggande frågorna, vad säger det om kunskap?

Om Walmart hade ansvar för undervisningen i landet och skötte det lika dåligt, skulle vi höra talas om det varje dag!
Men när den statliga skolan misslyckas med det mest väsentliga beror det på att de stackars barnen inte får tillräckligt med pengar.!
Titta på Japan, som spenderar en tredjedel av vad vi gör, och har fler barn i klasserna och ett mycket bättre resultat.

I vanlig ordning vill Facket höja lönerna mer än vad distriktet är villigt att ge dem - tillsammans med mer personal och lägre delningstal vad gäller antalet elever i klasserna.
De säger att distriktet sitter på 1,86 miljarder dollar i reserver, men tar inte i beaktande att man står inför cirka 15 miljarder dollar i oförutsedda pensions- och hälsovårdsförsäkringar för anställda och pensionärer.

Så teoretiskt kan de få en höjning, men det flyttar bara fram det finanspolitiska problemet - i vanlig ordning.

Statsanställda ska inte ha fackföreningar


14 januari 2019

Democrats jobbar hårt på solbrännan

White House press-sekreterare Sarah Huckabee Sanders kritiserar Dem.-politiker för att de flyger till Puerto Rico för ett politisk möte och semester under regerings-avstängningen.

Bilder på bl.a. New Jersey Senator Bob Menendez har figurerat på nätet när han, iklädd badbyxor,  deltar i ett möte för en politisk kommitté som stöder Congressional Hispanic Caucus .


Presidenten har sagt offentligt att han har "absolut rätt att förklara att detta är ett katastroftillstånd”  men att han håller ut i hopp om att en överenskommelse kan göras med Congress.

13 januari 2019

Första Dagen


Onsdagen var en stor dag i Washington. De nyvalda kongressmedlemmarna avlade eden och kontrollen av The House of Representatives övergick från Republican till Democrats

Vanligtvis är detta en process som går på rutin, men det hände en del saker i onsdags som bör uppmärksammas, speciellt om man hoppas på kompromisser från den nya Congress.

Senator Kyrsten Sinema (D-AZ) vägrade att lägga handen på Bibeln och använde i stället en lagbok. Jag vet inte vilken lagbok, men vilken bok hon än valde kommer Bibelns ord att överleva den.

Rep. Rashida Tlaib (D-MI) avlade sin ed på vad hon kallade Jefferson's Koran.
Hon sade," Några av våra grundare visste mer om islam än vissa medlemmar av Congress."
     Jefferson fick en översättning av Koranen för att bättre förstå de islamiska Barbary Pirates, som han senare skulle kriga mot.  Men hon har nog rätt i att grundarna förstod vad många inte gör idag -   nämligen att Islam är ett dödligt hot mot friheten.

Men vänta, det finns mer.
Världskartan på väggen i Rep. Tlaibs kontor har en papperslapp med namnet "Palestina" klistrad över staten Israel.
Rep. Tlaib är inte den enda nyvalda medlem som är fientligt inställd mot Israel.
Rep. Ilhan Omar (D-MN) ljög för sina väljare om ansträngningar att bojkotta och straffa Israel.
Valet av dessa två muslimska kvinnor, tillsammans med den socialistiska Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY), har hyllats av media och den kulturella eliten som "framtidsvågen”.

Rep. Jennifer Wexton (D-VA) hängde upp en transgenderflagga utanför sitt kontor. (Ja, de har en flagga.)

Rep. Steve Cohen (D-TN) introducerade en konstitutionell ändring för att avskaffa Electoral College.

Rep. Brad Sherman (D-CA) presenterade anklagelser mot president Trump.

Nancy Pelosi ville ju inte vara sämre - hon är den första kvinnan som valts till talman två gånger och den första propositionen hon fick igenom sent på kvällen var ett tillägg som ger ytterligare 12 miljarder dollar i utländskt bistånd till flera länder och mer pengar för att främja aborter utomlands, men inte en dime för bättre gränssäkerhet för att skydda amerikanska medborgare.

 Och det, mina vänner, var bara EN DAG i det nya Democrat House

Muren byggs så sakteliga

Följande video har producerats i ett försök att bemöta massiva mängder av felinformation kring USAs södra gräns och behovet av en säkerhetsmur.