28 mars 2020

Lördagsgodis

Är du från New York?

Rhode Island planerar att skicka ut sin National Guard för att knacka på dörrarna och försöka hitta alla som har anlänt till den lilla staten från New York City under coronavirus-pandemin. 
Statens polis har också börjat stoppa bilar med New York-skyltar.

Rhode Islands guvernör sade att alla som kommer dit från New York kommer att beordras att genomgå en 14-dagars karantän och att de kan få böter eller till och med fängelsestraff om de inte lyder.
"Den största risken vi har nu kallas New York City."

 
Vi borde verkligen oroa oss över den råa demonstration av makt som de styrande visar nu när de stoppar handel och hindrar miljoner människor från att arbeta - genom att gömma sig bakom ett virus som har smittat och dödat färre amerikaner än influensan gör varje år.

Justin Trudeau i Kanada passar på att sticka kniven i ryggen på sina landsmän genom att höja kolskatten med 50%.


Sett från den positiva sidan kommer nu hela planeten att njuta av perfekt väder, tack vare Kanada som förhindrar att klimatet fluktuerar.  


Invånarna i Kinas Hubei-provins har tappat tålamodet och protesterade i fredags genom att tränga sig igenom barriärer och välta polisbilar och visa hur upprörda de är över hur regeringen har behandlat dem under krisen.  Den kinesiska regeringen hävdar att antalet infektioner i Hubei har sjunkit till noll.

27 mars 2020

Corona har placerat Valkampanjen på sparlåga

Men kom ihåg att partiet som driver mångfald och hatar rika gamla män - har röstat bort en Hispanic, Asiat, Samoa-amerikan, Svart Amerikan, homosexuell, alla kvinnor och unga kandidater…..

…för att gynna två rika gamla gubbar,


….och inte en enda Republican röstade.

Kommer 2,2 triljoner att vara nog?


Det kanske viktigaste med $ 2,2 triljoner sk. stimulanspaketet som Senate godkände sent på onsdagskvällen är att det inte är en stimulans.

     Det är inte avsett att stimulera tillväxt och utgifter för att kompensera en potentiell nedgång.
Det är utformat för att förhindra hemlöshet, svält och en våg av nedläggningar som inte har setts sedan the Great Depression.

Lagförslagets prislapp är cirka 10% av USA: s BNP, och Congress käbblar redan internt - liksom olika lobbyister och politiska förespråkare - om att det inte går tillräckligt långt åt alla olika håll.

Även om förslaget godkänns (vilket kommer att ske), kommer det inte att vara över:
* Vi kommer troligtvis snart att vara i samma situation igen, enligt ekonomer.
* Ett nytt stimulanspaket kommer sannolikt att behövas för att få igång ekonomin efter att COVID-19-utbrottet har hejdats.

Räkningen inkluderar något som aldrig skett förut, nämligen direktbetalningar till individer:
   Upp till 1 200 USD per person och $ 500 per barn, även för dem som inte har några inkomster, plus förlängd och uppgraderad arbetslöshetsförsäkring.

Lagen inkluderar 150 miljarder dollar till statliga och lokala myndigheter, som bär den huvudsakliga bördan av landets överbelastade offentliga hälsovårdstjänster.

Det inkluderar 350 miljarder dollar för småföretag och 500 miljarder dollar för stora företag för lån, lånegarantier och andra investeringar.

Den nationella skulden i december 2019 var $23.2. triljoner.  Vad spelar det för roll om vi lägger till ett par triljoner.

Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) är upprörd över att kontantbetalningarna inte inkluderar illegala invandrare.


New York har drabbats värst

 Under den här viruskrisen framstår New Yorks autoritära guvernör Andrew Cuomo som en favorit bland sina Vänster-kompisar.
 Det är till och med prat om att dumpa hår-sniffaren Joe Biden och installera Cuomo på toppen av Democrat-listan.
Cuomo förklarar varför hans stat är epicentret för viruset i USA:

     Cuomo sade på onsdagen att staten drabbades hårdast i USA på grund av deras välkomnande inställning.
Detta kommer från mannen som meddelade att de som stöder Second Amendment, eller som motsätter sig abort eller sexuell avvikelse, "inte har någon plats i delstaten New York."

Här är något som kan ha gjort mer för att påskynda spridningen av COVID-19 än New Yorks välkomnande anda:

26 mars 2020

3.3 miljoner amerikaner ansöker om arbetslöshetsersättning

Vad, då? Det kan väl inte komma som en överraskning.
     Amerikaner mister sina jobb i rasande fart.  Det högsta antal tidigare som registrerats för arbetslöshetsersättning under en vecka var 695,000. Det var den andra oktober 1982, enligt Wall Street Journal.  

Så det innebär att det vi nu bevittnar är helt oöverträffat.  The US Department of Labor rapporterar en rekordartad ökning med 3,283 miljoner som ansökte om ersättning förra veckan - mitt  under lockdown -  (nästan dubbelt så många som man förväntade sig, vilket var  1,7 miljoner).


Bureau of Labor Statistics säger att nästan varje stat citerade Covid-19 i sin rapportering.

Biden verkar inte riktigt kry

Han hostar och svamlar under intervjuer med ABC/CNN/MSNBC


25 mars 2020

Man säger att det kommer att rädda liv


 “Lockdown” är tänkt att rädda livet på de människor som är mest i farozonen. De personer som är över 60 år.
Ännu mer utsatta är personer över 70 år, och mest av allt de som är över 80 år.
Över hela världen är de mest utsatta människorna de som är för gamla för att jobba  eller de som ganska snart kommer att vara för gamla. De är människor som annars skulle ha dött inom några år. Halvdöda gubbstruttar och gummor som Bernie Sanders, Joe Biden, Donald Trump och jag.

Det bästa sättet att få människor att ge upp sina friheter är att införa något tyranniskt och säga att “Det är för barnens bästa”. Den här gången är det för de gamlas bästa.
Men… Vilka är de människor som troligen inte läggs i respirator? Gamla människor!

CBS Sunday hade en morgonshow där Ted Koppel intervjuade ett par läkare.
Han frågade dem rakt ut: “Kommer gamlingar som han själv att bli de som nekas tillgång till ventilatorer? 
Han kunde inte få ett uppriktigt svar från läkarna, som är de som kommer att fatta besluten.
Det innebär att svaret är JA.

   Ted Koppel frågade Dr. Maria Raven:
"Du har mig på en bår och du har en 25-åring på en annan bår.  Du har bara en ventilator - vem får den?”
"Det är en mycket svår fråga," svarade Dr. Raven. "Jag menar, jag tror att svaret,  om vi skulle följa principer från en specialitet som transplantationer,  är att människor som har fler levnadsår framför sig skulle få ventilatorn.”
  "Men det finns också många andra slags principer som kan ligga till grund för beslutsfattandet. Du måste ta hänsyn till underliggande sjukdomar som människor kan ha, och du måste också ta hänsyn till om det finns andra temporära åtgärder som du kan använda,  så att du kanske trots allt inte skulle behöva en ventilator omedelbart. Så, igen ... "

"Maria, Maria, Maria ... du går som katten runt het gröt!”
Den del av befolkningen som är mest utsatt är redan isolerad;  personer som bor i pensionshem, och speciellt personer som bor i någon specialavdelning på dessa hem. Man vet vilka de är;  de brukar inte gå någonstans; de kan skyddas, för de lever redan i karantän. Det kallas inte karantän, men det är vad det är.  De måste transporteras till affären av någon som arbetar på åldershemmet. Människorna som är inlåsta för att de tappat minnet kommer aldrig utanför dessa små enklaver.

Nästa grupp äldre är pensionärerna som tar han om sig själva.  De vet om farorna. De vet att de är i riskzonen. Vi har inte hört annat under de senaste sex veckorna. De går inte ut längre eftersom restauranger, parker, gym, biografer är stängda.  De stannar hemma och tittar på TV och för de flesta av dem, är det vad de gjorde innan coronaviruset drabbade oss.

Med andra ord har de mest utsatta människorna skapat säkerhet för sig själva, helt enkelt genom att inte göra något nytt. De stannar hemma, tittar på TV, pratar med människor på telefonen och sparar pengar genom att inte shoppa.
För att skydda dem från sig själva har guvernörer runt om i USA låst in hela befolkningen. Det är riktigt illa i delstaten Washington. Där har guvernören förbjudit nästan alla att lämna sina hem.

Hela befolkningen lamslås och kan inte gå till jobbet, men alla vet att antalet dödsfall kommer att vara minimalt och de kommer att begränsas till den åldersgrupp som kommer att dö snart i alla fall.


Det är inbördes motstridiga riktlinjer för lockdown men de är förenliga med politik. Politiker kontrollerar allmänheten och läkare undviker att svara på frågor om vem som bestämmer vilka gamla människor som ska dö.  Det är illa nog att de måste göra det.  Det är ännu värre att de måste erkänna det på nationell TV.

Om Bernie Sanders blir infekterad och dödssjuk kommer man inte att placera honom i ett av isoleringsrummen. Detsamma gäller för Joe Biden och Donald Trump.
Äldre politiker kommer inte att läggas in i isoleringsrum för att dö tillsammans med andra sjuka gamla människor.
De behöver inte att köpa sig ut. De kommer att läggas in på intensivvårdsavdelningar med respiratorer eftersom de är människor som måste hållas vid liv. De har makt.
  De andra medlemmarna i Senaten och The House som är i samma ålder vill inte heller läggas in i ett isoleringscenter. Läkarna vet detta. Så Bernie och hans kompisar  kommer att tas om hand.
Media kommer inte att rapportera om det. Alla kommer att tystas om vad som händer.

Så fungerar socialiserad sjukvård. Människor med politisk makt tas om hand först.