18 november 2017

Imponerande och skrämmande

Är detta framtidens Olympiadvinnare …..…. poliser, brandmän, piloter, brevbärare, soldater, marin officerare…vad som helst som helt vanliga människor gör?
Läkare, sjuksköterskor, lärare, byggnadsarbetare etc .. Kanske även fotbollsspelare, hockeyspelare, basketbollspelare, tennisspelare, jockey ... nyhetsuppläsare, journalister, vägarbetare, chaufförer, restauranganställda ... ummm senatorer ... hmmm president (lol)

Lördagsgodis

17 november 2017

“En permanent regering" bakom USA: s utrikesinblandning

Dennis Kucinich (D-OH), fd. presidentkandidat och medlem i USAs representanthus
menar att det han kallar “den permanenta regeringen” har arbetat för att säkerställa att USA fortsätter sina destruktiva utländska insatser och för att se till att Amerika befinner sig i ett ”omfattande krig", oberoende av vem som är president.

"Det finns en obruten linje som går tillbaka under de senaste 30 åren där amerikanska presidenter har fortsatt  med en interventionism som har varit kontraproduktiv", säger Kucinich. Detta "fortsatta engagemang i en misslyckad utrikespolitik för inblandning, unilateralism, att anfalla först, äventyrar Amerika", "gör oss inte säkrare", "skiljer oss från världssamfundet", “skapar människor som vill hämnas på amerikaner, "och" har gjort världen till en farligare plats. "

"Vi måste se bortom de amerikanska presidenternas personligheter, alltrån George W. Bush till Barack Obama till Donald Trump och i stället  “se på USA: s utrikespolitiska etablissemang” som han förklarar inkluderar människor i State Department som har en neokonservativ ideologi, i Pentagon, som är dedikerade till det militära industriella komplexet och i Central Intelligence Agency (CIA) som kan “skapa konflikter" och "försöker rättfärdiga militärens och State Departments ytterligare engagemang. 

"Detta, säger Kucinich," är den permanenta regeringen, som vi ser återspeglad både i democrats och republicans  förvaltningar,  oavsett om de är så kallade konservativa eller liberala eller populistiska; det är samma sak.”

Medan denna "permanenta regering"  agiterar för USA: s inblandning utomlands, har det fått många skadliga konsekvenser, varav en är den extra risken att den "håller oss på gränsen till ett mycket mer omfattande krig. ”

16 november 2017

"Racistisk vit President" räddar tre svarta ungdomar från fängelse i Kina

Donald Trumps budskap genljuder av vit överlägsenhet”, säger NY Times

"Sluta låtsas vara överraskad, Amerika: Donald Trump är en vit översittare”, säger Salon.

"Donald Trump är en bigot och en rasist", säger WaPo

"Donald Trump är en typisk rasist", säger LA Times

Donald Trump är en rasist, säger Maxine Waters.

Tre svarta UCLA-basketspelare arresterades för snatteri i Kina och upptäckte att Kina inte bryr sig om att de är UCLA-spelare.
De arresterade var LiAngelo Ball, yngre bror till Los Angeles Lakers Lonzo Ball, samt Cody Riley och Jalen Hill  - alla tre svarta.
     De släpptes mot borgen men fick order att stanna kvar på hotellet i Hangzhou tills rättegången är över, vilket kan ta dagar, veckor eller månader. 

Den hemska rasistiska vita översittaren Trump träffade den kinesiska presidenten Xi Jinping och bad att Xi personligen skulle ingripa i röran och det gjorde han.

De tre spelarna släpptes och kunde flyga hem till Los Angeles. Pax-12;s ledamot Larry Scott tackade president Trump
Men varken den avskyvärda Maxine Waters eller någon annan bedrövlig democrat kunde uttrycka tacksamhet  mot Trump.
 Detta är en diplomatisk triumf för Trump som media försöker tona ner och förlöjliga.

De tre spelarna hade vett att tacka för hjälpen:15 november 2017

Kom och möt en svart person


Är du vit? Känner du att din vänkrets inte har tillräckligt med mångfald? En normal människa kan hitta nya vänner. Men det är 2017, och det är dåligt med normala människor. Så,  Cheryle Moses har skapat ett nätverksevenemang som äger rum här i min hemtrakt i närheten av Atlanta denna vecka och som kallas “ Come Meet a Black Person”  Det är på allvar, jag skojar inte:

Med anledning av den splittrande och rasistiska stämningen i detta land vill vi göra något för att positivt utmana negativiteten.
Idén om "Come Meet a Black Person" Networking Event kom till när vi nyligen upptäckte att 75% av vita personer i USA inte har några “icke vita vänner”. 
 Enligt New York Magazine fortsätter vita människor att använda uttrycket "Jag har massor av svarta vänner!" för att ursäkta tillfällig rasism,  men det är inte sanning för tre fjärdedelar av den vita befolkningen.
För 15 dollar kan man få normala saker som mat och dryck, men också en "kulturell skattjakt" för att hjälpa människor att lära sig om det svarta samhället. 
 Enligt CNN kommer det också att innehålla svarta människor som “hälsar på vita och engagera dem i konversation." 

Ärligt talat kan jag inte se vem det skulle vara mer pinsamt för:  Vita personer som  behandlas som om de aldrig har träffat en svart person, eller de svarta som behandlas som om de är annorlunda och det behövs en speciellt anordnad händelse för att möta dem?

Hur kan man undgå att träffa en svart person ? Här är statistik från 2010 och jag tror inte det har ändrats speciellt sedan dess:Man undrar vilken typ av förhållanden de tror kan skapas i en så  bisarr och artificiell miljö?

Vad Cheryle Moses utelämnade är att  65 procent av svarta människorna inte har några vita vänner och den genomsnittliga svarta amerikan har en 83 procent svart vänkrets. Så det verkar som om det kunde ha marknadsförts på ett ärligare sätt: “Låt oss alla göra vår krets av vänner mer varierad!”

Jag lägger in detta under en “väg asfalterad med goda avsikter". Vi vet vart den vägen leder.

Barbie i hijab

Det är inte bara utbildningssystemet som tvingar på oss  islam. Även leksakstillverkare vill vara med och indoktrinera våra barn.

     Mattel (MAT), som tillverkar Barbie, tillkännagav i måndags att den senaste dockan i deras "Shero"-samling kommer att ha den olympiska fäktaren Ibtihaj Muhammad som förebild.  2016 blev Muhammad den första amerikanska att tävla i spelen, klädd i en hijab.

Här poserar Muhammad med en docka som representerar  den fientliga kult som har inspirerat över 32.000 dödliga terrorattacker sedan 11 september 2001:


Det är osannolikt att det är barns efterfrågan som gjort att man börjat tillverka denna docka.

Nästa steg är väl att man gör en Ken-docka med en trasa på huvudet och en skjorta ner till knäna, komplett med en piska för att hålla Ibtihaj Muhammad-dockan på plats.
P.C.-Ken finns redan i tre kroppstyper och sju nyanser.

Julklapps-idé kanske…OJ, vänta… jag glömde

14 november 2017

Arabellas gåva

Det mest anmärkningsvärda, förutom att president Trumps barnbarn Arabella ( 6år) framförde en folksång på mandarin - vilket var imponerande - var inte bara själva sången,  utan också Madame Peng Liyaun, reaktion.

Sången framfördes under statsmiddagen med president Xi och Madame Peng efter att president Trump yttrat dessa tänkvärda ord;

     [...] "Detta ögonblick i historien erbjuder båda våra nationer en otrolig möjlighet att främja fred och välstånd tillsammans med andra nationer runt om i världen.
Ett kinesiskt ordspråk säger : "Vi måste vidarebefordra ursprunget och gå vidare inför framtiden." Jag är övertygad om att vi kan förverkliga denna underbara vision.

[...] Det är mitt hopp att det amerikanska och kinesiska folkets stolta anda kommer att leda våra ansträngningar att uppnå en mer rättvis, trygg och fredlig värld, en framtid värdig våra förfäders offer och våra barns drömmar.

Om ett ögonblick kommer vi att få se en video med mitt barnbarn, Arabella, som reciterar traditionella kinesiska sånger och poesi om ert lands fridfulla skönhet och värderade traditioner.  Våra barn påminner oss så ofta om vår gemensamma människokärlek och sanna värdighet.”Arabella började sin video genom att säga: "Hej, farfar Xi. Hej farmor Peng "och började sedan sjunga en sång på mandarin som är mycket bekant för det kinesiska folket. Dessutom mycket bekant för Madame Peng Liyaun som tidigare var en folksångare och populär kulturell ikon.

(mer här)

13 november 2017

Verkar som Krigshetsarna äntligen kan dra in Iran i ett nytt krig


Propagandamedia riktar vår uppmärksamhet åt andra håll men det verkar som vi står på randen till ytterligare ett Mellanöstern-krig.

Saudiarabien, som i verkligheten har kämpat mot Iran i ett krig i Jemen och andra platser i flera år - har anklagat Iran för att skjuta en missil som slog ner nära flygplatsen i den saudiarabiska huvudstaden Riyadh.
Missilen sköts från Jemen, ett land som Saudiarabien har bombat sedan 2015.
Tusentals jemeniter har dött i striderna, liksom en amerikansk Seal Team 6-medlem i januari, vilket visar att USA också stöder saudierna i det jemenitiska kriget.

Iran förnekar att det är ansvariga eller att missilen var tillverkad i Iran. Vapenexperterna hos HIS Janes verkar vara överens och säger i en tweet: "Burkan-2-missilen lanserad av Houthis är en Scud-variant och skiljer sig från varianter gjorda av Iran eller DPRK”Sanningen om vem som lanserade missilen spelar ingen roll, - det såg vi i Syrien när Bashir Assads armé anklagades för att använda kemiska vapen.  Det visade sig att han inte gjorde det, men Donald Trump släppte ändå drösvis med Tomahawk-missiler på ett syriskt flygfält. 

Saudiarabien hävdar att Libanon har förklarat krig mot dem och de kallade hem Libanons premiärminister Saad al Hariri - som är en saudiarabisk medborgare - och de placerade honom under husarrest. 

Saudiska kronprinsen Mohammed bin Salman arresterade också flera medlemmar av den saudiska regeringen och en av hans motståndare dog samtidigt i en helikopterkrasch.

Saudiarabien har beordrat sina medborgare att lämna Libanon så snart som möjligt och har uppmanat sitt folk att inte resa till landet från andra internationella destinationer.