18 mars 2024

Valresultat

 Ryssland håller ett öppet val och Vladimir Putin vinner 87 % av rösterna, -  ändå kallar Biden det för en diktatur.  Samtidigt ställer Ukraina in alla val och Zelensky förklarar det politiska oppositionspartiet olagligt - ändå kallar Biden det en demokrati.

Måndag Morgon

 

17 mars 2024

Mike Pence stöder inte Trump

 
 


Den tidigare vicepresidenten Mike Pence, som tjänstgjorde under  presidenten Donald Trump, sa på fredagen att han inte kommer att stödja f.d. presidenten i valet 2024.  Han sade att det inte borde komma som "en överraskning", men bekräftar också att han "aldrig" skulle rösta på Joe Biden och han tänker inte ställa upp som en tredje kandidat.

"Träsk- medlemmen och sabel-skramlaren" Pence sa att han var stolt över det arbete Trump-administrationen gjorde under sin första mandatperiod men också att det fanns "djupa skillnader" mellan honom och den tidigare presidenten.

Han nämnde Trumps misslyckande med att ta itu med statsskulden,  abortlagstiftning och Trumps motstånd mot ett lagförslag från kongressen som förbjuder TikTok, som tre skäl till att han inte skulle stödja Trump.

"I vart och ett av dessa fall driver och formulerar Donald Trump en agenda som strider mot den konservativa agenda som vi styrde efter."

Pence, som drev sin egen misslyckade presidentkampanj 2024, sa att han skulle fortsätta att resa runt i landet och prata om vad Republicans  borde stödja.
"Det jag kommer att spendera resten av året med är att prata om vad vi ska stå för", sa han. "Den breda mainstream konservativa agendan som har definierat vårt parti och alltid gjort Amerika starkt och välmående och fritt."

15 mars 2024

Lördagsgodis

 

Ryska valet börjar

 


 President Vladimir Putin förväntas göra anspråk på en femte presidentperiod när Ryssland inleder sitt tre dagar långa val i dag. Omröstningen kommer att omfatta invånare i regioner i Ukraina som ockuperats av Ryssland sedan 2022, ett område på cirka 46 000 kvadrat-miles. Valet kommer en månad efter att den fängslade oppositionsledaren Alexei Navalnyj dött.

 Putin har lett Ryssland som antingen premiärminister eller president sedan 1999. Medan Rysslands konstitution från 1993 införde mandatbegränsningar, har folkomröstningar och ändringar sedan dess tillåtit Putin att behålla makten.
71-åringen är populär och Rysslands ekonomi har stått emot allvarliga internationella sanktioner som inleddes efter invasionen.

Observatörer hävdar att regeringens kontroll av kandidater och dess förbud mot oberoende medier effektivt har neutraliserat motståndarnas förmåga att konkurrera med Putin. Medan de tre oppositionskandidaterna har framfört kritik mot regimen, stöder alla kriget i Ukraina. En kandidat, Boris Nadezhdin, som är kritisk mot kriget uteslöts från omröstningen förra månaden.

NATO, Ett Strategiskt Självmord för Sverige

 



Lucas Leiroz syn på det hela:

Efter nästan två år är Sveriges anslutningsprocess till Nato äntligen avslutad. Nu är landet formellt en del av den västerländska militäralliansen, underkastat blockets skyldigheter och i teorin skyddat av dess försvarsparaply. Vissa analytiker hävdar felaktigt att Sveriges erkännande var en slags "seger" för Väst mot Ryssland, men om man ser på händelsen ingående är det möjligt att dra slutsatsen att en sådan analys är partisk, eftersom detta drag inte har någon relevans för Moskva -  förutom att det ser ut som ett riktigt ”strategiskt självmord” för svenskarna själva.

Sveriges inträde har diskuterats sedan 2022. Efter starten av Rysslands militära operation i Ukraina, begärde Sverige och Finland, pga. USA-framkallad rädsla och anti-rysk paranoia, att få gå med i militäralliansen. Finland accepterades snabbt, men Sverige stod inför flera hinder, som turkiskt och senare ungerskt motstånd. Efter flera förhandlingar tillät Turkiet svenskt tillträde, precis som ungrarna tvingades dra tillbaka sina invändningar efter att ha drabbats av direkta ekonomiska påtryckningar från europeiska partners. Nu, utan intern opposition i blocket, har Sverige äntligen blivit medlem i NATO  – men det verkar inte vara någon riktig anledning att fira.

För det första går Sverige med i NATO vid sämsta möjliga tidpunkt. Alliansens medlemsländer befinner sig i sitt mest provocerande ögonblick mot Ryssland, med relationerna mellan Moskva och Väst på gränsen till att resultera i öppen konflikt. Alla experter är överens om att om ett krig mellan NATO och Ryssland  inte resulterar i en global kärnvapenkonflikt, så kommer det åtminstone att resultera i en humanitär katastrof utan motstycke, med många mänskliga förluster på slagfältet. I den meningen placerar Sverige sig helt enkelt frivilligt i positionen som ett legitimt mål om ett sådant krig faktiskt inträffar – vilket gör landets beslut att gå med i Nato till ett verkligt strategiskt självmord.

Även om spänningarna lättar inom en snar framtid och det inte finns någon direkt konflikt mellan Ryssland och Nato, är banden mellan båda sidor allvarligt skadade och kommer inte att återställas så lätt. Ryssland har redan gjort det klart att man ser den nuvarande konflikten i Ukraina som ett proxykrig som bedrivs av NATO, och betraktar därför alla medlemmar i alliansen som med-ansvariga till aggressionen. Från och med nu placerar Sverige sig frivilligt i denna position som ett aggressivt land mot Ryssland, vilket skapar en bilateral diplomatisk kris som inte kommer att ändras inom kort.

Vidare måste understrykas att ingenting förändras för Ryssland med svenskt tillträde. Moskva har upprepade gånger uttalat att man inte ser Sveriges inträde i NATO som en röd linje i relationerna med Väst. Skandinaviska länder har länge varit djupt integrerade med NATO och deltar i gemensamma militära projekt och övningar. I praktiken var Sverige redan nästan ”de facto” medlem i NATO så det verkar inte ske någon egentlig förändring i den regionala geopolitiken efter formaliseringen av svenskt tillträde.

Men detta argument är också felaktigt. Nackdelen för Ryssland i Östersjön är en gammal verklighet som inte har börjat nu. Faktum är att Moskva har mindre makt i Östersjön än i andra regioner, med tanke på att det finns flera fientliga länder i det området. Detta innebär dock inte något "stort slag" mot Ryssland. Ett eventuellt krig i Östersjön skulle inte bara utkämpas till sjöss, utan även i luft och på land, där ryska styrkor har en fördel mot sina fiender.

Dessutom har Moskva stor militär makt i Arktis, vilket gör det möjligt att skapa en alternativ sjöväg för deras krigsfartyg, om det behövs. Den arktiska vägen för att nå Östersjön har redan använts av den ryska flottan i övningar, vilket bevisar att det är möjligt att operera i denna riktning.

Utöver allt detta är det nödvändigt att ta hänsyn till rysk militär teknisk överlägsenhet. Moskva skulle kunna använda sina långdistansmissiler och UAV:er för att neutralisera det mesta av NATOs  sjömakt i Östersjön utan att ens engagera sina främsta fartyg – vilket definitivt motbevisar tesen att det finns en "NATO-sjö" i regionen.

I slutändan är Sverige självt den största förloraren med sin tillträde till NATO  och som nu kommer att ses av Moskva som en fientlig nation och som också kommer att behöva öka sin försvarsbudget exponentiellt för att möta Atlantalliansens krigiska mål.  I en värld nära krig valde Sverige frivilligt att vara ett mål om det värsta scenariot inträffar.

14 mars 2024

"Covid Vax dödade fler amerikaner än Vietnam"

 

Tucker Carlson och Dr. Pierre Kory. "De yngsta, friskaste och mest välutbildade dör" 

 Krig mot Ivermectin. "Ivermektin är ett fult ord i media. ' Det fungerar inte. Det är ett avmaskningsmedel. Ordinera eller marknadsför det och du kommer att bli kallad högerkvacksalvare, bannlysas från sociala medier eller förlora din licens att utöva läkaryrket." Och ändå hävdar Kory att hela länder utplånade viruset med det, och mer än nittiofem studier visar nu att det är entydigt effektivt för att förebygga och behandla covid-19. Om det inte fungerade, varför fanns det en samordnad global kampanj för att avbryta det? Vad är sanningen om denna decennier gamla, Nobelprisbelönade medicin?" Kriget mot Ivermectin. 

Nu uppskattas antalet amerikaner som dödats av vaccinerna på två år till cirka en miljon, vilket är betydligt fler än de 58 220 amerikanska soldater som dödades mellan 1964 och 1975. Vi saknar verkligen det faktum att pålitliga myndigheter börjar våga se sanningen i vitögat och inte i första hand prioritera att undkomma sin delaktighet i tusentals danskars död. Det är osannolikt att det kommer att hända, de måste tvingas.

 Det är modigt av Tucker, för han kommer att ha enorma pengakrafter emot sig, men journalistik borde nu handla om att ta reda på sanningen, och han har rätt och kommer att få det. Med detta har jag också avskrivit cirka 18 000 fega danska journalister, och det kan låta trevligt, men tyvärr är det också sanningen. De prioriterade sina jobb framför sanningen, vilket är anledningen till att det är starkt begränsat vem de kan intressera i framtiden. Du kan också se Pierre Kory på Tuckers hemsida. 

Översättning från Snaphanen (fler länkar där)

Lämna nycklarna åt biltjuvarna

 

När marxist/socialisterna började säga att polisen borde få mindre pengar och ”ombildas”, undrade en del vad de skulle göra åt brott. Kanada har svaret: 

Toronto Police Service Constable Marco Ricciardi sa: "För att förhindra möjligheten att bli attackerad i ditt hem, lämna dina nycklar vid ytterdörren, eftersom de bryter sig in i ditt hem för att stjäla din bil. De vill inte ha något annat." 

 Låt tjuvar få din egendom. Då behöver vi ingen polis. 

The Drive rapporterar att vissa kanadensare lyder rådet och en person som – efter att ha fått inbrott i sitt fordon tre gånger – valde att lämna sin bil olåst, tillsammans med en stor, handskriven lapp som upplyser om detta, så att blivande tjuvar inte slår sönder fönstret igen. En bil blir stulen i Kanada var sjätte minut.