19 september 2020

Som man bäddar…

 Nu när Ruth Bader Ginsburg har avlidit kommer Trump att nominera en ersättare och Senaten kommer helt säkert att godkänna det.
Tidigare krävdes det två tredjedelar av rösterna av de närvarande senatorerna för att stoppa en “minoritets- filibuster” men democrats ändrade det till enbart en majoritet 2014,  för att få in en av sina domare till en “appellate court” (domstol för överklagande)

Vid den tiden varnades Dems. av Senatens nuvarande majoritetsledare Mitch McConnell att strategin skulle slå tillbaka mot dem : "Jag säger till mina vänner på andra sidan gången, ni kommer att ångra detta, och ni kan komma att ångra det mycket tidigare än ni tror."

Ginsburgs önskan på dödsbädden:  “Fyll inte min plats …förrän vi har en democrat-president


Ginsburg hade en chans att avgå 2014,  vid 81 års ålder. Liberaldemocrats försökte övertala henne att göra det. Obama var president och Dems. kontrollerade senaten. Hon vägrade.

Trump och McConnell är i kontroll nu.  Democrats kan inte blockera detta. De ändrade reglerna när Obama var president och Harry Reid var senatens majoritetsledare.


Om Trump förlorar i november kommer detta att vara vad man minns honom för.  Det här är den typ av händelseförlopp som historiker uppmärksammar. Att avgå handlar om timing. Ginsburg avgick innan Trump gjorde det.
Om Trump vinner i vallokalerna, men förlorar med liten marginal på grund av poströster,  kommer detta att gå till domstolen.  På grund av Ginsburgs död kommer senate-republicans att ha en möjlighet efter den 3 november att se till att domstolen inte kommer att delas 4 mot 4. Det kommer troligen att bli  5 mot 4 och Trump kommer att vinna.
Om det kärvar till sig kan Nancy Pelosi bli den första kvinnliga presidenten i mellantiden fram till den 20 januari klockan tolv, men beslutet kommer sannolikt att bli till Trumps fördel.Bader Ginsgburg, RIP

Pandemic Hotline

 

Lördagsgodis

 


18 september 2020

Nu är Beethoven också RASIST

 Beethovens 'Ode To Joy' .... finns det vackrare musik i västvärldens historia ? 

Höj volymen!! Lyssna till den här flash-mob-versionen ... se glädje och förundran i lyssnarnas ansikten. 

 

 Medlemmar i “Switched on Pop”, en podcast som producerats i samarbete med New York Philharmonic förklarade senaste veckan att den femte symfonin är en stand-in för allt de inte tycker om i klassisk musik och västerländsk kultur. 

När det gäller dem är det dags att skrota Ludwig.  De klandrar Beethoven för vad de anser vara en inskränkt, elitistisk, klassisk kultur som stödjer vita mäns roll och undertrycker kvinnors, svarta och HBTQ-gemenskapens röster…. Beethovens musik representerar "vitt privilegium" och "förtryck".

Radikalerna ställer in sin belägring av White House

Tidigare skrev jag att  “Den 17 september börjar en 50-dagars belägring av Vita huset.
   Vänster-galningar kommer att resa till Washington DC. De kommer att invadera Lafayette Park, tvärs över gatan från White House.
Deras mål är att starta en revolution.”De har nu inställt "belägring" som skulle pågå i 50 dagar fram till valet. Bästa gissningen varför:  

 De kunde inte få ihop tillräckligt med människor och / eller de är oroliga för Barrs hot om att att åtala dem för uppror?  Så nu gnäller de över "hot" de förmodligen fått;  ett mycket tvivelaktigt påstående.

 Deras gnällande är det roligaste hittills i dag.  

Minneapolis undrar: “Var är polisen”?

 Efter att Vänsteristerna i Minneapolis stadsfullmäktige utnyttjat George Floyd-spektaklet för att förklara krig mot polisen och även lovat att avskaffa poliskåren,  har kriminaliteten skjutit i höjden.  Nu undrar stadens befolkning var polisen är?
Invånarna ser och hör fortkörning som ibland resulterar i kraschar, fräcka bilstölder, rån, överfall och skottlossning . Och de undrar vad polisen gör åt det.

Vad poliser gör är att de ligger lågt,  så att de inte kastas i fängelse i väntan på sken-gångar, så som  skett med de poliser som var involverade i arresteringen av George Floyd, som uppenbarligen dog av en massiv överdos av fentanyl, medan han var i polisens förvar.

    Cirka 100 officerare har lämnat avdelningen hittills i år. Resten håller sig troligen undan från den lokala regeringen, som klart och tydligt har ställt sig bakom brottslingarna.

Antalet rapporterade våldsbrott, som övergrepp, rån och mord, har ökat jämfört med 2019, enligt MPDs brottsdata.  Fler människor har dödats i staden under de första nio månaderna 2020,  än som dödades under hela förra året.  Inbrott och bilstölder har också ökat. Incidenter av mordbrand har ökat med 55 procent jämfört med  samma tidpunkt under 2019.


Ingen kan bli förvånad över detta, med tanke på hur man förhärligar brottslingar och anklagar polisen för att vara "systemiskt rasistiska."
Stadsfullmäktige stödde entusiastiskt Black Lives Matter i terrorkampanjen, som resulterade i att hundratals lokala företag förstördes.
Man kan inte förvänta sig något annat än en explosion av kriminellt våld efter påhitt som detta:

"Nyligen tog rådet mer än 1 miljon dollar från polisbudgeten för att anställa "vålds-avbrytare" som ska ingripa och stoppa potentiellt våldsamma konfrontationer.
Man tror att vi inte behöver polis om vi har våldsavbrytare.
"Om vi har dessa system på plats kan vi ingripa före våldet. Det är därför vi har förespråkat så starkt för våldsavbrytarna,  för om de avbryter våldet innan vapen avlossas behöver MPD inte reagera och ingripa.”17 september 2020

En Handful personer vid Bidens rally i Miami

Joe Biden startar sitt tal med att spela sången “Despacito” och uppenbarligen visste inte idioterna som driver kampanjen att "despacito" betyder långsam på spanska. Det passar perfekt för Joe som är långsam. Men, ännu viktigare är att låten handlar om en man som förför en kvinna, vilket också passar Bidens kladdande på kvinnor. Här är en översättning från sången: 

[Verse 1] Slowly I want to breathe your neck slowly 

Let me tell you things in your ears 

So that you remember when you’re not with me Slowly 

Titta på videon. Ingen var där. Av ljudet från applåderna kan jag räkna till kanske sex personer i publiken.