03 juni 2020

Både Höger och Vänster skyller våldet på extremister utifrån

 Billy Williams, den högsta federala åklagaren i Oregon, och som tillsatts av  president Donald Trump, tvivlar inte på vem och vilka som står bakom våldet och förstörelsen som har åtföljt landsomfattande protester mot rasism av polisen: Det är ultra-vänsterrörelsen ”Antifa.

"Vid någon tidpunkt under varje protest i enskilda städer har brotts-bekämparna märkt mer organiserade insatser,” sade han under en nyhetskonferens i Portland. "Demonstranter sprider ut sig och engagerar sig i samma typ av kriminellt beteende."

Jo Ann Hardesty, som förra året blev den första svarta kvinnan i Portlands kommunfullmäktige, skyller också på inkräktare:  Den högerextrema hatgruppen Proud Boys.

"Vi tillåter vita nationalister och personer som stöder vit överhöghet att infiltrera våra fredliga protester ... och sedan skapa kaos och skador i vårt samhälle," sade hon i en videoinspelning  "Vi måste stoppa det."

Medan städerna kokar över och Trump hotar att utplacera militären har personer från hela det politiska fältet varit snabba att försvara sina egna medborgare och kalla dem fredliga demonstranter, samtidigt som de anklagar utomstående för att skapa oroligheterna.
Men de har lagt fram få bevis för att stödja sina anklagelser, och som så mycket i den mycket polariserade politiken i denna tid, ser de flesta vad de vill se.

Vi hör den ena sidan säga att vita ligister dyker upp på möten med ryggsäckar fyllda med stenar, rör och andra projektiler, i syfte att misskreditera massrörelsen mot polisbrutalitet och få stöd för sin egen rasistiska agenda. På andra sidan säger Trump-administrationen och dess anhängare att våldet begås av anarkister som försöker skapa kaos och destabilisera regeringen.
Men de offentligt tillgängliga bevisen för båda perspektiven förblir anekdotiska.

Videoinspelningar av upprorsmakare som krossar fönster och roffar åt sig matvaror, kläder, cyklar och allt annat de ser, tyder på ekonomisk opportunism snarare än politiska motiv.

Här är en förklaring:


Bland det värsta jag sett

Att se hur landet  plundras, bränns och förstörs av pack väcker ett antal känslor, mest raseri, sorg, skräck,
Taking a knee “, Att ställa sig på knä innebär att böja sig i lydnad för Black Lives Matter-ideologin, på samma sätt som den avdankade fotbollsspelaren Colin Kaepernick, blev känd för.

Denna ideologi är förankrad i hat mot tre saker: Amerika, kaukasier och framför allt polisen. Det är därför som Kaepernick hade strumpor dekorerade med tecknade bilder av svin med polishattar.

Genom att ställa sig på knä inför denna usla och uppenbarligen farliga ideologi, signalerar polisen att de inte har någon moralisk auktoritet att övervaka lagen eftersom de är de onda personerna.
 De underkastar sig.

Detta händer inte bara här i Atlanta utan i hela landet, precis som om det samordnas, utan tvekan på order ovanifrån:  i Phoenix,  Philadelphia, Champaign,  Bellevue,  Des Moines, Fayetteville,  Schenectady, et cetera,

Under tiden skjuts och körs poliser över, under täckmantel av den ideologi som dessa poliser knäar för.
Svaghet inbjuder till aggression. Undergivenhet lugnar inte banditer utan tjänar bara till att uppmuntra dem.

02 juni 2020

George Floyd var känd av polisen i Minneapolis:

Från New York Post


        År 2007 åtalades Floyd för väpnad rån vid ett inbrott i Houston, där en annan man figurerade som en arbetare från vattenbolaget i ett försök att kunna komma in i en kvinnas bostad, enligt domstolsdokument.

        När kvinnan insåg att han inte kom från vattenbolaget försökte hon stänga dörren. Det var då fem andra män kom ut ur en bil som just körde fram och tvingade sig in.
    Enligt åtalsdokumenten "tvingade den största mannen i gruppen - som offret identifierade som Floyd -  sin väg in i bostaden, tryckte en pistol mot kvinnans mage och tvingade henne in i vardagsrummet i bostaden. "

        Floyd dömdes 2009 till fem års fängelse.

        På måndagskvällen ringde en anställd i en livsmedelsbutik i Minneapolis till polisen efter att Floyd - som det påstås - försökt betala med en förfalskad sedel på 20 dollar.

Från KSTP-TV Minneapolis-St. Paul får vi veta att det kan ha funnits en tidigare koppling mellan Floyd och polisen Chauvin:

 En före detta nattklubbägare i södra Minneapolis säger att den nu avskedade polisen och den svarta mannen som dog, båda arbetade som säkerhetsvakter för hennes klubb fram till slutet av förra året.

   George Floyd och nu före detta polisman Derek Chauvin arbetade båda som vakter på El Nuevo Rodeo-klubben på Lake Street, enligt Maya Santamaria. Hon ägde byggnaden i nästan två decennier, men sålde platsen under de senaste månaderna.CNN kallar det fridfullt

Titta på valfri nyhetskanal, inklusive Fox News, och vi ser dumbommar som svamlar
“om rättvisa för George Floyd,” som om ilska mot en kriminell snut som har arresterats och anklagats för mord,  kan tänkas rättfärdiga massiv plundring och våld i hela landet .

En reporter på CNN sade på live TV att upploppen i Minnesota var “fullständigt fridsamma” och enbart en “stillsam karavan” och i samma sekund kastar någon en flaska på honom.Det är lugnande att till och med upprorsmakarna vet tillräckligt för att avsky media.

Det handlar om Socialism, inte George Floyd

Watts Riots på nytt


Minneapolis står i lågor. Svarta lever rövare. Det är inget nytt. Vi som är gamla nog såg mycket av det på 1960-talet
Det första upploppet började i New York City två veckor efter att Civil Rights Act undertecknades av Johnson den 2 juli 1964.
Svarta gjorde uppror i norr. Upploppet i New York varade från 16 juli till 24 juli. Den 24 juli började en ny protest t i Rochester, New York. Det varade till 26 juli.
   Detta satte bollen i rullning.  Den 11 augusti 1965 inleddes ett upplopp i södra centrala Los Angeles. De gjorde uppror för att en person blev arresterad. Protesterna spårade ur och upploppet pågick i sex dagar. Det var då svarta ligister skapade sin slogan, "Burn, baby, burn."

I undersökningar som gjordes efter upploppet 1965 i Watts, visade det sig att invånarna var överväldigande fientligt inställda till plundrarna. För sent.
Upploppet 1965 var våldsamt men det var inget mot 1992 efter att de polismän som misshandlade Rodney King inte dömdes.  63 döda mot 34, år 1965. Det var det värsta rasupploppet i amerikansk historia.

Mönstret för uppror är oftast att någon polis gör något idiotiskt och lokalbefolkningen samlas runt honom för att ta telefonvideo. Om han slipper undan lagen  börjar en handfull människor göra uppror. Men de gör inte uppror mot polisen. De trakasserar lokala företag. De plundrar.

   De andra poliserna i detta fall borde ha stoppat den första polisen från att göra vad han gjorde.  Det är uppenbart. Men det gjorde ingenting för de håller ihop som bröder.

Här är min icke-expert åsikt och många med mig tycker detsamma:
  I Minneapolis blev dessa medhjälpare till mord. Alla poliserna borde ha arresterats. De borde alla ha satts i fängelse.
Polisen som pressade Floyd mot marken har anklagats för third degree murder.  Om han  dömts kommer hans skatte-finansierade advokat att yrka på överklagande. Polisen placeras sedan i fängelse. Han kommer att klara sig kanske en vecka. Whitey Bulger överlevde en dag.
Kanske kommer han att placeras i isoleringscell,  men han kommer aldrig att se dagens ljus igen förrän han avrättas eller släpps av en domstol.

Jag tvivlar på att de andra inblandade poliserna skulle överleva en månad i fängelse.men de kommer att få någon form av straff.
En fällande dom skulle skicka ett meddelande till poliser runt om i landet. "Du får inte ett frikort bara för att du har en polisbricka.  Du är ansvarig för dina handlingar."

Polisen måste hållas ansvarig.
Upprorsmän bör också hållas ansvariga.
Uppror är inte lek och spel. Det är inte en ursäkt för  att plundra butiker och kunna fly. Plundrarna är inte vanliga tjuvar. De är revolutionära. De bryter sönder den sociala ordningen.

Guvernören i Minnesota har kallat in National Guard. Han förstår politik. Han vill att National Guard ska ta skulden för att några protesterande blir skjutna och spöade.  Han vill inte säga till borgmästaren att säga till polischefen att säga till polisen att skjuta för att döda. Istället låter han någon general säga till sina trupper att skjuta för att döda. Generalen är inte beroende av att bli omvald.

De vet att upprorsmakarna så småningom kommer att bli uttråkade. De kommer att ta slut på butiker för dem att plundra. De kommer att bränna sig själva  när de bränner företag. Då går saker och ting tillbaka till det normala. Det kommer inte att bli ett annat upplopp i staden inom ett decennium eller två - kanske aldrig.
Polisen avfyrar lite tårgas. De går igenom mönstret  för att låsa in människor. Men upploppen fortsätter tills ligisterna tappar orken.

Vi kan inte göra något åt det Vi har ingen politisk makt. Så vi sitter på den säkra sidan. Här är något av Mark Dice vi kan skratta åt under tiden:01 juni 2020

Välj bort alla politiker som stängde landet

Vi ser ett ökande missnöje mot politiker som använder detta virus föra att göra människor vettskrämda. De gjorde det utan någon annan motivering än ett felaktigt, gammalt program från Imperial College, finansierat av Bill Gates, som använde en stokastisk program för att försöka förutse framtiden som tex. barnspelet Sim City.
Undersökningarna visar att 40% av republicans är emot dessa lockdowns och litar inte på Bill Gates. Under tiden är YouTube i ett helt krig mot yttrandefrihet. De kommer att använda alla ursäkter de kan använda för att ta bort innehåll som avslöjar falska bevis för detta virus. Nu stöder de till och med agendan för klimatförändring när de tog bort Michael Moores dokumentär som avslöjade den rörelsens falska dagordning.
 Vi har Twitter som hävdar att det har rätt att enbart fakta-kontrollera  Trump. De kontrollerar inte WHO, Fauci, Bill Gates eller CDC. Vi har Twitter som går in i politisk censur om man inte håller med om deras politiska agenda.

Thailand har 56 dödsfall bland 69 miljoner människor. Japan har inget lockdown eftersom det bara fanns 850 dödsfall bland 126,5 miljoner. Vad de INTE kommer att berätta för oss är att VANLIG INFLUENSA är ett typiskt coronavirus, vilket är mycket vanligt!
I USA är förkylningar vanligare på hösten och vintern på grund av att människor stannar inomhus där brukar vara torrare. Torr luft torkar  näsgångarna, vilket kan leda till infektion. Luftfuktigheten tenderar också att vara lägre i kallare väder. Förkylningsvirus kan bättre överleva under förhållanden med låg luftfuktighet. Lockdowns är motsatsen till hälsorådgivning. Vi behöver frisk luft.
   En studie har läckt ut från Tyskland, som visar att fler människor har dött pga. lockdowns än som dött av viruset.

Mer från Armstrong Economics här.

31 maj 2020

Tweet by Candace Owens on Twitter