15 juli 2018

“En blind leder en blind”


Monsignor Raffaele Nogaro, biskop emeritus av Caserta, en stad i södra Italien, säger att han är redo att “göra alla kyrkor till moskéer,  om det gör det möjligt för oss att rädda mäns och kvinnors liv".

Tydligen är det nu viktigare att rädda kroppar än att rädda själar.

Det var en gång…när den katolska kyrkan gick i spetsen för att stoppa jihad i Europa. Nu är påve Francis och många biskopars agenda att få in så många invandrare som möjligt.

Påvens planer är uppenbarligen att skapa en världsreligion och att genom att släppa in migranter tjänar det hans syften. 
Han sade under Feast of Epiphany:

     "De flesta av planetens invånare säger att de är troende”.  Detta borde leda till dialog mellan religioner. Vi får inte sluta be om det och samarbeta med de som tänker annorlunda. "

Jihad Watch

Hur välfärdsstaten krossade det romerska riket

Om Amerika faller samman på grund av den ständigt växande välfärdsstaten med dess lavinartade överregleringar och allmän moralisk försämring, kommer det inte att bli den första betydelsefulla civilisationen som går under av den anledningen.  Samma sak hände med det romerska riket.

John Stossel diskuterar romerska och amerikanska likheter med Charles Murray, Larry Reed, Grover Norquist och Steve Moore:

14 juli 2018

Plaströr “sucks”


I juli införde Seattle det första förbudet mot plastsugrör i USA. 
Vancouver, i British Columbia, införde ett liknande förbud några månader tidigare.
Det finns också  försök att förbjuda sugrör i New York City, Washington, D.C., Portland, Oregon och San Francisco.

Hollywood- kändisar alltfirån Calvin Harris till Tom Brady talar om för oss hur viktigt det är att vi ger upp vårt beroende av sugrör. Både National Geographic och The Atlantic har långa artiklar om sugrörens katastrofala miljöpåverkan.

Starbucks vill ju inte vara sämre så från och med måndag är det slut på sugandet.
"Det här är en viktig milstolpe för att uppnå vår globala ambition om hållbart kaffe, serverat till våra kunder på ett mer miljövänligt sätt", sa Starbucks VD. 

Målet är att år 2020 ska alla 28,000 butikerna vara “rör-fria”.
 Man kommer nu att täcka alla sina drycker med snygga nya lock av den typ som  företaget idag använder till sina mer fantasifulla kaffeblandningar.

Vänster- tidningen The New Republic lovordade förändringen som en "miljö- milstolpe".
Starbucks stråförbud hyllas som bevis för en seger för “anti-sugrörelsen”, som förhoppningsvis kommer att leda till förbud mot fler plastsaker under kommande år. 

Vad som saknas i denna fanfar är det obekväma faktum att Starbucks faktiskt kommer att öka sin plastanvändning genom att skippa plastsugrör.  Det visar sig är de nya locken som Starbucks kommer att använda består av mer plast än de lock och sugrör de har nu.

Från Reason

Problemet med Trump

Den här vänster-fjanten förklarar det!

Nyhetsförmedlare

Vanliga media, som också kallas traditionella media - eller, på senare tid falska nyheter - vill få oss att tro att de är objektiva sanningssägare.
 Det amerikanska folket har inbillats i åratal att nationella nyhetsförmedlares mål är att objektivt rapportera fakta och sanning. Trots år av bevis för motsatsen, fortsätter de att tro att vi går på det.

Men varje dag ser vi sådana här exempel:

Notera att dessa båda artiklar är skrivna av samma person.


Lördagsgodis

13 juli 2018

Peter Strzok: “Mitt arbete har aldrig påverkats av politisk partiskhet”

 ......"visst, och jorden är också platt"


 Ordförande för Judiciary Committee, Bob Goodlatte, R-Va., bad publiken föreställa sig hur det skulle vara att bli undersökt av någon som "hatar dem”och som “fattade viktiga beslut om hur deras ärende skulle behandlas och så småningom bedömas".

"Skulle någon som sitter här idag tycka att detta var en godtagbar situation, särskilt inom en myndighet vars motto är" Trohet, Mod och Integritet? "

Rep. Trey Gowdy, övervakningskommitténs ordförande, tillade:
"Agent Strzok hade Hillary Clinton som vinnare av White House innan han avslutade utredningen av henne.  Agent Strzok hade Donald Trump åtalad innan han ens började undersöka honom. Det är partiskhet. 
Agent Strzok kanske inte ser det men resten av landet gör det, och det är inte vad vi vill, förväntar oss eller förtjänar från en brottsbekämpande tjänsteman, ännu mindre från FBI."Artikeln här

12 juli 2018

Trump rör om i grytan...

 ...men vad vill han egentligen?


President Donald Trump startade  sitt tvådagars besök med NATO-allierade genom att göra exakt vad många av dem fruktade, förvärra relationerna inom alliansen genom att hävda att Tyskland är “helt kontrollerat av" och är ”Rysslands fångar.”

Trump  irriterad allierade i förra månaden genom att föreslå att Ryssland ska ingå i   G-7 och han kommer att träffa Vladimir Putin i Helsingfors på måndag .

Innan han träffade andra NATO-ledare i onsdags sade han att ett projekt för en naturgasledning har gjort Tyskland “underdånigt”Ryssland.

Han sade inte vilket projekt, men det är uppenbart att han refererar till Nord Stream 2, som kommer att  transportera rysk gas till Tysklands baltiska kust och dramatiskt öka mängden gas som Ryssland kan exportera direkt till Tyskland. USA och vissa EU-länder motsätter sig projektet.

"Tyskland kontrolleras helt av Ryssland", sa Trump. “Tala om för mig om det är lämpligt för jag tycker inte att det är det."

Trumps attityd mot de allierade har varit anmärkningsvärt konfronterande, speciellt om man jämför med hans mer försonande tillvägagångssätt mot Ryssland och Nordkorea. Även när han flög till Bryssel fortsatte han sina angrepp mot NATO-allierade för att de inte spendera mer på eget försvar. Även några Republicans här hemma kritiserar hans uppförande gentemot Tyskland.

Men lösningen är inte att bråka på dem för att de inte spendera mer på militären. Lösningen är att avveckla   NATO en gång för alla.

Andra världskriget är över.  Det kalla kriget likaså. Nato är en organisation som överlevt sig själv.  Det har inte längre ett tydligt syfte ... liksom USA: s militär.
Vad är det USA "försvarar" sig mot ? En invasion från Kanada?
Förra gången någon var tvungen att "försvara" den här nationen var 1812.