23 april 2018

Man eller kvinna?


Millennials,  människor födda mellan tidigt 1980-tal och tidigt 2000-tal, också kallad ”Generation Y” är nog den mest androgyna generation vi någonsin haft.

Det finns gott om flickor med kort hår och inget smink, klädda i jeans och t-shirts och massor av grabbar med veka röster och håret uppsatt i en sk. “man bun”. 

En eller annan vore väl inte så konstigt men när det verkar vara en majoritet kan man ju undra varför. Och hur kommer nästa generations barn att se ut? 

Är detta resultatet av HBTQ-rörelsen under de senaste tio åren?  Känner man sig intressant om man låtsas att man inte vet vad man är,  eller kanske är “tvåkönad” och folk ska gissa - eller är det olämpligt i dag att uttryckligen visa vilket kön man tillhör?

Det finns säkert en önskan bland unga amerikaner att "sticka ut" på något sätt.  Det påminner om ironin från det gamla 60- och 70-talet,  när man hävdade sin individualitet genom att klä sig och agera som alla andra i åldersgruppen.

Alltsedan andra världskriget har det uppväxande släktet strävat efter att skilja sig från sina föräldrars generation. De försöker också chocka sina föräldrar "tillräckligt mycket” - det vill säga tillräckligt för att pappa ska muttra och mamma vrida sina händer -  men inte så mycket att de håller inne veckopengen.

Det har blivit allt svårare att uppröra oss äldre.  Vi har redan lärt oss att uthärda homosexualitet, bisexualitet,  tillfälligt drogmissbruk,  och “kroppsförbättringar” alltifrån tatueringar till inplantering av horn och könsorgan.

Vad finns kvar?

22 april 2018

Allt vi behöver veta om Earth Day


Den 22 april är den hänsynslöse ryska kommunistledaren Vladimir Lenins födelsedag. Det är ingen slump att Ira Einhorn valde den dagen som Earth Day. 
Einhorn var en vänsteraktivist som hejade på Viet Cong på 1960-talet och hoppades på ett USA-nederlag. Senare såg han möjligheterna att sprida kollektivismen under täckmantel av ett miljö-jippo och 1970 var han värd för de allra första Earth Day-aktiviteterna och hävdade senare att han var en grundare.
Einhorn dömdes till livstids fängelse för mordet av en flickvän som “försvann” 1977 och som senare hittades "komposterad" i hans garderob.

Från Washington Examiner:

Valolja gav belysning så att man kunde läsa genombrottsromanen om kapten Nemo i en Världsomsegling under havet år 1870.
Det var också året för grundandet av Standard Oil. Resultatet av det grundandet är att vi inte jagade valarna tills de utrotades, utan  använde i stället fotogen för att lysa upp den senare delen av 1800-talet, och övergick sedan till el.

Det är egentligen inte en överdrift att påstå att John D. Rockefeller räddade valarna genom att göra oljeprodukter så mycket billigare än valolja .  Och det är egentligen allt vi behöver veta för att förstå Earth Day och vad vi ska göra.

Vi måste vara kapitalistiska och ha en fri marknad för att “rädda planeten”, med det är inte vad aktivisterna säger.
Fattiga människor - de verkligt fattiga - skiter i miljön.  Skogar brinner ner, floder fylls med avlopp, djur jagas till utrotning eftersom alla är upptagna med att hitta middag för dagen - eller undvika att bli något annans middag. Rikare människor bryr mer om att bevara naturen - delvis bara för att  veta att den finns där- delvis för att rikare människor planerar inför framtiden.

Så vi måste se till att världens fattiga så snart som möjligt får det bättre så att de har tid och råd att bry sig om allt det som är bra för miljön.

Den första Earth Day förutspådde död, förstörelse och sjukdom och här är en lista av några av de förutsägelser som gjordes då och under resten av 70-talet.


Gratis kaffe på Starbucks om du har rätt pigmentering


21 april 2018

Democrats satsar allt


Enligt ett dokument från Washington Free Beacon, kommer Democratic Party att inkludera “Reparations” som en viktig del i sitt program för 2022.  “Reparations” innebär att svarta personer i USA ska få pengar därför att deras förfäder var slavar. 
Om man inte kan vinna tillräckligt många röster för att försäkra sig om en seger, kan man ju försöka köpa dem.

“Reparations” är inte den enda stora gratispresenten som Dems. har planerat.
Demokratialliansen, som består av rika organisationer som Planned Parenthood,  Action Fund, Center for Popular Democracy och George Soros,  vill också ge Medicare till alla amerikanska invånare och fri högre utbildning, vilket avslöjades under den senaste konferens med titeln "Way to Win: 2022 Victory Party."

"Det är 2022 och vi firar politiska segrar över hela landet: Medicare for Alla och Free College, och nästa punkt på agendan är Reparations".

Jag instämmer att slaveri var en hemsk företeelse och en kränkning av grundläggande mänskliga rättigheter.  Den diskriminering som följde emancipation var också skamlig.
Jag håller också med om att slavägare och slavhandlare bör betala skadestånd till dem som var slavar. Problemet är givetvis att alla slavar, slavägare och slavhandlare är döda. Så att straffa förövarna och kompensera offren är bortom vår förmåga.

Men att straffa gärningsmän och kompensera offer är inte vad förespråkarna vill. 
De vill att regeringen ska kompensera dagens svarta för det som våra förfäder orsakade.  Men det finns ytterligare ett problem - regeringen har inga egna resurser. Det enda sättet för regeringen att ge bort pengar är att konfiskera dem från någon annan amerikan.
Vilken moralisk princip motiverar att man straffar dagens vita för att kompensera dagens svarta för vad en vit gjorde mot en svart för länge sedan? Och hur mycket “svart” ska man vara? Är Obama berättigad fast hans mamma var vit?

En stor andel, om inte de flesta, av dagens amerikaner - vare sig de är från Europa, Asien, Latinamerika eller Afrika har inte ens varit amerikanska medborgare i tre eller fyra generationer. Deras förfäder kom hit långt efter att slaveri upphörde.  Är det rättvist att de beskattas för att kompensera svarta för slaveri?
Till exempel: 1956 flydde tusentals ungare från Sovjetunionens brutalitet för att bosätta sig i USA. Varför är ungarna skyldiga att betala?

Ett faktum som man helst vill glömma är att svarta ägde slavar av samma anledning som vita - att arbeta på gårdar eller plantager.  Är efterkommande till dessa svarta slavägare berättigade till ersättning?

Ett annat ignorerat faktum om slaveriets tragiska historia, är att slaveri har varit vanligt förekommande över hela världen i tusentals år. Det blev inte en moralisk fråga förrän på 1700-talet.

Pratet om “Reparation” har väckts till liv igen för att skapa motsättningar och för att få Dems. att framstå som att de bryr sig. Allt de fiskar efter är röster. 

Lördagsgodis

19 april 2018

Kalifornien är lortigast och fattigast


Kalifornien är förorenat, överbefolkat, över-beskattat, över-reglerat och produktiva invånare flyr samtidigt som de välkomnar människor som inte bidrar till statskassan. Och några personer vill också att Kalifornien bryter sig ur unionen och blir ett självständigt land.

 Kalifornien brukade kallas den Gyllene Staten, men numera är Smoggy State mer passande.
Åtta av USA: s 10 mest förorenade städer, vad gäller ozonförorening, finns i Kalifornien, enligt American Lung Associations årliga "State of the Air" -rapport.

Los Angeles / Long Beach-området intar den tvivelaktiga förstaplatsen att vara nationens mest ozonförorenade stad, och de har hållit den positionen under nästan 19 år.

Artikeln påstår att det är klimatförändringarna som är anledningen till att “Cali” har all smog och att det skulle vara "mycket värre " utan alla reglering.

Verkligen? Det påståendet är öppet för diskussion. En sak som inte är öppen för diskussion är den dåliga kvaliteten på Kaliforniens ledarskap.  En-partistaten fortsätter att bryta samman, om än långsamt.
 När man fakturerar in  levnadskostnader, är Kalifornien den per capita fattigaste staten i USA.  Den är också en av de mest förorenade.

....och sedan detta: 


Enkel resa- ingen retur

Allison McIntyre, som övervakar NASAs Space Vehicle Mockup Facility i Houston, hemmabasen för astronautträning, sade att det bara är rättvist att en kvinna tar de första stegen på Mars. Tolv människor har satt sin fot på en planet utanför jorden.  Alla var män som landade på månen under slutet av 1960-talet och början av 1970-talet som en del av rymdprogrammet Apollo.

     NASA: s första kvinnliga astronaut som flög i rymdfärjan Sally Ride måste gång på gång förklara att hon inte skulle behöva 100 tamponger under en vecka i rymden 1983.
McIntyre säger, "Vi har kvinnliga astronauter, men vi har inte skickat en kvinna till månen ännu, och jag tycker  att den första människan på Mars borde vara en kvinna. "

Absolut! Jag håller fullständigt med McIntyre. Det är verkligen på tiden!
Så i solidaritet med mina systrar i kampen mot patriarkatet har jag  ett par idéer om vilka som borde vara de första kvinnorna på Mars. Faktum är att jag kan komma på många fler men jag lämnar det öppet för förslag.

Mina kandidater är Hillary Clinton och Maxine Waters.17 april 2018

“Untruthful slime ball”


Republicans går på högvarv nu för att misskreditera f.d. FBI-chefen James B. Comey när han intervjuas på alla prat-shower om sin bok, A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership.  
President Donald Trump leder ligan genom att kalla Comey “untruthful slime ball”  (ungefär “Ett lögnaktigt äckel”), vilket är rätt skarpt även enligt Trumps standard.

Han sade också: "Det var en stor ära för mig att avskeda James Comey!" Även om personalen ursprungligen förklarade att avskedet var ett resultat av Comeys felhantering av utredningen runt Hillary Clintons privata server, sade presidenten senare att han hade Rysslands-utredningen i åtanke när han fattade beslutet.

Specialrådet Robert S. Mueller III, som sedan tillsattes för att fortsätta undersökningen, antas ha utökat det hela för att se om Trump försökte dölja någonting genom att avskeda Comey.

Jag måste erkänna att jag aldrig fördjupade mig i DC-intrigerna om den ryska inblandningen i valet och hur det övergick till att FBI blev Miss Stormys reklamagentur.

Visst, intriger bakom kulisserna är kritiskt och avgörande. De är vad som gör platser som Zimbabwe till Zimbabwe.  Men det blir tröttsamt och urartar till något som mest liknar en skilsmässorättegång där ”han sa,  hon sa”.