21 maj 2019

Men, men jag trodde att jobb skulle komma tillbaka till America.

Tariffer skulle ta tillbaka jobben!

Ford kommer att avskeda 7.000 anställda, eller 10% av arbetskraften.Ford Motor Co. F, -0,24% planerar att avskeda 7000 anställda  i hela världen i slutet av augusti, som en del av sitt Smart Redesign-program, enligt ett mail skickat till anställda och som publicerades av Automotive News.

Det kommer att dra ner på sin arbetskraft med 10% och därmed  spara cirka 600 miljoner dollar per år, sade e-postmeddelandet.   Meddelanden kommer att skickas till nordamerikanska arbetstagare på tisdag, medan omstruktureringsarbetet fortsätter i Europa, Kina, Sydamerika och International Markets Group.

“Åtgärden  kommer att minska företagets ledningsstruktur med nästan 20%. Vi har också gjort betydande framsteg när det gäller att eliminera byråkrati, påskynda beslutsfattandet och driva bemyndigande som en del av denna omstrukturering."

Hur ska de ha det egentligen?

Nu ändrar man sig och tar tillbaka hotet om att skicka Illegala immigranter till Florida och fristäder.

19 maj 2019

Semester


Bloggen går ner i viloläge under ett par veckor. Det är dags för den årliga bilresan till Västkusten.
Om tillfälle ges ska jag försöka stoppa in några godbitar.


18 maj 2019

Goldberg och McCain skrattar åt Bill de Blasio
New York Citys borgmästare Bill De Blasio har meddelat att han tänker gå med i Democrats  2020 Clown Parade. 
Den socialistiska politikern, känd för att alltid komma sent, bestämde sig slutligen för att hoppa in efter fem månaders lek med tanken.

Whoopi Goldberg som leder TV shown, The Veiw,  kunde inte sluta skratta åt den impopuläre De Blasios absolut absurda ansträngning att bli president.  Hennes kompisar gjorde några tappra försök att övertyga oss om att hans radikala politik faktiskt har varit bra för New York.

Meghan McCain skrattade hysteriskt medan Sunny Hostin och Joy Behar försökte vara “cool”.  Slutligen kunde Behar inte hålla tyst längre utan blandade sig i: “Han har gjort några bra saker!" och gav ett vänstervridet försvar av hans radikala politik:

Som man bäddar….


Trump-administrationen planerar att skicka tusen invandrare till södra Florida varje månad, för att förbättra de ohållbara förhållandena vid gränsen mellan USA och Mexiko.

Customs and Border Protection har inte offentligt klargjort vad planen medför,  men South Florida sheriffs i de utsedda områdena har informerats om att invandrarna  kommer att anlända under de närmaste två veckorna. ...

De kommer att flyttas från El Paso-området -  en destination för ett stort antal illegala invandrare under de senaste månaderna ... Tjänstemän i El Paso har ropat "No mas!"

Florida Gov. Ron DeSantis säger att staten inte är beredd att hantera Trump vaga administrationsplaner.

"Vi har inte resurser att ta emot den mängden olagliga migranter i Florida“, sade DeSantis under en presskonferens  "Jag tror att det kommer att överbelasta alla våra resurser, våra skolor, vården, brottsbekämpning, statliga myndigheter."

Palm Beach Sheriff Ric Bradshaw varnade också för att södra Florida inte har resurser att hantera en tillströmning av odokumenterade invandrare. Han sa att planen var att flyga invandrare in från gränsen, bearbeta deras uppgifter, ge dem en order att infinna sig i domstol och sedan släppa ut dem i södra Florida utan någonstans att bo.
Det är en farlig plan,” sade Bradshaw.

Tanken att immigrationstjänstemän tänker börja skicka icke-dokumenterade invandrare till södra Florida passar  in i de senaste rapporterna att Trumps administration har talat om att skicka människor från gränsen till Democrat-befästningar.  Södra Florida är statens blåaste.

 (De politiska färgerna i USA är helt motsatta de svenska. Blå betyder socialister, Rôd är konservativ).

Lördagsgodis

17 maj 2019

Kinas sociala kreditsystem


Den kinesiska regimen har producerat en musikvideo för att göra reklam för sitt sociala kreditsystem, som kommer att övervaka all verksamhet för alla människor - inklusive dagligt beteende, var de reser, online-inköp, familj och vänner - och tilldelar varje person ett "medborgarpoäng" som bestämmer nivån på frihet eller förtryck som ska åtnjutas eller uthärdas.

Systemet kommer att genomföras över hela Kina år 2020, och lokala myndigheter har redan startat.

I musikvideon ger en handfull unga kinesiska kändisar en entusiastisk beskrivning om hur de lyder det kinesiska kommunistpartiets sociala kontrollsystem och visar hur de agerar med "integritet”och "trovärdighet" enligt övervakningssystemets krav och får höga poäng.

Vi måste komma ihåg att fraser som "att vara trovärdig" och "agera med integritet" har andra betydelser där än vad de har i fria länder.  Särskilt att vara "pålitlig" i den härskande kommunistiska regimens ögon,  ha "trovärdighet" genom att aldrig bryta mot deras totalitära normer och att alltid följa deras order,  oavsett om regimen kan se vad de gör eller inte.

Videon riktar sig främst till unga människor och denna typ av censur som den använder har beskrivits som "Trojansk hästcensur".  Även om den döljer sig under en slöja av goda avsikter, är dess sanna natur ett program för att stoppa meningsskiljaktigheter - för att eliminera varje hopp om att människor kan motsätta sig den styrande regimen.

Brexit kommer att förändra Storbritanniens politik


Den politiske forskaren John Curtice säger att EU-valet kommer att bli en ”överhängande katastrof" för Theresa Mays konservativa parti, eftersom väljare kommer att flockas till Brexit-partiet i "till synes allt större antal".
Han sa att Tories står inför "inget mindre än en massflykt”, vilket framgår av den senaste europeiska undersökningen som förutspådde att Mrs. May-partiet bara skulle säkerställa 12 procent i valet.

(The Express)