11 augusti 2020

Rand Paul levererar den brutala sanningen

Varje stad som håller på att förstöras av civilisationens sammanbrott har en sak gemensamt, och det är inte den "systemiska rasismen" som används som en ursäkt för att motivera pågående upplopp.
Det är democrat-styre konstaterar Rand Paul.När en stad har fastnat i “the Democrat Death Spiral”, är det osannolikt att den någonsin kommer att ta sig ur den,  även om de röstar bort Democrats.
Deras regler och socialt sammanbrott blir till en ond cirkel och jag kan inte hitta exempel på hur någon har kunnat vända det.

Plundrare tackar Jeff Bezos för hans generösa gåva

Jeff Bezos har belönat plundrar och upprorsmakare genom att donera 17 miljoner dollar till deras sak. Här är det tack han förtjänar och borde ha förväntat sig:

   Antifa attackerar en Amazon-butik igen i Seattle. De har använt släggor och har vandaliserat i timmar runt Capitol Hill.Att belöna politiskt våld lugnar inte banditer - tvärtom uppmuntrar det till mer våld.  Det är därför Chicago går under,  precis som Portland, Seattle och Minneapolis,  som alla har Democratic -ledare.
 Amazon har åtminstone fördel av det oändliga upploppen eftersom de förstör butikerna för deras konkurrenter.

Andra företag som Apple, Microsoft, Target, Walmart, Home Depot är ännu galnare och stödjer Black Lives Matter.

10 augusti 2020

Historieundervisning är rasistisk

Chicago-demokraten La Shawn Ford kräver att historieundervisning och historieböcker ska avskaffas  i skolorna.
Han hävdar att de skapar vitt privilegium och rasism.

"Ta det lugnt och tvätta händerna"

Biden ser fram emot att få veta vem han utsett som sin VP


För detta har vi havererat ekonomin

Här är en bild från delstaten Maryland som ger ett perspektiv på vad som händer med C19.
Det hjälper till att visa skillnaden mellan antalet som insjuknat och de som avlidit.  För detta ruinerades ekonomin och livet i staden.


08 augusti 2020

Trump har blivit en Keynesian socialist


Trump agerar som en socialist nu, som en Bernie Sanders som han kritiserar.  Han säger att han ska ta hand om folket.
Det är inte regeringens jobb - folk ska ta hand om sig själva.  Trump verkar inte förstå att regeringen inte har några pengar, och för att stötta folket behöver regeringen folkets pengar.
Vilka personer är det som ska underhålla andra människor? Han föreslår skattelättnader men hur ska han kunna dela ut mer pengar om skatterna minskas?

I ett SOTUs tal i början av sin presidentperiod sade Donals Trump att Amerika kommer aldrig att bli en socialistisk nation. “Vi är en kapitalistisk nation,  vi kommer aldrig att bli socialister.”
 Sedan agerar han som en generös socialist-slösare och glad i hågen annonserar ett kompanjonskap med Kodak för att “återuppliva” företaget.

Kodak uppfann kameran och film och Eastman Kodak tillsammans med Polaroid var bland NiftyFifty- bolagen på 60-talet tills Fuji konkurrerade ut dem. Digitalkameran som Kodak också uppfann , krossade sedan hela industrin.

Nu säger Trump att regeringen ska låna ut 765 miljoner dollar för att “återuppfinna” Kodak så att de kan ge sig in i läkemedelsindustrin. De ska tillverka viktiga medicinkomponenter, som det nu är brist på. Anledningen till att USA har brist på mediciner beror på att andra tillverkare har lämnat landet pga. höga skatter, regleringar,  lagar och försäkringar.

Kodak-lånet är socialism eller fascism, eller vad man vill kalla det -  inte kapitalism.
Den amerikanska regeringen står i massiv skuld, så den har inga pengar att låna ut.
Feds. kommer att trycka upp miljonerna.

Varför vänder sig Kodak till USAs regering för att låna pengar? Varför får de inte pengar från den privata sektorn?
Kodaks aktier var 2 dollar i mars och kom upp 60 dollar förra veckan men stabiliserades runt 21.  Varför kan de inte utfärda nya aktier för att finansiera denna nya verksamheten?

Om Kodak hade en livskraftig plan för en ny verksamhet borde man kunna finansiera den privat.  Kodak hade förmodligen inte en chans att få 765 miljoner från den privata sektorn därför att deras plan inte kommer att fungera och affärsmän i den privata sektorn ser det.
Så Trump beslutar att man ska trycka upp pengar som i själva verket blir en gåva.

Central planering fungerar inte. Lånet kommer sannolikt aldrig att återbetalas.

Lördagsgodis