26 januari 2021

Merck lägger ner tillverkningen av vaccinet

  Det är effektivare att bli smittad och återhämta sig.

Vaccin-företaget Merck har övergett tillverkningen av två koronavirus-vacciner och säger att efter omfattande undersökningar har man dragit slutsatsen att vaccinet gav mindre skydd än om man smittas av viruset och utveckla antikroppar.

Företaget meddelade att doser av V590 och V591 tolererades "väl" av testpatienter, men de genererade ett "sämre" immunsystem jämfört med naturlig infektion.

Företaget uppgav att det istället kommer att fokusera på forskning om terapeutiska läkemedel,  märkta som MK-7110 och MK-4482.

Mer här!

Amerika är splittrat över Bidens möjlighet att ena landet

En ny studie visar att endast 20 procent av USAs befolkning tror att den nya presidenten kan göra det.
( ABC News / Ipsos-undersökning). Hela 43 procent har litet eller inget förtroende för att den nya administrationen kan förena landet. 


Många politiker från båda partierna menar att Domestic Terrorism Prevention Act of 2021 är en av de mest splittrande åtgärder som presenterats.  Lagförslaget introducerades i The House i förra veckan i efterdyningarna av protesterna vid Capitol Building.

Tidigare presidentaspirant Tulsi Gabbard sa om den föreslagna lagstiftningen: "Det kan undergräva våra medborgerliga friheter, våra rättigheter i vår konstitutionen."

President Joe Biden reste direkt från sin invigningsceremoni till White House där han satte sig vid ett skrivbord i Oval Office och inom mindre än två timmar undertecknade han 17 verkställande order och två kansli-åtgärder som fundamentalt förändrar vår demokratiska regerings kurs och dramatiskt förändrar det amerikanska samhällets natur.  Om det inte det var nog,  tillkännagav Biden också sin plan att fortsätta underteckna verkställande order under resten av denna vecka.

Höjdpunkterna i Bidens förräderi är att bevilja rösträtt för odokumenterade, olagliga utlänningar och inkludera dem i folkräkningar och han upphävde också reseförbudet från kända terroristmuslimska länder.
Under det senaste århundradet har presidenter förlitat sig på verkställande order för att göra saker som inte godkänts av kongressen.

Nya presidenter har verkligen utnyttjat det.  I januari 2017 satte Donald Trump ett nytt rekord,  för antalet verkställande åtgärder som utfärdades av en ny president under hans första vecka.  14 stycken vilket var en mer än de 13 som utfärdades av hans omedelbara föregångare, Barack Obama, i januari 2009. 
Vi ser nu många konservativa webbplatser där man säger att allt är förlorat.  "Kommunisterna har tagit över! Amerika är dömt! Det är över!

Så farligt tror jag inte att det är.

 Biden har majoritet med en röst som är beroende av Kamala Harris. Han är en gammaldags politiker som inte åstadkommit just någonting på över 40 år.  Han är en del av systemet. Han var aldrig smart. Han var aldrig aggressiv. Han var känd som "den som gjorde bort sig. Han togs aldrig på allvar av någon. Han har ingen agenda. Han har ingen politisk filosofi. Och nu, vid 78 års ålder, ska han styra landet. Han låter som ett tomt skal. Det beror på att han är ett tomt skal. Det finns ingen där. 

Jag tror inte att vi behöver oroa oss så mycket för Biden och hans kompisar. Det kommer att bli som vanligt i Washington. . . tills pengarna tar slut.
De kan låna från allmänheten, från Federal Reserve och från skatter som tas ut för att stödja Medicare, socialförsäkring och federala pensioner. Men de kan inte ta mer än 20%.

    Don't tax you.
    Don't tax me.
    Tax the guy behind the tree. 

Detta är inte kommunism. Detta är den välfärdsstat som väljarna godkänner.

25 januari 2021

Människor över hela världen blir allvarligt sjuka efter vaccinering

  

Det finns alldeles för många människor som drabbats av allvarliga biverkningar av Covid-vacciner.
Mycket information har kommer ut om dessa vacciner,  som drivits fram utan ordentliga tester eftersom de var en fabricerad politisk nödsituation. 

Trettio personer dog efter att ha vaccinerats i Norge, vilket naturligtvis orsakade internationell oro utanför USA.  Sedan var det nio katolska biskopar som alla dog av COVID under samma vecka? 

Under tiden visade en studie i Italien att tumörpatienter redan hade utvecklat antikroppar mot COVID-19 så tidigt som i september 2019, vilket visade att viruset fanns innan det allmänt anses ha börjat i Kina. 

Man ska inte ge dessa vacciner till svaga äldre människor. Den verkliga krisen vi har är att detta virus har anammats politiskt för att skapa politisk förändring. Begränsningarna av den globala ekonomin säkerställer att vi ser en kraftig ekonomisk depression.  Lookdowns har inte varit effektiva och har resulterat i många dödsfall för dem som inte kunde få  behandlingar.

En thailändsk forskare har vaccinerat sig och dokumenterat dess resultat. Hon sa: "Allmänna symtom efter vaccinationen inkluderar mild feber, huvudvärk, muskelsmärta och skakningar." Men hon fortsatte sedan med att säga att det inte kommer att säkerställa att man inte får COVID! 

Så varför ta ett vaccin som inte förhindrar sjukdomen? Är det som influensavaccinet där de säger att man fortfarande kan bli sjuk men det blir mindre allvarligt?

Det finns några rapporter om att om man, efter vaccination , kommer i kontakt med en av de nya varianterna som har dykt upp i Storbritannien, Afrika och nu Kalifornien kommer man att bli ännu sjukare.
Hela problemet är att COVID har använts i politiska syften för att stänga ner ekonomin för att minska koldioxid, och för att bli av med Trump.

Länkar här: Armstrong Economics

24 januari 2021

Ny skatt på antalet mil vi kör?

 

Den inkommande transportsekreteraren Pete Buttigieg gillar idén.

”Mycket har nyligen föreslagits om tanken på en skatt baserad på antalet mil vi kör. [vehicle miles traveled VMT].  Men det väcker naturligtvis oro och det finns fortfarande några tekniska frågor som måste lösas."
Han vill också  höja den federala bensinskatten och säger att den måste anpassas till inflation.

Staten Virginia har börjat ta ut en avgift på bensin- och dieselbilar för användningen av motorvägar. Summan varierar beroende på hur bränsleeffektiv regeringen bestämmer att fordonet är och staten kan justera skattesatsen som de vill.

När Buttigieg försökte bli demokratisk presidentkandidat 2020, ville han helt förbjuda försäljning av bensin - och dieselfordon i USA från år 2035.

Vice president Kamala Harris, som hoppade av president-tävlingen 2020 innan ens de första rösterna kastats, hade också en plan att kräva att alla fordon som såldes i USA skulle vara "utsläppsfria" fordon år 2035. Det ingick också i Joe Bidens planer men vid ett ospecificerat datum.

Med facit i hand

 För att nu avsluta det gångna året, 2020, med lite kallhamrad fakta/statistik.

Med hänvisning tll SCB’s statistik, Befolkningsstatistik, över befolkningsmängd och antal döda, med utgångspunkt från åren: 1960, 1970, 1975 och därefter årsvis från 1980 och Folkhälsomyndigheten, avlidna MED covid 19.

För 2020 har jag använt följande siffror: 10 300 00 (Nov -80 000) Avlidna i Covid 19: 10 000 (15 Jan) och totalt avlidna 20: 97 000.

Ovanstående statistik visar att alla år fram t.o.m 2007 avled 1% eller fler av befolkningen varje år.

2020 avled 0.94% av befolkningen, vilket innebär att följande år mellan 2008-2020 hade högre dödlighet: 2011 (0.95), 2010 (0.96), 2009 & 2012 (0.97), och 2008 (0.99) % av befolkningen.

Antal avlidna MED covid 19 under 2020 (+15 dagar) var totalt 10 000 personer, varav äldre, 70+, uppgick till 9300 personer, vilket ger en dödlighet på 93% av totala antal covid 19 fall.

Sett till befolkningsmängd, 10 300 000, och antal avlidna MED covid 19, 10 000, vilket ger en dödlighet på 0,00097%.

Antalet äldre, +70, avlidna, eller snarare avlivade, MED covid 19 visar, tyvärr, inte på någon större vilja att skydda dom mest utsatta personerna i samhället.

Med facit i hand blev det inte så illa som många trott, förutom för +70. Inte helt fel av folkhälsomyndigheten, den förövrigt totalt inkompetenta regeringen/riksdagen/journalistkåren att inte, totalt, har stängt ner Sverige. Vilket man har gjort i många länder med förödande effekt på ekonomi och personlig frihet.

Som avslutning, så har förmodligen 2020 tillsammans med åren 2008-2019 den lägsta dödligheten per capita sedan 1749, som är året man började föra statistik över befolkningen i Sverige.

Tack, Bernt Ekholm

Jämförelse och Kontrast

 Från Lew Rockwell.

23 januari 2021

Biden demonstrerar Mångfald

 Joe Biden (?) har utsett en transgender person från Pennsylvania till USA:s  assisterande Secretary of Health.

Rachel Levine, en barnläkare som är Pennsylvanias främsta hälsoombud, kommer att bli den första federala transgender-personen som bekräftas av  U.S. Senate.

   En överviktig man, som tror att "det" är en kvinna,  har enligt min mening inget att göra i nationens politik för psykisk eller fysisk hälsa

Om detta verkligen var Joe:s idé eller om det kom från hans handledare är det ett uselt val,

Oavsett Levines önskan att vara något som han uppenbarligen inte är - en kvinna -  gör Levines tidigare agerande "henne" olämplig för detta ämbete.
 När Levine beordrade Pennsylvania-vårdhem att ta emot Covid-patienter, flyttade han sin egen mamma från ett vårdhem för att hålla henne säker och kallblodigt fördömde tusentals sjuka och äldre Pennsylvania-bor till en död som kunde ha förhindrats.

I en normal, sund nation skulle Levine bli åtalad för mord i Pennsylvania och inte utses till en position för att bestämma om hälsopolitik för nationen. Men - i en sådan nation - skulle Joe Biden inte heller vara president.

 

Ett år har gått sedan den första infektionen i Covid-19

 Presidenten Joe Biden kritiserades i fredags efter att ha sagt under en presskonferens att det inte fanns ”någonting” som hans administration kunde göra för att ”ändra pandemins bana under de närmaste månaderna.  Till och med CNN-kommentator Scott Jennings skrev: "Hela hans kampanj gick ut på att han hade planer för att stoppa pandemin."

Biden undertecknade en verkställande order som beskriver hans strategi för att bekämpa pandemin och det är inte mycket nytt förutom ett maskmandat, som han själv bröt emot några timmar senare.

Den nya bestämmelsen förlitar sig på att öka vaccinproduktionen till 1 miljon doser per dag för att få snabbare immunitet.
Men nu när president Trump är ute ur White House har etableringsmedier och vissa regeringsledare signalerat att pandemin dramatiskt har ändrat kurs.

 World Health Organization har officiellt erkänt att det mest tillförlitliga PCR-testet som används för att diagnostisera COVID-19 har en hög grad av falska positiva resultat som gör det opålitligt, vilket innebär att antalet fall har överskattats.

De siffror som National Public Radio (NPR ) publicerades dagen innan invigningen stred mot deras bedömning dagen efter.

Och ett New York Times-diagram som spårar fall och dödsfall indikerade att ökningen nådde sin topp innan Trump lämnade jobbet,  med en nedgång på 21% i fallen sedan 9 januari.