15 augusti 2018

Abort är bra för ekonomin


Chelsea Clinton talade vid en pro-abort möte, "Rise Up For Roe", som organiserades för att protestera Donald Trumps nominering av domare Brett Kavanaugh till Supreme Court.
Hon prisade det beslut som Domstolens tog 1973 i fallet Roe vs. Wade - vilket legaliserade abort -  och påstod att det hjälpt den amerikanska ekonomin med 3,5 trillion dollar.

Clinton sade också att aborträttigheter var något som alla måste bry sig om, om de tar rättvisa på allvar.

"Om du verkligen bryr dig om reproduktiva rättigheter och möjligheter, eftersom det inte är samma sak - om du bryr dig om social rättvisa och ekonomisk rättvisa,  måste du bry sig om detta”, sade Clinton.Din mamma missade ett tillfälle att stimulera ekonomin.

14 augusti 2018

Vad är Q?


Nästan samtidigt har Vanliga Media - New York Times, Washington Post, CNN, The Hill  och flera andra -  gjort sig lustiga över, avskrivit och hånat ett internetfenomen som kallas Q eller QAnon.

Ett bra tips är att när ordinarie nyhetsförmedlare gapar och skriker:  "Inget att se här! Nonsens, nonsens! Inget att se! " är det dags att vara uppmärksam.
De människor som påstår att Q bara är en bluff är samma personer som sade att det var lögn och ett påhitt att Obama-administrationen övervakade Trump-kampanjen.

Så vad är Q?

Q eller QAnon hävdar att det är en liten grupp, färre än 10 personer,  som står mycket nära Donald Trump.
De säger att de flesta är från militär underrättelsetjänst.  Q påstår att Trump långsamt, metodiskt och effektivt exponerar och tillintetgör  Deep State och det korrupta globala systemet som sedan länge har styrt och bestämt.
Denna elit är inblandad i alla slags vidriga förehavanden,  däribland mord, pedofili och sexhandel med barn,  korruption och lurendrejeri, och de försöker sabotera allt som Trump kämpar för.

Men, Q träder inte fram och säger allt detta. I stället lämnar Q flera gånger om dagen inlägg på 8-chan. (En web-plats som är svår att navigera) 
Dessa Q-inlägg tenderar att vara frågor och gåtfulla uttalanden. Läsarna - sk. "Anons" - kallar dem "smulor".  Ett helt “nät-samhälle” har uppstått för att försöka  undersöka och förklara inläggen.

En webbplats som heter QAnon.pub är ett enkelt sätt att se och söka  Q-inlägg.

Många av Q;s tidigare påståenden har visat sig riktiga:

"Jeff Session utreder fortfarande Hillarys och Obamas kriminalitet och The Deep State.
Trump uppmanade korrupta politikerna, att lämna Träsket eller ta konsekvenserna.
Mäktiga människor är inblandade i sex och människohandel.
Det finns en global konspiration vars uppgift är att gör sig av med Trump."

Q är ingenting nytt,  så varför detta plötsliga intresse från Media?

De säger att det beror på att under ett Florida-möte förra tisdagen var det någon som satt bakom Trump och hade en T-shirt med texten, “I am Q”.  Nu känner alla till Q!
Bortsett från att människor i Q-skjortor har dykt upp på Trump-möten i flera månader!

Det är dock intressant att notera att strax innan tisdagens rally, skrev Q: ”Världen håller på att förändras." Och det fanns massor av Q-skjortor och skyltar på mötet.

Även om det är ett pojkstreck som gått överstyr, någons tidsfördriv eller ett sorts pedagogiskt spel - vad är problemet? Varför blir media-folket så upprörda över att det finns människor som tror på  “a government of the people, by the people and for the people?

Svar: Därför att om människor litar på varandra och Amerikas principer mer än på regeringen och media-institutioner utgör det ett dödligt hot.

Media säger: “Vi ska stoppa det”
Q säger: “Det är vad ni tror”

Fel, Fel och Fel igen

Det är alltid förvånande över hur mycket dumheter som Vänstern kan klämma in i ett litet utrymme.
 I det här fallet i skallen på  "Democrat Partys nya ansikte", som gjorde några absurda påståenden i ett tal vid (Nutroots) Netroots Nationals årsmöte i New Orleans.

Alexandria Ocasio-Cortez verkar inte ha en aning om vare sig ekonomi eller politik, och väldigt lite om historia.  Boston University borde betalar tillbaka pengarna för hennes utbildning för ingenting verkar ha fastnat.

Här är ett smakprov på hennes tal “ Makt till Folket”:FEL,  Ms Ocasio-Cortez,   Eisenhower var den som tog initiativ till motorvägssystemet,  MLK stödde aldrig en democrat politiker, och majoriteten av Dems. i Congress motsatte sig  Civil Rights Act. från 1964.
Jag kan ha fel,  men jag tror inte Democrat Party fyllde en rymdkapsel med socialister och sköt iväg den till månen.  Att politisera mån-landning är löjligt, men att påstå att Dem.-partiet skapade el-systemet är helt galet. 

Hon lyckades få ett rätt: Dems. är Roosevelts parti, och som vi alla vet var det FDR som satte tusentals japanska amerikaner i fångläger under WII,  så kanske det vore smartare att inte skryta om honom?

Han är en vänsterhjälte, men om man följer deras regler var han också ett rasistiskt monster.  
Ocasio-Cortez utelämnade också några saker:  Dems.  är också slavpartiet, KKK och Jim Crow.
De var slavägare som revolterade mot United States.  De lynched svarta människor. De segregerade offentliga platser för “Whites Only”.

Hon kunde ha gett Dems äran och hedern för att uppfinna den globala uppvärmningen och Internet, men hon hade väl inte tid…

12 augusti 2018

“F” står för Feminism


Australien, GB och Kanada är lika präktiga


 Debatten om miljöpåverkan av sugrör har blivit global och det har också felaktig statistik i ämnet.
Den ursprungliga statistik-synden var påståendet att amerikanerna använder 500 miljoner sugrör per dag, ett nummer som dyker upp i nästan varje nyhetsartikel, bloggpost eller pressmeddelande i ämnet men källan var en liten telefonundersökning gjord av en nio år gammal pojke.

Men inte bara Kalifornien:

När stadsanställda i Vancouver beslutade att ta en titt på Kanadas användning av sugrör för att förbjuda dem  i staden, importerade de bara 500 miljoner-siffran och justerade den sedan för att passa sitt antal medborgare.

I april, när den brittiska regeringen tillkännagav planer på att förbjuda hemskheterna, påstod man att  landets medborgare använder ett oacceptabel antal - 8,5 miljarder -  sugrör om året. Regeringens pressmeddelanden citerar siffran, liksom otaliga miljögrupper och medierapporter.

De kom fram till den siffran genom att anta protestgruppen Straw Wars uppskattning av hur många sugrör McDonalds använder varje dag och  EU: s statistik om vilken procentandel av snabbmatsindustrin som McDonalds står för och sedan "multiplicera"  till 8,5 miljarder. 

Hur Australien kom fram till sin uppskattning är ett mysterium.

Det “upptäcktes” av den australiensiska Broadcasting Corporation efter att de sände en dokumentär, Waste Wars, som påstod  att landet använder 10 miljoner sugrör per dag.
När en tittare frågade var den siffran kom ifrån, kunde man inte svara. 

Siffran förekom emellertid inte bara på TV utan också i pressmeddelanden från regeringen och på miljö- webbplatser. Och utan att ens veta hur stort det påstådda problemet är, pressar några australiensiska senatorer för ett förbud för hela landet år 2023.

Tvivelaktiga siffror fortsätter att dyka upp i sugrörsdebatten och aktivister rycker på axlarna när de  konfronteras med den felaktiga statistiken och alternativen.
Några som inte är så orubbliga föreslår sugrör av papper, som går att kompostera och ”Be Straw Free"-kampanjen  - som delvis sponsras av tillverkare av återanvändbara sugrör - föreslår glas- eller stålrör.  Vi vet ju alla hur bra stålindustrin är för miljön.

Kriminalisering av oönskade sugrör verkar i vilket fall som en ganska tafatt inställning till problemet, särskilt när vi inte vet hur stort problemet är.
Bilden nedan ger en uppfattning


11 augusti 2018

Flytta en buske för $ 205,000


Byt jobb! Flytta till La-La-land och plantera buskar.

En planta, Franciscan manzanita, som växer i många trädgårdar och som man kan köpa för $16 är katalogiserad av Kaliforniens byråkrati som utdöd.
Detta skapade problem för ett motorvägsprojekt som blockerades av en av dessa "utdöda" växter. Man var tvungen att flytta busken.

Det var en gemensam insats för  California Department of Transportation, National Park Service, USA: s Fish and Wildlife Service, och California Department of Fish and Game.

Kommittén beslutade att flytta busken till Presidio i San Francisco.

Men de kunde inte ålägga Presidio att betala för det så gav de Presidio ca 80 000 dollar för att vattna busken  under de kommande tio åren men sedan måste den omplanteras och det kostade ytterligare
$ 100.000.

Sedan har man naturligtvis krav på rapportering till en kostnad av $ 25.000.  Caltrans finansierade det.
Tre botaniska trädgårdar fick 5 000 dollar vardera för att sköta om busken och U.S. Fish and Wildlife Service har föreslagit att den ska hänvisas till listan över hotade arter.

Townhall

Lördagsgodis

10 augusti 2018

Gissa vem som är vem

Knarklangare eller Berkley professor ?

Jag bara skojar, de är ingendera. De är ANTIFA-demonstranter (som ser lite utmattade och slitna ut och ...) som greps för vapeninnehav.  Men jag är säker på att de marscherar för fred, och förespråkar att vi gör oss av med 2nd Amendment och tar ifrån laglydiga medborgare deras vapen.

Det är svårt i dessa dagar att avgöra från ett foto om en förbrytare är en som rånade Berkley för att betala för sitt knark, eller om de arbetar där.  Men en sak är säkert,  professorerna tar parti för de våldsamma ANTIFA-ligisterna.  Vissa var upprörda över att deras “mughots” publicerades.

Andra såg ut som de var födda att bli fotograferade av polisen

Förbrytarfoton publiceras regelbundet av polisen och är tillgängliga online, men Berkeley-professorer verkar vilja ha ett särskilt undantag för ANTIFA-ligister.

Det är inte förvånande. Vi har sett hur mördare och inhemska terrorister blivit anställda av radikala progressiva colleges och universitet. (Kathy Boudin, Bernardine Dohrn och Bill Ayers, för att nämna några.

Det är deras folk!