19 november 2019

Utan subventioner är de olönsamma


När alla aktivister fått visa hur präktiga de är och alla kompis-kapitalister har fått sina subventioner och skattelättnader har vindkraftverk tjänat sitt syfte och det är dags att ta dem till soptippen, så att vi kan gå vidare med att generera el på effektivare sätt. Men tyvärr är det inte lätt att bli av med vindsnurrorna.
Redan innan turbinerna dör måste företag som MidAmerican Energy i Iowa byta ut mängder av turbinblad men att bli av med de gamla bladen är inte det enklaste.

 Från AP:
MidAmericanEnergys pensionerade blad ... är bland hundratals som kommer att hamna i soptippar över Iowa och hela nationen. Kritiker av vindkraft säger att det försvagar branschens påstående att vindkraft är en miljövänlig energikälla, eftersom de utslitna bladen fyller soptipparna.

De gigantiska bladen, som är svåra att krossa och kompostera, orsakar stora problem.  Endast en anläggning i norra Iowa är villig att ta han om dem.
"Den rena, gröna energin är inte så ren och inte så grön," säger de som motsätter sig vindkraft.

Men den är väldigt grön för dem som subventioneras med skattebetalarnas pengar för att sätta upp dem och ta ner dem igen, så att vi alla kan se hur mycket våra härskare bryr sig om planeten.

MidAmericanEnergy  har sagt att företaget kommer att få cirka 10 miljarder dollar i federala skattekrediter för investeringen, som täcker de kapitalkostnader som behövs för att bygga vindparkerna.
Låter tillräckligt grönt för MidAmerican.

Bladen har en livslängd av 10-12 år och även om de bara utgör 2 till 3% av massan i ett helt vindkraftverk är de ändå ett stort problem.  De är gjorda av glasfiber (de äldre) eller kolfiber (de nyare modellerna). Dessa material har fördelen att göra rotorbladen lättare och mer robusta men de visar sig komplicerade att återvinna.
Upp till 50 000 ton avfallsmaterial förväntas komma till sopstationer fram till 2020 utan att det finns en godkänd teknik att återvinna dem.   Att hitta sätt att ge dem nytt liv är därför en stor utmaning.

Kommer detta att rädda Baltimore?


Baltimore har just överskridit 300 mord under året hittills . (En underskattning, eftersom många döda kroppar som hittats på gatorna, förknippade med kniv- eller skottsår,  är ”officiellt” märkta som ”okänd dödsorsak” av polisen.)

 Detta är ett högre antal än New York City, som har fjorton gånger fler invånare.  Den goda nyheten är dock att stadsfullmäktige just har förbjudit plastpåsar.  Förhoppningsvis kommer de att följa upp med ett förbud mot plast-sugrör.  Medborgarna känner sig redan säkrare.

Thomas DiLorenzo

18 november 2019


Council on American Islamic Relations (CAIR) höll nyligen sin 25: e årsmöte i Washington, D.C, där CAIR: s verkställande direktör, Nihad Awad ,  tillkännagav att ett av deras mål är att få in fler islamister i Congress.

 Nihad Awad menar att det kommer att ge islamerna mer politiska makt:

”Ett starkt CAIR betyder en stark gemenskap. En stark gemenskap kommer att producera en stark och säker och framgångsrik muslim ... Så jag säger att vi kommer att arbeta under de kommande åren,  inshallah (Gud vill) för att välja in minst 30 muslimer till Congress.  Detta antal motsvarar vår storlek och vår potential som amerikanska muslimer. Inklusive minst två [amerikanska] senator-muslimer. ”

Awad planerar också för muslimska domare, inklusive en till Supreme Court, tillsammans med en islamistisk utvidgning av Hollywood.

Woo! Mike Pence blir president

Titta hur snabbt de “användbara idioterna” tappar sin entusiasm för “impeachment” när de upptäcker att det bara kommer att ersätta Trump med en annan Republican:

Någon borde tala om för Schiff och Pelosi att även om de avsätter Trump kommer de inte att ge dem kontroll över regeringen.  Då kan vi kanske slippa hela det här spektaklet.

Men det handlar egentligen inte om att bli av med Trump utan att förändra hela valsystemet, den sk. electoral collage.  Deras strävan är att fokusera Media på något annat än den undermåliga kvaliteten på Democrat-kandidaterna.

16 november 2019

Bad Fellas!

Den här måste ni se!

Fredagens presskonferens

 Jim Jordan (OH) och Elise Stefanik (NY) levererade några av de bästa frågorna igår under dag två av parlamentets förhör.  Efter utfrågningens slut gav de denna redogörelse tillsammans med några andra R-ledamöter:Tweeten som journalisterna refererar till i slutet av konferensen är från Trump, där han kritiserar Marie Yovanovitch och försvarar sin rätt att anställa och avskeda ambassadörer när som helst.
Han påstod ”att allt som hon blandade sig i blev fel.”

Rep. Adam B. Schiff, stoppade utfrågningarna i fredags för att läsa tweeten och försvara Yovanovitchs imponerande 33-åriga anställning i State Department.  Han anklagade presidenten för att försöka skrämma henne och andra som samarbetar med utredningen.

(Men det finns inget brott,  Kvinnan medgav att hon inte hade bevittnat något angående det som Dems.  hävdar att de undersöker.  Yovanovitch kunde inte ha vetat när hon vittnade att Trump tweetat om henne, om inte Schiff hade läst upp det )

Lördagsgodis

15 november 2019

När man tror att det inte kan bli värre


Så här vill Vänstern att våra barn ska utbildas i sexuell läggning.
Deras "experter" i den här propagandafilmen  heter "Facelift" och "Fluffy Soufflé" (nej, jag skämtar inte).