25 februari 2018

Ordet “man” är förolämpande

Det är dags för en ny engelsk utgåva av ett lexikon för Moderna Ord.  Ordet “man” är så stötande att man bör avskaffa alla ord som innehåller stavelsen "man", bland annat “human” och “woman”.
Cathy Areu, utgivare av Catalina-tidningen, informerar oss som ännu inte riktigt fattar:
Hjälp mig med “Usch - och Fy-ord” på svenska: “manlig”, “manskap”, “manual”, “manisk”, “mantåg”(fast ingen vet väl längre vad det är)……

24 februari 2018

Lördagsgodis

Kanske inte så underligt?


En miljon barn under sex år i USA är ordinerade läkemedel mot psykiska problem.  En Miljon!
Det är verkligen skrämmande med tanke på de allvarliga biverkningarna och ineffektiviteten hos ett stort antal av dessa typer av mediciner.

Ser man på landet i sin helhet tar en av sex amerikaner regelbundet någon typ av medicin i denna kategori, och fler och fler barn hamnar nu också i Big Pharmas fälla.   Citizens Commission on Human Rights uppmärksammar detta faktum.

Enligt Natural News är cirka hälften av dessa barn fyra till fem år gamla och 274, 804 av dem är yngre än ett år.
Ni läser helt rätt: Man ger läkemedel mot psykiska problem till småbarn! Antalet ökar för barn mellan två och tre år.
370 778 barn i denna åldersgrupp  anses ha psykiska problem och behöver medicin. Detta är verkligen skrämmande. 

Och det blir bara värre med åren. Data från IMS Health visar att  4.130.340 barn i åldrarna 6-12 tar någon typ av läkemedel som används inom psykiatrin.

Det är lätt att anta att de flesta i denna statistik utgörs av barn som tar ADHD-medicin,  med tanke på hur vanligt det verkar vara nuförtiden, men de står bara för en liten del av antalet.
1 422 av de som är yngre än ett år och drygt 181 000  i åldrarna fyra till fem,  tar ADHD-medicin (Natural News)

Den  största kategorin läkemedel som ges till barn verkar vara “anti-ångest-medicin.”
 Drygt 227.132 av barn yngre än ett år och nästan 248.000 av de som är mellan fyra och fem, ges dessa mediciner. Spädbarn ges preparat som förändrar deras psyke innan de ens är ett år gamla!

När vuxna väljer att medicinera är det deras val , men barn å andra sidan, har ingen möjlighet att förstå en livslång påverkan av ett sådant val, och detta innebär i huvudsak att de tvångsmedicineras.

Biverkningarna av dessa läkemedel är allvarliga och har kopplats till hjärtattacker, psykos, självmordstankar, diabetes, stroke, mani och plötslig död.
Många av masskjutningarna under de senaste åren har utförts av ungdomar som tagit dessa läkemedel, så det är inte bara barnen som riskerar att dö när de tar dessa mediciner - de kan också ta ett helt klassrum eller en biograf med sig.

23 februari 2018

Heja Norge


En författare som placerat sig på New York Times “bästsäljar” lista  och som beskriver sig själv som en erfaren journalist  i Seattle, blev väldigt upprörd när hon tyckte sig se en Confederate-flagga på ett närliggande hus.

Rebecca Morris, “såg något och sade något”. Hon skickade ett nyhetstips till Seattle Times:

"Hej. Plötsligt finns det en federal flagga framför ett hus i mitt Greenwood-grannskap.  Det är i nordöstra hörnet av 92nd och Palatine, bara ett kvarter väster om 92nd och Greenwood Ave N. 
Jag skulle gärna vilja veta vad det betyder ... men naturligtvis vill jag inte knacka på dörren. Kanske andra i området också har hissat flaggan? Kanske är det en bra historia? Tack."

Visade sig att det inte var en Confederate flagga.  Darold Norman Stangeland, ägaren till huset i fråga, sade:

 "Det är en norsk flagg. Det har suttit uppe sedan början av OS.  Jag är en stolt norsk-amerikan. Mina föräldrar emigrerade hit i mitten av 1950-talet. "

Så, ingen vit nynazist trots allt, bara patriotiska norrmän.  Men eftersom detta är Vänster-Seattle, kanske fru Morris kunde hålla ett öga på Antifa-flaggor och Che Guevara -t-shirts istället.

22 februari 2018

Är detta mitt gamla hemland?


På tal om “Rädda Våra Barn”


"NRA har bidragit med 4,2 miljoner dollar till de nuvarande medlemmarna av Congress sedan 1998. Men Planned Parenthood, nationens största #abort-försäljare,  som varje år får en halv miljard dollar av skattebetalarnas pengar,  spenderade 38 miljoner dollar vid valet 2016 " (DAILY CALLER )

Även om jag tror att dessa siffror är lite rundhänta (NRA har spenderat mer än det om man räknar alla medlemmar av Congress sedan 1998, inte bara de nuvarande) och Planned Parenthood har spenderat mer om man räknar alla organisationer och statliga kampanjer (och det tjänar pengar på att sälja  kroppsdelar från foster).

Men även de som står till vänster om Vänstern, som HuffPo,  säger  $ 30 miljoner under 2016- kampanjen  för att bekämpa Trump.
Slutresultatet, NRA spenderar en bråkdel på lobbyverksamhet jämfört med  PP  och har aldrig dödat någon. Men PP har dödat miljontals och lämnat brutna, skadade kvinnor efter sig och de tvättar våra skattepengar för att ge dem till Democrat-kampanjer.

Många människor på "Vänsterkanten” eller åtminstone den totalitära kanten av "Vänstern”,  förstår inte varför rätten av bära vapen är så viktig för så många amerikaner.  “ Varför kan någon vettig person vara emot vapenkontroll?


Det finns många anledningar, men rätten att jaga är inte en av dem. Vapen är heller inte lagliga så att folk kan skjuta lerduvor eller i första hand för att försvara sig mot inbrottstjuvar etc.
Vapen är lagliga i USA, eftersom Grundarna av denna republik visste att en beväpnad medborgare är det sista försvaret mot en tyrannisk regering.

Jag påstår inte att vi har en verklig tyranni (ännu) - men det finns en anledning till att rätten att bära vapen är förankrad i Constitution på samma sätt som yttrandefriheten.  Rätten att bära vapen är kärnan i vad detta land står för, eller åtminstone borde stå för.
USA är ett land av fria medborgare, inte undersåtar, och det är meningen att regeringen ska respektera det. Medborgare har rätt att bära vapen. Undersåtar har det inte.

Vi måste komma ihåg den större bilden medan vi tittar på det politiska spelet.

21 februari 2018

Hollywood ojar sig över våldsdåd


"Viktigast av allt,  vi måste helt enkelt göra oss av med vapen”

Trots all tweetad upprördhet från de ack så dygdiga Hollywood-kändisarna,  bryr de sig inte ett skvatt om våra barn eller våldsvåld. Om det gjorde det skulle det städa upp i sin egen farstu först. De skulle lägga av med att främja en oändlig ström av mer och mer grafiskt vapenvåld i filmer,  tv-program och videospel. Men det kommer de inte att göra eftersom Hollywood tjänar massvis med pengar på den sortens underhållning.

Hollywood snyftar fram sina krokodiltårar över offren för skolskjutningarna,  men vad det handlar om är att smutskasta NRA och stoppa Second Amendment. Därför fokuserar kändisar sin upprördhet över det som hänt i skolan i Florida,  men vi hör inte ett enda klagomål över de personer, mestadels minoriteter, som skjuts varje helg i democrat - kontrollerade innerstäder i hela USA. 

De vet att massaker av skolbarn är en känslomässig kil som de kan använda för att visa sin självgodhet och smutskasta laglydiga medborgare.

Samtidigt som Hollywood trissar upp sina krav på “förnuftiga vapenlagar” - det vill säga konfiskering - är den stora kassa-vinnaren den nya superhjältefilmen Black Panther, vilken enligt Newsbusters är fylld med våld, inklusive 163 skottningar.
Lupita Nyong'o, som spelar hjältens flickvän,  förespråkade vapenkontroll efter masskjutningen i Orlando
Hon skrev ett långt Instagram-meddelande: “Viktigast av allt, vi behöver helt enkelt lägga ner vapen!"

När de kräver vapenförbud gäller det naturligtvis inte regeringen eller deras egna livvakter och de vaktbolag som håller kreti och pleti borta från deras bostadsområden. Regeringar har dödat oändligt många fler människor än några andra institutioner. 

Du först, Hollywood. Kanske, om du slutar inspirera missnöjda, mentalt instabila tonåringar i dina videospel och filmer, skulle kanske skolskjutningarna sluta.

Black Panther är "off-the-charts violent", rapporterar Newsbusters: "373 instanser av våld under 2-timmars speltid.  163 av dessa är vapenvåld.  Detta inkluderar vanliga gevär och pistolattacker och användningen av hög -tekniska  “Wakandia vapen”.  (Wakandia är platsen där filmen utspelas.)

20 februari 2018

När ska räkningen betalas?

Simon Black, Sovereign Man ställer denna fråga.

 
  USA har inte bara lyckats samla på sig den största skulden någonsin i mänsklighetens historia -  25 trillioner dollar är en större skuld än alla andra nationers sammanlagt.
        Finansdepartementet räknar med att låna nästan 1 trillion dollar under det här räkenskapsåret.
Hur är det ens möjligt att den federala regeringen kan bränna 1 trillion dollar?
Allt är ju helt fantastiskt i USA, sägs det. Ekonomin är stark, arbetslösheten är låg, skatteintäkterna ligger på rekordnivåer.

        Det är inte heller så att man måste slåss på två fronter i två stora krig, rädda det finansiella systemet från en episk kris eller kämpa sig ur en allvarlig ekonomisk depression. Det är bara affärer som vanligt. Ingenting särskilt ovanligt.
Och ändå förlorar de fortfarande trillioner dollar. Det är ganska skrämmande när man tänker på det. Vad kommer att hända med USA: s federala underskott när det faktiskt blir en finansiell kris eller en allvarlig lågkonjunktur?