09 december 2019

Joe Biden var “upprörd över att vi beslagtog Burismas tillgångar"

…säger Ukrainas fd. åklagare Shokin: “Vi kunde inte längre betala hans son”

Rudy Giuliani reste till Ukraina tillsammans med OAN:s journalist Chanel Rion. Amerikanska media går i taket efter att ha fått veta att Giuliani nu samlar in ännu mer information om Joe och Hunter Bidens korrupta affärer i Ukraina.

I intervjun nedan talar den fd. åklagaren Viktor Shokin med OAN om Joe Bidens direkta roll i att stoppa undersökningen om sonen Hunters förehavanden. 
   Problemet för Joe Biden var att när Shokin beslagtog alla Burismas tillgångar kunde det ukrainska företaget inte längre kunde betala hans son Hunter Biden.  Så Joe Biden - då vicepresident -  krävde att Shokin skulle avskedas.

Skådespelare är dumma


I ett samtal med skådespelaren Brad Pitt och tidningen Interview förklarade Anthony Hopkins varför han sällan - faktiskt: aldrig - pratar om politik ... och varför han inte är en stor beundrare  av andra skådespelare heller som pratar om politik. Kort sagt: "Skådespelare är ganska dumma."

Det är extremt uppfriskande att se en skådespelare ta denna ståndpunkt. Tyvärr har den nya generationen Hollywoodstjärnor en annan åsikt.
   Ta Mark Ruffalo, miljonärskådespelaren som nyligen sade att han rekommenderar Bernie Sanders. Denna multimillionär (som enligt uppgift är värd 30 miljoner dollar) skrev på Twitter att ”det är dags för en ekonomisk revolution. Kapitalismen i dag sviker oss, dödar oss och stjäl från våra barns framtid. "

Den allmänna reaktionen på Ruffalos tweet var att den var rolig.  Den enda person som inte förstod att det var ironiskt att han vill störta det system som gjort honom rik och berömd, var Ruffalo själv. Alla andra skrattade åt honom.

08 december 2019

Sakta men säkert …


Webbplatsen BabyCenter publicerade sin årliga lista över de 100 mest populära babynamnen i USA, och för 10: e året i rad är Sophia på topp bland flickor och Liam flyttade ner Jackson från plats nr 1, som han hållit i sex år i rad.

Man ställde samman listan från namnen på 600 000 amerikanska barn födda under 2019 och kombinerade de som uttalas lika , men med olika stavning, som tex. Sophia och Sofia.

Nästan alla bland förra årets 10 topp-favoriter är fortfarande populära i år också, med några få undantag.
Muhammad och Aaliyah visar på en ökning av arabiska namn och platsade bland de10 för första gången och ersatte Mason och Layla.

Muhammad anses vara det mest populära namnet i världen, och den brittiska nyhetssidan Independent säger att det namnet ”ges till uppskattningsvis 150 miljoner män och pojkar."

Muhammad har ökat i popularitet på BabyCenter topplistor över namn runt om i världen, så det var uppenbart att det snart skulle ta över i USA också.
Förra året och 2017 rankade Muhammad nr 14  och i år såg det en 29-procentigt ökning i popularitet. År 2013 var första gången namnet kom in bland 100 på listan och det har  klättrat alltsedan dess.

07 december 2019

Ruth Bader Ginsburg blockerar tillfälligt publicering av Trumps finanser


President Trump har vunnit en tillfällig seger i sitt försök att skydda sina privata affärer från Democrats, och han har fått hjälp från ett oväntat håll - Supreme Court domaren  Ruth Bader Ginsberg.

I fredags stoppade Ginsberg en stämning utfärdad från en lägre domstol om att president Trump måste offentliggöra alla ekonomiska register.

Uppskjutandet som beviljats gäller fram till den 13 december för  Deutsche Bank AG och Capital One Financial Corp,  rapporterade CNBC.

Biden tappar fattningen


Här är en videon med Joe Biden, som ni kanske inte har sett.
Han blir verkligen otrevlig när en Iowa-väljare utmanade honom om hans ålder och hans sons engagemang i Ukraina.
Biden svarar med att kalla mannen fet och en "jävla lögnare" och utmanade honom till en push-up-tävling.Medan vissa i media gillar att Biden uppträder defensivt och attackera en väljare, tror jag att Joe var förloraren i det här utbytet.

Och inte bara för att han hänvisade till att mannen är fet utan för att han visade att han inte kan bli ifrågasatt.

Oavsett om det är en reporter som frågar honom om Hunter's “kärleksbarn” eller denna pensionerade bonde som ifrågasätter hans lämplighet som president,  är Joe inte beredd att ta itu med utmanande frågor.

I stället för att vara förberedd med lämpliga svar till frågor som han måste veta att han kommer att ställas inför, tappar han koncepten och blir aggressiv.  Och när Joe blir defensiv och arg, tappar han kontrollen.

Lördagsgodis

06 december 2019

Vad gör man inte för att få uppmärksamhet

Varför ska Twittervänstern ha allt det roliga när det gäller att radera bort västerländsk kultur?

Militanta veganer och vegetarian-studenter har lyckats ta bort en målning från 1600-talet,  från en utsrtällning, eftersom de har beslutat att den är frånstötande för att den visar mat.

Tavlan målad av en flamländsk konstnär, Frans Snyders,  hängde i matsalen i Cambridge University  men utställningens kurator gick med på att ta bort den med hänvisning till " oro för vår relation till mat."


   Vår relation till mat brukade bestå av att äta den. I en ålder av intolerant självupptagenhet består relationen  alltmer från att avstå från att äta mat -  känna sig skyldig över att äta - och kräva att andra avstår från att äta.

PETA hakade gladeligen på om att eleverna "inte vill se kroppar på sina tallrikar - eller sina väggar."

Många är så långt borta från livsmedelsproduktion numera - vare sig det gäller djur eller växter -  och helt okunniga om vad det krävs för att människor ska kunna äta varje dag. Vilken massa obildade, otacksamma dumbommar.

“Vi har inget val”, säger Pelosi

 Nancy Pelosi tillkännagav i går att hon ber kommittéerna att fatta beslut om att åtala president Donald Trump och göra honom till den tredje presidenten i amerikansk historia som utsatts för den åtgärden.

"Fakta är uppenbara,” sade Pelosi. "Presidenten missbrukade sin makt för sin egen personliga politiska vinning.”
"Hans missgärningar drabbar hjärtat av vår konstitution," tillade hon. ”Vår demokrati står på spel. Presidenten lämnar oss inget annat val än att agera. ”

The House Intelligence Committee, som genomförde en tvåmånaders undersökning av Trumps beteende, röstade i tisdags för att presentera en 300-sidors rapport till House Judiciary Committee.  Den kommittén har i uppdrag att formellt rekommendera anledningar för “impeachment”  och höll sin första utfrågning på onsdagen, för att utbilda medlemmar - och allmänheten - om “impeachment.”

Tre juridiska experter, alla typiska democrats,  vittnade om att Trumps agerande gav grund för åtal.  En fjärde expert, utsedd  av Republicans,  sa att The House yrkade på detta alltför snabbt och att de inte har bevisat sitt ärende.
I onsdag i ett möte för enbart democrats frågade Pelosi sina kollegor "Är du redo?"
Svaret var ett rungande Ja.

Trump tweetade att Dems. inte har något ärende och att de skadar landet, men uppmanade dem också att snabba på.

"Om ni ska åtala mig, gör det nu, snabbt, så att vi kan ha en rättvis rättegång i Senaten, och så att vårt land kan komma i ordning igen,” sade han och tillade att han kommer att kräva att ordförande Adam B. Schiff (D-Kalif.) ska vittna och kanske också Pelosi själv.

Om The House röstar för att åtala, kommer Senaten att hålla en rättegång, förmodligen i januari.
Det behövs att två tredjedelar av senatorerna är överens om att förklara Trump skyldig för att sparka honom från presidentposten och eftersom Republicans har majoritet i kammaren verkar det för närvarande mycket osannolikt.

Democrats börjar känna trycket och att de tappar kontroll över det riskfyllda spelet. 
 En reportrar frågar Nancy Pelosi om hon hatar president Trump, och om hela den här karusellen egentligen inte handlar om Democrats antipati mot honom. Hon svarar på ett sätt som är ännu mindre övertygande av hennes bisarra gester: