30 maj 2020

Mer godis

Lördagsgodis

29 maj 2020

Händelser styr Bidens val av VP

Med tanke på att Joe Biden inte har någon moralisk kompass, sunt förnuft eller till och med en röd tråd och dessutom är senil, är landets enda hopp - om media lyckas få honom vald -  att hans VP ska vara en moderat som kan bromsa vårt sönderfall att hålla landet tillbaka från kaos.
Ras-politiken gör detta mindre troligt.

Biden har redan sagt  att hans VP inte kommer att vara en man och att det är den viktigaste egenskapen.  Detta tillfredsställde inte Vänstern, som kräver att VP inte heller får vara vit.
Det begränsar fältet till ett urval av kandidater som sannolikt inte kommer att ha ett stabiliserande inflytande.

Biden (förmodligen Jill,) har hittills motstått det andra kravet. Men sedan kom den katastrofala intervjun där han sade till den svarta Charlamagne tha God, "du är inte svart" om du inte automatiskt röstar på honom. Dessutom tillkommer nu de upprörande händelserna i Minneapolis.

Från Fox News:

African-American  aktivister eskalerar sina ansträngningar för att övertyga före detta vice president Joe Biden om att inte utse Sen. Amy Klobuchar som sin val-kompis, och hävdar att han måste välja någon som kan locka svarta väljare.
Det vill säga någon som är svart och som aggressivt kommer att främja upplevda intressen för de 13% av landets befolkning som är svart, på bekostnad av de 87% som inte är det.
     Dessa ansträngningar hamnar mitt i det nationella rampljuset nu när  en svart man i Minnesota dog på måndagen efter att ha slagits till marken av en Minneapolis-polis som hade sitt knä på mannens hals.  Den situationen tycks öka pressen på Biden att inte utse Klobuchar.
Obehaglig som hon är, Amy Klobuchar är förnuftig enligt nuvarande democrat-standard.

Rappare uppmuntrar upprorsmakare

Polisens användning av överdrivet våld ska undvikas. Detta är ett av många skäl till att regeringens makt måste begränsas. Man skulle kunna tro att alla kunde vara överens om det. Men som med allting i ett land som kämpar för sitt liv mot sista stadiet av fullständig socialism har frågan politiserats och gjorts rasistisk.
Fler vita människor blir skjutna av polisen än svarta.  När de dödas av polisen skapar det kanske rubriker i lokaltidningen. Däremot, när en svart dödas, exploderar  hela städer .

Svarta kan inte låta bli att använda händelser som George Floyds död som en ursäkt för upplopp och plundring. De har inget val, som kultur-förebilden Cardi B förklarar:

“De plundrar i Minnesota och även om jag inte gillar den här typen av våld är det vad det är. För många fredliga marscher, för mycket trendiga hashtags och INGA LÖSNINGAR! Folket har INGET VAL.”Uppmuntran till upplopp är tekniskt sett ett brott, men detta beror också på vilken ras personen tillhör.

Det svarta samhället har tur att ha moraliska filosofer som Cardi B för att leda dem genom dessa oroliga tider. Kanske Joe Biden borde överväga henne som VP.

28 maj 2020

Det börjar bli riktigt farligt

I Minneapolis plundrar mobben ett varuhus


….och några rättrådiga män hjälper en ägare av en tobaksaffär att hålla banditerna borta:Trump hotar att stänga Sociala media företag


President Donald Trump hotade att reglera eller stänga företag i sociala medier - en varning som uppenbarligen riktade sig till Twitter Inc. efter att det började fakta-kontrollera hans tweets.

I ett par tweets på onsdag morgon från sin iPhone, sade Trump att webbplatser på sociala medier försöker tystna konservativa röster och de måste ändra kurs eller räkna med konsekvenser.

Det finns inga bevis för att Trump har makt att stänga av sociala nätverk, som drivs av börsnoterade företag och används av miljarder människor över hela världen.

”Republikaner anser att sociala mediaplattformar helt tystar konservativa röster. Vi kommer att kraftigt reglera eller stänga dem innan vi någonsin kan låta det hända, sade han. I en andra tweet tillade han: "Precis som att vi inte kan låta storskalig poströstning slå rot i vårt land."

Han namnger inte några företag, men det var helt klart ett svar efter att Twitter har lagt till  faktakontroll till tidigare Trump-tweets som framförde ogrundade påståenden om poströstning.
Det är första gången Twitter vidtar åtgärder mot Trumps inlägg för att de är vilseledande.

Aktionen kom efter att en änkeman bad Twitter att ta bort Trumps tweets med påståenden - utan bevis - en konspirationsteori om att hans avlidna hustru hade dödats av nyhetsvärden och före detta republikanska kongressmedlemmen Joe Scarborough. Twitter har inte vidtagit åtgärder visavi dessa tweets.

Twitteraktierna sjönk 1,65% i tidig börshandel i New York efter Trumps tweet.

27 maj 2020

Yoko Ono sjunger på gatorna för att säkerställa att NY-invånare stannar inne

New Yorks guvernör Andrew Cuomo har bett Yoko Ono att sjunga utomhus för att hålla invånarna borta från stadens gator.

Guvernör Cuomo sade att "Yoko kommer att användas strategiskt var och när som helst. Just idag skickade vi ut Ono till Crown Heights, Brooklyn, där ett bröllop ägde rum. Det var 300 gäster som samlades och inom 3 minuter var gatorna helt tomma . Dessa människor sprang längs gatorna och hoppade geom fönstren för att undkomma det fruktansvärda skriket. ”

Ingen kommer att veta var eller när Yoko kommer att dyka upp och börja sina skrik och väsen.
 I extrema fall kommer Yoko att spela sin senaste singel, "Ear Splitter". "Jag kallar den låten" H "-bomben", sa Cuomo. "Det är faktiskt lite grymt, men extrema tider kräver extrema åtgärder."

Jag hittade ingen video från hennes gatushow men här är en från en konstutställning:Dags att förse ansiktsmaskerna med öronskydd?

Allvarliga skillnader i vårt land


Mike Huckabee: “Reaktionerna  på Coronaviruset har avslöjat att det är stora skillnader i vårt land.
I vissa stater har guvernörer, kommunledare och borgmästare agerat hänsynslöst för att begränsa medborgarnas liv och försörjning. Oftast verkar det inte vettigt.

I Virginia tyckte guvernör Ralph Northam - den guvernör som en gång uppträdde med svartsminkat ansikte på en fest (blackface vilket är No,No) och gjorde Michael Jackson imitationer - att det var okej att hålla spritbutikerna öppna, men inte kyrkorna. Han tyckte att abortklinikerna borde vara öppna, men inte kirurgi för att få en ny höft eller till och med ett tandläkarbesök för att få en tand lagad.

Guvernör Whitmer i Michigan tyckte att det var okej att gå in i en stormarknad, men inte sitta i en fiskebåt mitt i en sjö.  Det var tillåtet köpa en hammare eller såg, men man kunde inte klippa sin gräsmatta. Hur dessa regler gjorde någon säker är bortom min fattningsförmåga.

New Yorks guvernör Andrew Cuomo fick mycket beröm av media för sina långvariga dagliga pressmöten som sändes till de andra 49 staterna som verkligen inte var så intresserade, men hans beslut att placera Covid-19 patienter på vårdhem ledde till en tragiskt högt antal döda på dessa vårdhem.

FL-guvernör Ron DeSantis, som styr över en befolkning som är större än NY och med långt fler äldre medborgare (av vilka många hade undkommit New Yorks höga skatter, hemska trafik, höga kostnader och dåligt väder)  baktalades av media för att inte bry sig, men ändå är antalet COVID-döda i Florida  cirka 10% av antalet i New York.
Han tog ett helt annat förhållningssätt när han gjorde det möjligt för lokala myndigheter att avgöra vilka som kunde hålla öppet och vad som var stängt och blev hänsynslöst kritiserad för det av journalister, men det ser verkligen ut som om han gjorde rätt och Media ser ut som FAKE NEWS! -


Kina-viruset verkar attackera bra, socialt beteende, som att gå till kyrkor och synagogor, umgänge med släkt och vänner och de äldre,  samtidigt som det belönar dåligt socialt beteende,  som isolering och distans. Det är nästan som det är utformat för att ytterligare splittra det amerikanska sociala livet.

I en tid då invånarna borde samlas, splittras landet istället för politiska vinst. Man gör viruset  rasistiskt istället för att skylla det på kommunistiska Kina, som ljög om pandemin, kanske även skapade den. 
Men att skylla på Kina tjänar inte Pelosi och Democrat Party’s politiska intressen.

26 maj 2020

När “hjälpa” är att stjälpa


En ny studie visar att 68% av de permitterade arbetarna nu tjänar mer än vad de gjorde när de jobbade - 134% mer än ordinarie löner.
20% tjänar dubbelt så mycket och de 10% med de lägsta lönerna får tre gånger så mycket. Dems.  kräver naturligtvis att de $ 600 och arbetslöshetsersättningen  förlängs till slutet av året.
 Studien visade att den genomsnittliga arbetaren nu får 42% mer genom att vara  hemma i stället för att arbeta. Politiskt säljsnack lockar arbetare att tro att Dems kommer att betala dem mer för att inte jobba  medan de giriga Republicans nekar dem det. Välkommen till socialismens Dem-politik. Detta kallas att köpa val.
McConnell har rätt att det inte bör finnas mer pengar för stater och städer utöver de 150 miljarder dollar som de redan fått.  Skrämselpratet  om att man måste permittera poliser och brandmän är redan på första sidorna i pressen och det är den vanliga politiska retoriken från Dem-borgmästarna att undvika att behöva ta itu med de verkliga frågorna om pensioner och slöseri.  Det är en stor fråga i november.
 Förhoppningsvis kommer Reps.  att hålla fast vid detta. Det är den sista chansen att fixa den ekonomiska katastrofen i stora städer och blå stater.

De politiska färgerna i USA är helt motsatta de svenska. Här står rött för konservativa (republicans,) och blått för progressiva, democrats.

Om någon undrar vad som hände med de extra arbetslöshetsdollarna plus subventionen på 1200 dollar, rapporterar återförsäljare att de sedan mitten av april användes för att köpa TV-apparater, kläder och andra icke-väsentliga varor  Men om man ska tro Media ser man bara berättelser om matbanker och människor som inte kan klara sig.  Det är bara mediepropaganda. Verkligheten är att de flesta arbetslösa har det bättre nu än om de arbetade, och att få dem tillbaka till jobbet är den verkliga frågan.

Ekonomin kommer inte att återhämta sig i augusti. Människor kommer fortfarande att sitta i sina hem. De kommer fortfarande att ta emot välfärdspengar från statens regeringar. Pelosi, Schumer och förmodligen republican- etablissemanget  kommer att släppa igenom en annan “räddning,” antagligen runt $ triljoner dollar. Detta anses vara en konservativ förutsägelse. Det kan bli 3 triljoner dollar.
Donald Trump har börjat sin kampanj tidigt. Det är tydligt vad hans kampanjslogan är: "februari i november."
Vi kommer inte tillbaka till februari. Vi kommer inte tillbaka till 3,5% arbetslöshet. Vi kommer inte tillbaka till dagar med vin och rosor.