15 januari 2018

Goda avsikter


Många små Mohammed


Holländska media rapporterade att 635 nyfödda pojkar i Nederländerna fått namnet Noah, vilket gjorde det till det mest populära namnet 2017. 
Men en journalist från Powned fann att ett annat namn, ett icke-traditionellt nederländskt namn, var ännu vanligare, nämligen Mohammed.

Han kollade olika stavningar av namnet: Mohammed 221, Mohamed 211, Muhammed 110, Mohammad 51, Muhammad 43 och kom fram till att det totalt var 636.
Andra former som Mohamad, Muhamed, Muhammet, Mouhamed, Muhamad och Mahamuud kunde inte kontrolleras av "integritetsskäl".

I rättvisans namn bör naturligtvis andra former av Noah - som Noa och Noach - också kontrolleras.  Men dessa fanns inte med på listade, enligt den nederländska journalisten.
Han säger att det är andra året i rad som Mohammed är det mest populära namnet för pojkar.
 År 2016 föddes 724 barn som fick namnet Mohammed (eller ett av alternativen) i Nederländerna.

Han säger också att man kan se samma tendens i England 2016:  Det är inte Oliver utan Mohammed som är det mest populära namnet på små pojkar.

Bills val av ord igen

 Bill Clinton var upprörd över antydningarna att donationer till Clinton Foundation betalade för Chelsea Clintons bröllop. .

Han tweeted:

     "Inga Clinton Foundation fonder - dedikerade till Haiti eller annat  - användes för att betala för Chelseas bröllop.  Det är inte bara osant, det är en personlig förolämpning mot mig, Hillary, och Chelsea och Marc. "

Då dyker Wikileaks upp för att påminna världen om att de har e-postbevis om att Clintons faktiskt betalade för Chelseas bröllop med hjälp av fonder avsatta för Haiti och de refererade till ett dokument som offentliggjordes i november 2016.


Dokumentet var ett email mellan Hillary Campaigns ordförande John Podesta och Clintons anställde Doug Band.
I e-posten skriver Band att Chelsea tog pengar från Clinton Foundation för att betala för sitt bröllop.

Bill kallar det “fonder” och i mailet beskrivs det som “resurser.” Mailet kan ses här.

14 januari 2018

Trumps världskarta

Tack Ann-Marie

Hans plan kanske fungerar i Europa

I vänster-blaskan Guardian avslöjar FN: s generalsekreterare António Guterres sin plan för att främja global massmigration. 

Guterres, en före detta premiärminister för Socialist Party i sitt hemland Portugal, tog över det högsta jobbet i FN den första januari. Han har tidigare fungerat som institutionens högsta kommissarie för flyktingar.

Hans artikel med titeln "Migration kan gynna världen. Så här kan FN: s plan hjälpa ", gör det dristiga påståendet att massmigration" driver ekonomisk tillväxt, minskar ojämlikhet och binder samman olika samhällen för att främja det globala förbundet för migration."Detta kommer att bli det första övergripande internationella avtalet av sitt slag", förkunnar han - men hävdade att det inte kommer att “placera några bindande skyldigheter för stater" utan snarare fungera som "en oöverträffad möjlighet för ledare att motverka de ondskefulla myterna om migranter".

Dessa försäkringar har misslyckats med att övertyga Donald Trump-administrationen i USA, och White House har avvisat det som att det ”helt enkelt inte är förenligt med USA: s suveränitet" och president Trump sammanfattar det som att “om det inte finns gränser kan alla komma in!"

Statsminister Theresa Mays regering i UK har dock inte dragit sig ur - uppenbarligen är hon inte oroad av dess konsekvenser.

13 januari 2018

Trump föredrar invandrare från Norge…

….här är en anledning


Lördagsgodis

12 januari 2018

“Shithole” länder


Medan en grupp senatorer från båda partierna uppnådde en principiell överenskommelse om DACA och en invandringsreform, för att undvika en statlig avstängning nästa fredag, tog det en annan vändning när det rapporterades att Trump "blev frustrerad över lagstiftarna när de föreslog att man ska återinföra speciellt skydd för invandrare från Haiti, El Salvador och afrikanska länder “.

Administrationen hade tidigare under veckan tagit bort skyddet för över 200 000 medborgare från El Salvador samtidigt som man anslog 1,5 miljarder dollar till en gränsmuren och införde ändringar i lotterisystemet för att få visum.

Det sägas att Trump yttrade: "Varför låter vi alla dessa människor från “shithole”-länder komma hit?"  Istället föreslog han att USA borde ta emot fler människor från länder som Norge.

Den kommentaren var inte populär.
Trump hade tidigare varit positiv till förslagen men ändrade sin position i mötet med Durbin och Graham och verkade inte intresserad längre.
Trumps assistent sade att White House inte var i närheten av någon två-parti  överenskommelse om invandring medan pressekreterare Sarah Huckabee Sanders “tror att vi fortfarande kan nå fram.”

Och White House vägrade förneka att Trump sa det.

Pettersson skriver om det här