17 februari 2020

Kamrat Bernie lockar med förmåner

Unga vuxna stöder Bernie Sanders eftersom de vill dra nytta av ‘babyboomer socialism' som äldre amerikaner redan åtnjuter.

Senator Bernie Sanders  stärker sin ställning som frontman i Democrat-partiets kandidattävling efter segern i New Hampshires primär-val och en stark finish också i Iowa. Den självutnämnda demokratiska socialisten strävar efter att genomföra universell sjukvård i USA, utplåna studieskulder och bekämpa klimatförändringar.

Han lovar att ta sig an den politiska och finansiella eliten (The Swamp) vilket bidrar till att skapa en våg av entusiasm bland yngre väljare, som driver hans otvivelaktiga progressiva kampanj.

Business Insider presenterade undersökningar från New Hampshire-primären den 11 februari, och de visade att Sanders drog till sig nästan hälften av väljarna i åldrarna 18 till 29, mer än de andra fyra stora kandidaterna  tillsammans.

De som saknades bland hans väljare var äldre amerikaner - en viktig grupp i politiska val. Undersökningar från New Hampshire indikerade att Sanders bara attraherade 15% av väljare över 65 år.

En del av anledningen är att socialismen inte är populär, åtminstone inte bland väljare födda före 1975.  Samma enkät tyder på att unga vuxna har en positiv syn på socialism och att kapitalismens popularitet stadigt minskat i den gruppen under det senaste decenniet .

Äldre människor vet vad verklig socialism är.  De har sett det i aktion i Sovjetunionen, Kuba, Vietnam, Kina.

    Unga vuxna vill att statliga förmåner ska inkludera dem. Ett skäl är att de traditionella trappstegen mot ett liv i välstånd inte längre är lika lätt att försäkra sig om.  Högre utbildning, prisvärda bostäder och god sjukvård är utom räckhåll för många,  men de hoppas på att Sanders ska inkludera dem i det ”befintliga sociala kontraktet” som äldre generationer amerikaner har jobbat ett helt liv för att göra sig förtjänta av.

Så de vill ha saker de inte har tjänat in ännu.  Social Security  och Medicare.
 Människor har tvingats betala in till detta hela livet. Ränteavdrag på huslån? Köp ett hus så får du det.
Dessa unga människor har hjärntvättats till att tro att andra människor är skyldiga dem något helt enkelt för att de finns till. De vill inte arbeta för det. Fördelarna som “baby-boomers” åtnjuter nu kommer efter cirka femtio eller sextio år av gediget arbete, betalda skatter på inkomster i femtio eller sextio år och gåvor till välgörenhetsorganisationer, colleges, för att inte tala om stat, stad, län, sjukhus.  De unga vill ha allt nu - de är  inte villiga att vänta. Allt ska vara Gratis för Alla!

President Trump med fru i Daytona

Showen vid NASCAR-evenemanget, komplett med flygplan, nationalsången och ett varv runt banan i presidentens limousin, var en mycket beundransvärd, koreograferad uppvisning av presidenten.President Trump blev den andra presidenten någonsin som levererade det klassiska  kommandot "Gentlemen, start your engines!” och den första president som någonsin tagit ett varv runt banan i limosinen kallad “The Beast”"Daytona 500 är den legendariska uppvisningen av vrålande motorer, förväntningar  och amerikansk förmåga , fart och kraft som vi har hört i så många år," sa Trump till publiken innan tävlingen började.

Publiken förväntades uppgå till 100 000 personer  i årets lopp, medan miljoner fler tittar på TV.
 Cirka 9 miljoner människor följde tävlingen förra året på TV. 
Vi kan utgå ifrån att de flesta av dem är Trump-supporters eller kommer att bli efter detta skickliga kampanjdrag.

Vikten av fungerande gränserSnaphanen:

“Utan nationer ingen demokrati. EU-parlamentet är ett sätta att korrumpera den politiska klassen.”
Nation, att vara född på en plats, alltså ett folk.
Lars Bern förklarar varför mer makt till EU betyder mindre demokrati för oss, och varför EU inte har att göra med demokrati överhuvudtaget. Därtill har överstatlighet och ”multikultur” orsakat ödeläggelse av välfärdsstaten och gett oss en inriktning som påminner om en polisstat.  EU är alltså idel fördelar, i alla fall för de så kallade ”EU-parlamentarikerna”, där EU korrumperar dem med miljoner.
Ett antal gränser har stängts med anledning av Coronaviruset och det är något vi också kan behöva göra om det blir ett stort antal döda, menar Lars Bern. Han nämner att nationsgränserna är en förutsättning för att upprätthålla demokratin. Demokrati kan bara existera om det finns nationsgränser. Gränserna är viktiga också för att motverka brottslighet och skydda mot smitta.

Se hur Expressen lanserar sin nya chefredaktör: ”Ny Expressenchef ska fortsätta kampen mot “nationalistiska krafter”. 

Tack Gerda!

16 februari 2020

Bloomberg överväger att kandidera med Hillary

Om han vinner är det nog bäst att han skaffar sig en munskänk.

Från Townhall:

Den fd. statssekreteraren Hillary Clinton är makthungrig.  Det är ingen hemlighet.
Hon försökte bli president 2008 och förlorade mot dåvarande senator Barack Obama. Hon försökte igen 2016 och förlorade mot Donald Trump.
   Hon kan inte acceptera det faktum att amerikaner inte vill att Clinton-dynastin ska fortsätta. De är trötta på politik i vanlig ordning. Hillarys många skandaler - inklusive Benghazi och hennes e-postmeddelanden - är bara toppen på isberget.

Trots allt detta cirkulerar rykten om att den tidigare borgmästaren i New York, Michael Bloomberg, överväger Hillary Clinton som en potentiell VP.
Enligt Drudge-rapporten sa folk från Bloombergs kampanj att den före detta New York-borgmästaren överväger det, ”efter att marknadsundersökningar fann att kombinationen  Bloomberg-Clinton skulle vara [en] formidabel styrka.”

15 februari 2020

Veckans Idioti

Seattle har gjort sitt bästa för att hålla jämna steg med San Francisco när det gäller Misslyckad  Lagstiftning och Politik men det är mycket svårt att hålla jämna steg med en distriktsadvokat som uppmuntrar egendomskriminalitet, än mindre matcha högar av avföring och använda sprutor på gatorna.
Men Seattle vinner den här ronden!

Här har en grupp medborgare beslutat att föra trädens talan under ett möte med stadens styrande …med en sång  (bara 2 minuter lång och värd varje dyrbar sekund av den):

Lördagsgodis

14 februari 2020

Happy Valentine's Day

Trump försöker få pengar till muren igen


Trump-administrationen meddelade att man planerar att överföra 3,8 miljarder dollar från försvarsbudgeten för att betala för den planerade muren längs den amerikanska gränsen med Mexiko. Det mötte naturligtvis omedelbart invändningar från båda partierna. 

Planen skulle betala för ytterligare 177 miles mur, genom att använda pengar avsedda för att köpa stridsflygplan, fordon, krigsfartyg och andra vapensystem.
Department of Homeland Security "har identifierat områden längs USA: s södra gräns som används av individer, grupper och gränsöverskridande brottsliga organisationer som korridorer för narkotikasmuggling," säger man för att motivera förändringen och det är av nationella säkerhetsskäl. "Konstruktion av ytterligare fysiska hinder och vägar i närheten av USA: s gräns är nödvändig."
President Donald Trump, som vill bli omvald, är angelägen om att visa framsteg i projektet som kanske var det viktigaste löftet under hans 2016-kampanj.  Han lovade också att Mexiko skulle betala för muren, men nu vänder han sig till Pentagons aldrig sinande penningmaskin.

Förra året försökte han ta pengar från militära bostäder och militära baser.  I år riktar han in sig på utgifter för vapen, och får ännu mer motstånd i Congress från lagstiftare i båda partierna.
De bevakar dessa kontrakt för deras jobb-skapande fördelar lika mycket som för nationell säkerhet.
Rep Mac Thornberry i Texas, en ledande Republican  i “House Armed Services Committee,” protesterade omedelbart.  (Hans delstat är hem för Lockheed Martin tillverkning av  F-35 fighter.)
“Congress har det konstitutionella ansvaret för att avgöra hur försvarspengar används,"  "Omprogrammeringen som tillkännagavs idag strider mot Congress konstitutionella myndighet, och jag tror att det krävs att Congress bestämmer om sådana åtgärder."
Presidenten hävdade redan förra året att han har myndighet att använda militära medel för vad han anser vara en nationell säkerhetsrisk längs gränsen. ett påstående som federala domstolar fortfarande granskar.

Vad jag förstår är det emellertid Presidenten som bestämmer:

Under the Constitution, the President as Commander in Chief of the Army and Navy is the supreme military commander charged with the responsibility of protecting and defending the United States.