25 januari 2020

Lördagsgodis

24 januari 2020

Det mänskliga lidandet i ett ekonomiskt krig


Sanktionerna mot Iran har haft en förödande effekt på tiotals miljoner vanliga iranier. 
   USA: s ekonomiska krigföring är en attack mot oskyldiga människor i ett lönlöst försök att tvinga deras regering att göra vad Washington vill - och det enda det åstadkommer är att göra fler människor fattigare och sjukare och att de dör i brist på korrekt behandling och medicin.

Vi vet att de antagna humanitära undantagen inte fungerar i praktiken när ingen i Iran kan göra nödvändiga betalningar för att importera viktiga varor. 
   Syftet med dessa sanktioner har varit att skada det iranska folket så mycket som möjligt i hopp om att om man orsaka dem tillräckligt med elände och svårigheter kommer folket att “byta ut regeringen” för dem. Precis som allt annat som krigsmånglarna tror om Iran, händer detta inte. Sanktionerna utarmar och dödar människor för ingenting.

Fler och fler människor befinner sig nu i det tillstånd man kallar  ”absolut fattigdom”.  Enligt det iranska parlamentets forskningscenter levde 16 procent av befolkningen under  räkenskapsåret 2016–17 i absolut fattigdom,  definierat som att leva på eller mindre än $ 1,08 per dag.
Under 2017–18 ökade siffran med i genomsnitt 30 procent. Detta antal måste ha ökat ännu mer under det gångna året.  Det betyder att ytterligare 10 procent av befolkningen har hamnat i kategorin “absolut fattigdom” på bara två år.

USAs regering är engagerad i en Iran-politik av kollektiv bestraffning av en hel nation, där poängen är förstörelse.  Effekten på folkhälsan i Iran är allvarlig.
    Iran producerar många droger inhemskt och importerar i genomsnitt cirka 40 procent av de kemikalier som används i medicinerna.
Detta innebär att regeringen antingen måste använda sina minskade inkomster till att köpa från internationella leverantörer till mycket högre pris, eller från skumma affärsidkare.
    Båda alternativen har varit katastrofala. Den första har lett till allvarlig brist och svarta marknader, medan den andra skadat människors liv och allmänna hälsa.

Sanktioner är en aggressiv åtgärd som en mycket kraftfullare regering använder för att skada ett svagare land, men de politiker och beslutsfattare som stöder dem behöver sällan stå till svars för den förstörelse som de orsakar.

Utdrag från Ahmad Jalalpours rapport, som bekräftar hur mycket skada sanktioner orsakar Irans civilbefolkning.

De äter sina egna partikamrater

Hillary Clinton säger om Bernie Sanders: “Ingen gillar honom. Ingen vill arbeta tillsammans med honom."


Vänsterns “rättvisa” i ett nötskal

På sin officiella kampanj-webbplats beskriver Warren sin ”plan för att upphäva alla studieskulder under första dagen som president."  Det innebär att hon kommer att annuller skulder för ”42 miljoner amerikaner”, ta itu med ”rasskillnader” vad gäller studieskulder,  och göra college och tekniska skolor avgiftsfria. 

   En pappa till en collegestudent frågade Sen. Elizabeth Warren (MA),  om han kan få tillbaka sina pengar efter "att ha arbetat dubbel-skift" och plikttroget sparat så han kunde betala för sin dotters utbildning.
 Hennes svar var: "Naturligtvis inte," vilket gjorde honom arg.

“Så vi ska betala för människor som inte sparar pengar, och de som gör rätt blir svindlade", sade pappan.

23 januari 2020

Gucci förklarar krig mot “Destruktiv Maskulinitet”

Guccis herrmodeshow i Milano, 2020  vill fånga barndomens oskuld från sorglösa dagar,  innan den påtvingades besvärade samhälleliga normer, särskilt de som rör maskulina ideal.

Kanske detta försök att fånga barndomens renhet, förklara varför showen tycktes vädja till pedofiler genom att klä modellerna som små flickor?

I alla områden i samhället som domineras av Vänstern finns det altid en undermening. Trodde ni att modevisningar handlar om kläder? Gissa igen.

"I ett patriarkaliskt samhälle formas manlig könsidentitet ofta av skadliga stereotyper.
En dominerande, vinnande, förtryckande roll påtvingas barn redan vid födseln.
   Attityder, språk och handlingar leder gradvis till ett macho-ideal som tar bort sårbarhet och beroende. Varje möjlig hänvisning till kvinnlighet är aggressivt förbjuden, eftersom det betraktas som ett hot mot fullständig bekräftelse av en maskulin prototyp som inte tillåter några avvikelser ”

Någon hittade äntligen en användning för sina studier i genusvetenskap !

"Toxisk maskulinitet,” uppmuntrar till övergrepp, våld och sexism. Och inte bara det. Det tvingar  män att själva falla in i en roll av virilitet för att bli socialt accepterade. Med andra ord,  "Destruktiv Maskulinitet "producerar både förtryckare och offer ”

Vet inte om jag ska skratta eller gråta över denna show, men här är vad Gucci tycker att ni karlar ska se ut som:Hatten av för modellerna. Det kan inte vara lätt för en grabb att hålla sig allvarlig,  samtidigt som han promenerar runt i cirklar, klädd som en skolflicka.

Vems problem är det hemlösas problem?

Inte Presidentens, i alla fall.


Presidenten och de federala myndigheterna bör hålla sig utanför Kaliforniens problem med de bostadslösa. Det är ett statligt och lokalt problem som förvärras av de gröna / miljö- / klimatbestämmelserna, byggkoder och skattelagar, som håller vissa kostnader artificiellt låga för några.
Om Kalifornien var ett land, skulle det vara ett av de rikaste i världen - den 5: e största ekonomin - och skulle inte behöva vårt "utländska" stöd, om det hanterades korrekt och inte styrdes av Marxister.

Precis som Obamas program “Cash for Clunkers” tog äldre användbara bilar och skrotade dem, så har statliga politiker i samverkan med byggare, arkitekter och fastighetsföretag förstört billiga bostäder och kallat det en nödvändighet på grund av klimatförändringar eller miljö.
 Och det är inte bara i Kalifornien.

Prince Charlie kommer i Private Jet för att oja sig över CO2


Även de mest fanatiska Miljö-mupparna borde se ett problem med detta:

     Prins Charles flög idag till Davos med en privat jet efter att han mött Greta Thunberg och han höll ett tal där han kallar klimatförändringarna för det 'största hotet som mänskligheten någonsin har mött' och varnar för att det bara återstår tio år att rädda planeten.
Vi är så vana nu vid enormt hyckleri från både Storbritanniens kungligheter och Hollywood, att vi knappt kommenterar det.  Men vi bör aldrig glömma hur häpnadsväckande bakvänt det är att dessa Muppar vill stoppa oss från att flyga, samtidigt som de själva flyger runt omkring till klimatspektakel i privata jetflyg,  som spyr ut mer koldioxid än en vanlig person kan åstadkomma under många år. Enligt deras ideologi orsakas klimatförändringar av dessa koldioxidutsläpp.

22 januari 2020

Florida alert ! Leguaner faller ner från träden!


National Weather Service i Miami varnar för att leguaner kan falla från träden pga. av den ovanliga köldknäpp som drabbat Solstaten. (Detta är inget skämt från Babylon Bee)

”Leguaner är kallblodiga. De blir slöa och orörliga när temperaturen sjunker till runt 30F. (-1 C.)
Blodet rör sig inte lika snabbt och då kan de falla ner från träden, men de är inte döda”, meddelade väderrapporten.
Det är iskallt här i Atlanta också men jag har inte sett några leguaner.


Under mer än 30 år har engelska varit mitt dagliga språk och jag tänker och drömmer på engelska.  Jag behöver inte räkna om när det gäller längdmått, hastighet och vikt, utan har en naturlig känsla för hur mycket det är. men inte när det handlar om temperatur.
Jag vet att normal kroppstemperatur är 98,6 F och rumstemperatur vanligtvis runt 70 F men,  that’s it.

Här är en regel som hjälper en aning:

Fahrenheit:
0° - You're cold.
 100° - You're hot.
Celsius:
0° - You're cold.
 100° - You're dead.
Kelvin:
0° - You're dead.
 100° - You're dead.