08 juli 2020

Tillbaka till att vara en Democrat

Tidigare trodde jag att vår borgmästare Keisha Lance Bottoms fått en uppenbarelse,  men jag hade fel. Nu kritiserar hon guvernören för att han kallar in National Guard för att hjälpa till att bringa ordning här i Atlanta.

Uppenbarligen måste Keisha Lance Bottoms ha fått ett memo från Nancy Pelosi om att hon inte får styra en stad med sunt förnuft. Synd!
Bottoms lurade mig för några dagar sedan att tro att hon var en annan typ av democrat; en som brydde sig om att en åtta år gammal flicka sköts till döds i hennes stad. Hon sade att problemet med brott mellan svarta är en fråga som måste tas upp. Men nu är hon tillbaka till den vanliga ordningen igen.

   Under en intervju på ABC: s "Good Morning America" erkände Bottoms att corona-pandemin och polisbrutalitet hade skapat en "perfekt storm av elände” i Atlanta och andra delar av USA de senaste veckorna. Men hon sa att tjänstemännen vid Georgia State Patrol aldrig kände "behovet av National Guard" för att ta itu med situationen.

“Jag bad guvernör Kemp att utfärda ett påbud om att alla måste bära ansiktsmask  i Atlanta och han sa nej", sa Bottoms. "Men han har kallat in National Guard utan att fråga om vi behövde National Guard."

The Hill

USA lämnar World Health Organization


USA underrättade officiellt FN: s generalsekreterare om att landet kommer att dra sig ur  Världshälsoorganisationen och man startar landets förberedelser för detta.

President Donald Trump sade redan i maj att han skulle lämna WHO och anklagade organisationen för att ha misslyckats med corona-pandemin och att de skyddade Kina.
Trump tillkännagav också ett finansieringsstopp till WHO vilket har väckt oro hos Amerikas allierade.
    Utträdet, som träder i kraft den 6 juli 2021, bekräftades av en amerikansk ledande befattningshavare och U.N.
Ett kör av democrats kritiserade naturligtvis administrationen och varnade för farorna med att lämna en global organisation i mitten av en pandemi.

Allierade, särskilt i Europa, har uttryckt oro över USA: s tillbakadragande och upphävande av finansiering, med tanke på den stora roll som Washington spelar i finansiering av organisationen.
   Trump har skjutit skulden på Kina för pandemin, även när han står inför hård inhemsk kritik över sin egen hantering av viruset.
   Mycket av hans ilska har riktats mot Peking som inte var ärlig om virusets spridning i december och januari.

Efter en period där USA lyckats jämna ut kurvan och kontrollera spridningen på svårt drabbade platser som New York,  har nya epicenters dykt upp de senaste veckorna i Florida, Texas och andra stater i Södern.
Ett antal stater rapporterar dagliga nya fall, även om dödstalen fortsätter att sjunka.

Trump har bagatelliserat ökningen och sagt att det är resultatet av fler tester, även om guvernörerna har avfärdat detta resonemang, eftersom antalet sjukhuspatienter också ökar.

Presidenten har flyttat sitt fokus till att öppna ekonomin igen och han ledde en diskussion på tisdagen om att öppna skolorna. 

Inga “Wokey McWokefaces”

New St. Andrews College, är en liten skola med cirka 200 studenter i Moskva, Idaho,
som gjort sig känd för sina videos för rekrytering av studenter.  Några är roliga och rakt på sak och de lovar att de inte kommer att dalta med studenterna.

På detta college finns inga förvarningar för ord och innehåll som kan väcka anstöt,  inga “säkra utrymmen” eller pojkar i flickornas duschar.

Men ingenting är riktigt lika mycket “in your face” som den senaste filmen som innehåller en diskussion om Black Lives Matter, PC, vit överlägsenhet och livets helighet.
Inga “Wokey McWokefaces” behöver besvära sig. De kan faktiskt bli upprörda bara genom att titta på videon “Why Black Lives Matter”.


07 juli 2020

För några år sedan…

…tyckte CNN att Mount Rushmore var fantastiskt.

Håll er borta från New York


Iran behöver inte ett kärnvapenprogram. Det finns ett enklare sätt att förstöra amerikanska städer. Med marxister/socialister i ledningen är det bara att luta sig  tillbaka och låta händelserna ha sin gång. Med Bill de Blasio i kontroll faller New York samman fullständigt:

Antalet skjutna har ökat med 51 procent till 616 personer i år.  Enbart i juni sköts 250 personer jämfört med 97 under samma månad förra året. Månadsvis ökar inbrotten med 119 procent och bilstölder med 48 procent.
   Många skyller på New Yorks Vänster-borgmästare, Bill de Blasio, som har minskat polisens budget med 1 miljard dollar,  stoppat  NYPD: s kontroversiella "stop-and-frisk" -politik, (som gjorde det möjligt för polisen att stoppa och undersöka någon uteslutande på grundval av "rimlig misstanke”) och  förra veckan lovade han att tillåta en enorm Black Lives Matter-väggmålning utanför Trump Tower.
Att stödja Black Lives Matter betyder att man stöder upploppen mot polisen vilket har hjälpt till att förstöra staden.

På grund av polishataren de Blasio är brottsbekämpning demoraliserad och fungerar ytterst dåligt.  Ett häpnadsväckande antal poliser, 272 , har ansökt om pension under den senaste månaden.
Dermot Shea, kommissarie för New York Police Department, sammanfattar situationen:
”Vi har ett rätts-system som imploderar. Imploderar. Det är det snällaste sättet att uttrycka det på. "

Här är en videon av NYPD som drar sig tillbaka inför en mobb av ligister.

Coronaviruset hat inte hjälpt:
Utan ett tillförlitligt datum  när turister kan återvända kan upp till en tredjedel av stadens småföretag - inklusive 186 000 butiker - ha gått i konkurs.
Gator som en gång vimlade av turister är praktiskt taget tomma. Butiker och restauranger igenspikade för att skydda mot plundrare.  Hotell är stängda.
Enligt en invånare: "New York har blivit en plats där soppköken är fulla och skyskraporna är tomma."

Även när den här virus-hysterin är över-  hur många turister kommer att vilja utsätta sig för vad New York har blivit?
Det skulle vara som att semestra i Beirut under 1980-talet.


06 juli 2020

Äntligen en borgmästare som fått nog!

Keisha Lance Bottoms är den enda democrat som äntligen visar sunt förnuft.
När upploppen startade här i Atlanta gjorde hon ingenting men nu när en liten svart flicka skjutits,  har hon ändrat attityd.
Nu är hon inte längre som Jacob Frey i Minneapolis eller Jenny Durkan i  Seattle. Men hon är fortfarande en Democrat.
Hon kanske blir impopulär bland de idiotiska fanatikerna eftersom hon inte pratar som en vanlig mes-democrat  - men hon är modig!

Fox News rapporterade att Atlanta borgmästare Keisha Lance Bottoms utfärdade en allvarligt menad tillsägelse till medborgarna att sluta "skjuta varandra på våra gatorna”, efter att en åttaårig flicka sköts och dödades nära den Wendys-restaurang  som brändes ner sedan en man sköts av polisen där förra månaden.  Platsen har blivit ett tillhåll för anti-polis Black Lives Matter (BLM).

Nationen genomlider just nu ett blodbad i många av innerstäderna.
64 personer skadades och 17 dödades i Chicago, inklusive två barn, under helgen; och i New York blev 44 skadade och minst sex dödade.

Bottoms, som anses vara en potentiell VP-kompis till Joe Biden - kämpade med tårarna.
”Tillräckligt är tillräckligt,” sa Bottoms. ”Tillräckligt är tillräckligt.
Vi har pratat om denna rörelse som pågår över hela Amerika och i det här ögonblicket  lyssnar människor i hela detta land och över hela världen till de som säger att de vill se förändring. Men skillnaden i detta ögonblick jämfört med tiden för kampen om medborgerliga rättigheter är att då  fanns en definierad, gemensam fiende.


Guvernör Gavin Newsom förbjöd fyrverkeri i Kalifornien

Här är Los Angeles svar:

05 juli 2020

Den som lever får se…


Ghislaine Maxwell har arresterats. Hon var Jeffry Epsteins “väninna” och enligt Epsteins tidigare anställde Steven Hoffenberg “Vet hon allt och kommer att prata.”

Om hon inte hittar ett sätt att ta sitt liv förstås i sin fängelsecell, när de som är anställda att övervaka henne 24 timmar om dygnet tar en välbehövlig kafferast.

Enligt Hoffenberg kommer Maxwell att “avslöja namn "och" fullständigt samarbeta"med FBI.
Listan med namn sägs innehålla bl.a Bill Clinton, Alan Dershowitz, Les Wexner, Elon Musk, Kevin Spacey och komikern Chris Tucker….

Det sägs att prins Andrew är "bland de mycket oroliga" om vad hon kan avslöja.
Maxwells gripande har ökat trycket på prins Andrew att vittna om förhållandet till Epstein.
Maximalt straff för Maxwell är runt 35 år bakom galler så hon kommer nog att leta efter en kompromiss.

Maxwell har varit Jeffrey Epsteins vän och förtroende i många år och det påstås att hon:…” hjälpte  till, underlättade och bidrog till Jeffrey Epsteins utnyttjande av minderåriga flickor genom att rekrytera, träna och i slutändan misshandla sina offer ..." och att “flickor så unga som 14 år användes för sex med de rika och mäktiga.”

The Sun har många bilder här