21 september 2019

ECO-ångest

Klimataktivist-föräldrar skrämmer sina barn, enligt en grupp psykologer som arbetar vid University of Bath. 

De säger att de ser ett växande antal fall där barn är "livrädda” för en klimatkatastrof och har "eco-ångest."

Enligt The Telegraph har "protester från grupper som Extinction Rebellion, de senaste bränderna i Amazonas och apokalyptiska varningarna från tonårsaktivisten Greta Thunberg skapat  en" tsunami av unga människor som söker hjälp."
Hos vissa är störningarna så allvarliga att men ger dem lugnande medicin.

 The Climate Psychology Alliance (CPA) driver en kampanj för att “ rädsla specifikt orsakad för planetens framtid” ska erkännas som ett psykologiskt fenomen.

Men de vill inte att det ska klassas som en psykisk sjukdom eftersom - till skillnad från vanlig ångest - är orsaken till denna ångest "rationell".

"Många föräldrar ber om hjälp för barnen och det har eskalerat mycket i sommar," sade  CPA-verkställande direktör Caroline Hickman.

"Symtomen är desamma [som klinisk ångest], känslorna är desamma, men orsaken är annorlunda, "tillade hon." Rädslan är för undergång- att vi alla ska dö. "


Rapporten citerar specifikt den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg, som i år skapade rubriker för sitt stöd för Extinction Rebellion - gruppen som syftar till att öka klimatmedvetenheten genom “döds-protester” och fingerade begravningar för mänsklighetens framtid.

CPA rekommenderar att föräldrar använder en fyra-stegs-strategi för att förklara klimatförändringarna för sina barn utan att skapa "eco-ångest."
     Föräldrar bör först gradvis introducera dem till kända fakta och sedan fråga dem hur de känner sig innan de säger att det slutliga resultatet är obestämt.
     Slutligen bör föräldrar vidta praktiska åtgärder för att hjälpa,  till exempel genom att minska icke-återvinningsbart avfall och välja mat med ett bättre klimatavtryck. -The Telegraph
Kanske kan man underlätta barns eco-ångest genom att säga till dem att inte oroa sig; alla de känner, eller någonsin har känt, eller någonsin kommer att känna kommer att dö en dag - inklusive dem själva.

Lördagsgodis

20 september 2019

Som man bäddar…


San Francisco har länge kämpat med problem med mänskligt avfall och sprutor på gatorna i Tenderloin-distriktet, där många missbrukare och hemlösa finns.

Staden inrättade offentliga toaletter och förra året anställde man 6 personer  - en “poop patrol” -  för att rensa upp avföring och man kommer att anställa en person som ska plocka upp sprutspetsar.
Det finns också kartor att tillgå så att turister kan undvika de värsta områdena.

Många av sprutorna kommer från själva staden. Hälsoavdelningen delar ut uppskattningsvis 400 000 rena sprutor per månad genom ett program som är utformat för att minska risken för HIV och andra infektioner för drogmissbrukare, som annars använder varandras förorenade nålar.

Nu hotar Trump att straffa San Francisco,  därför att de förorenar miljön.
Han sade att "enormt mycket föroreningar” rinner ut i havet på grund av avfall i stormavlopp, särskilt med hänvisning till alla använda sprutor.
"Det är en fruktansvärd situation -  i Los Angeles och i San Francisco," sa Trump  "Och EPA (Environmental Protection Agency ) kommer att ge San Francisco ett påpekande om det snart.
Det är allvarligt ... De måste städa upp.  Vi kan inte låta våra städer gå åt  helvete. "

   Vänstern älskar EPA därför att de skyller alla föroreningar i hav och på land på oss vanliga skötsamma människor, men nu kommer Trump och påstår att det är avföring, sprutor, sjukdomar i Los Angeles och Kalifornien, som smutsar ner oceanerna och våra omgivningar.

Borgmästaren och guvernören hackar på Trump och tycker att han är elak och en riktig buffel.
 “Vi tänker inte följa hans lagar om immigration och bostadslösa “ -
de kan ju inte medge att deras hemlösa förorenar  - oh nej, alla i Kalifornien är mycket medvetna om miljön.

19 september 2019

Orwellian!


När "smart" inte är så smart!

Nästan 70% av amerikanska hushåll har en "smart" TV eller en Roku, Fire eller en Apple TV.
- Nästan ALLA har "igenkännings-teknologi" som spårar vad användaren tittar på och säljer sedan dessa data till annonsörer och andra nyfikna,  som FaceBook och Google.

Och det är INTE bara "smarta" TV-apparater, utan andra "smarta" apparater också [högtalare, kameror, telefoner] som skickar information om oss till tredje part.
Medan vi tittar på "underhållning" blir vi  "bevakade”. 

“Hur många fingrar håller jag upp Winston?”

Det absolut värsta man kan göra!


Detta kan mycket väl vara den avgörande politiska skandalen för premiärminister Justin Trudeaus politiska karriär.  Det värsta man kan göra!  Han har inte en chans nu enligt Time Magazine.

 Trudeau i 'brownface’ - (han var enligt uppgift klädd som arab för ett temaparty 'Arabian Nights') - påminner om den skandal som drabbade Virginia Gov. Ralph Northam tidigare i år,  när han hade svart-sminkat ansikte på ett gammalt foto
Bilden av Trudeau  togs 2001 när han undervisade på en privatskola.

Men det är inte allt! Trudeau avslöjar att han också för länge sedan imiterade Harry Belafonte och sjöng Day-O

18 september 2019

Dagsläget

Elizabeth Warren är den dem- kandidat som går framåt snabbast .  Joe Biden är fortfarande först med 31 procent men han och Elizabeth Warren har dragit ifrån de andra och hon är nu på andra plats med 25 procent; och det verkar som det mesta av arga Sanders förlust har gått till "Jag-ska-ta-mig-en-öl" Warren.

Bland de övriga har Andrew Yang  4%. Senatorerna Cory Booker och Amy Klobuchar vardera 2%.
Sju andra: O’Rourke, Delaney, Gabbard, Steyer, Bennet, de Blasio och Castro, har bara 1%.


Bidens 720 miljoner kvinnor

Joe Biden säger att hans skatteplan kommer att åstadkomma att 720 miljoner kvinnor kan återgå till sina jobb.
Det finns bara 327 miljoner människor i USAVem kommer att ersätta John Bolton?


President Trump avslöjade sin korta lista över kandidater som skulle kunna ersätta den tidigare nationella säkerhetsrådgivaren John Bolton. Trump presenterade sina "topp 5 kandidater" som han plockat ut från den tidigare listan av 15.
Här är finalisterna:

     Bästa gisslan-förhandlare Robert O'Brien

     Tidigare biträdande nationell säkerhetsrådgivaren Ricky Waddell

     Department of Energy Under Secretary for Nuclear Security Lisa Gordon-Hagerty

     Boltons tidigare stabschef Fred Fleitz

     Vice president Mike Pences nationella säkerhetsrådgivare Keith Kellogg.

Nomineringen kommer under ett mycket känsligt tillfälle, med tanke på den här veckans Saudi Aramco-attacker och en potentiell kris för globala oljemarknaden, och efter en sommar av upptrappade spänningar med Iran, som kan leda till krig.

Det finns också en möjlig förändring av maktbalansen i Israel, med ett viktigt val som äger rum i dag och som är kritiskt för premiärminister Benjamin Netanyahu och hans militanta Likud-parti.

USAs relation med Nato-medlemmen Turkiet är på en historisk låg nivå och osäker och framtida relationer med Moskva är ett stort frågetecken.  Dessutom dras vi fortfarande med det afghanska evighetskriget,   som USA inte tycks kunna ta sig ur.