26 januari 2020

Abortkontroll


The March For Life


Igår, den 24 januari markerade den 47:e årliga March for Life,  för att protestera mot beslutet som Supreme Court tog i det som kallas  Roe v. Wade, 1973, och som legaliserade abort på begäran.

Presidenter har vanligtvis skickat någon för att representera dem och förra året deltog VP Mike Pence personligen, medan Trump talade från en video.  I år var det Pence som var inspelad och Trump som deltog. 

Det var första gången som en president deltog i marschen - och hans närvaro sände ett kraftfullt meddelande om hans administrations ståndpunkt vad gäller abort - något som vissa har ifrågasatt tidigare.

   Även om det är Democrats som påstår sig stödja kvinnor och minoriteter,  är hälften av de som aborteras kvinnor och cirka 35% är svarta. Så vem bryr sig egentligen?

Planned Parenthood, som är de som dödar flest barn i USA, ger också pengar till democrat-kandidater och har lovat att flytta över 45 miljoner dollar till 2020-kampanjen. De stöder kandidaterna och de i sin tur ser att PP fortsätter att få skattepengar.  Det verkliga quid pro quo!

  Förra året stödde lagstiftare i New York med glädje en ändring av lagstiftning som skulle göra det möjligt att abortera barnet ända fram till förlossningen.
Sedan hade vi fallet med Dem.-guvernören i delstaten Virginia ... han sade att om aborten misslyckas och barnet lever kan det avlivas efter födseln.

Det är samme Guvernör, Ralph Northam,  som vill rädda liv genom att ta bort 2nd Amendment. (rätten att bära vapen)

Sanders vet inte hur mycket Luftslottet kommer att kosta

I en intervju med CBS News:

  “Ditt program lovar gratis hälso-och sjukvård för alla, gratis collegeundervisning och att betala av studielån,  Prislappen för det beräknas bli 60 triljoner (T) dollar över 10 år.
   "Du kommer att föreslå en plan för det amerikanska folket, och du kommer inte att tala om för dem hur mycket det kostar?

En sammanfattning av rättegången mot Trump
25 januari 2020

Allt de är ute efter är MaktBoy y’all want power...I hope you never get it.” – Senator Lindsey Graham

Global Uppvärmning är som 9/11, säger Gore

Al Gore höjde temperaturen några grader i sitt avslutningstal vid en panelsession vid World Economic Forum i Davos, Schweiz när han liknade ”klimatkrisen” vid  terrorattacken den 11 september.

Al Gore påstod att klimatkrisen förstärks “mycket snabbare" än människor inser och jämför “nödsituationen”  med historiska händelser som 9/11.
"Bördan att agera vilar på generationen av de människor som lever idag och är en utmaning för vår moraliska fantasi," sade Gore
Det här är Thermopylae. Det här är Agincourt. Det här är Dunkirk. Detta är The Battle of the Bulge. Detta är den 9/11, ” tillagde Gore om klimatkrisen. "Vi måste ta vårt ansvar”

Prins Charles drog sitt strå till stacken och sade: “Global uppvärmning, klimatförändringar och den förödande förlusten av biologisk mångfald är de största hot som människan någonsin har ställt inför."

 Gore har absolut ingen skam i kroppen. 16 000 franska soldater och 1 000 brittiska soldater dog under evakueringen av Dunkirk 1940.
   Så om temperaturen höjs med en bråkdel av en grad ska det liknas vid att tusentals människor dör i en jättexplosion eller en nazistisk invasion,"

Sky News Australia-värden Chris Kenny beskyller  Al Gore och Prince Charles för att förstärka sin politiska agenda och kallade dem “knäppskallar”.Det är genant att påminna om det,  men Gore tilldelades faktiskt Nobels Fredspris 2007 för sin miljöaktivism.


Lördagsgodis

24 januari 2020

Det mänskliga lidandet i ett ekonomiskt krig


Sanktionerna mot Iran har haft en förödande effekt på tiotals miljoner vanliga iranier. 
   USA: s ekonomiska krigföring är en attack mot oskyldiga människor i ett lönlöst försök att tvinga deras regering att göra vad Washington vill - och det enda det åstadkommer är att göra fler människor fattigare och sjukare och att de dör i brist på korrekt behandling och medicin.

Vi vet att de antagna humanitära undantagen inte fungerar i praktiken när ingen i Iran kan göra nödvändiga betalningar för att importera viktiga varor. 
   Syftet med dessa sanktioner har varit att skada det iranska folket så mycket som möjligt i hopp om att om man orsaka dem tillräckligt med elände och svårigheter kommer folket att “byta ut regeringen” för dem. Precis som allt annat som krigsmånglarna tror om Iran, händer detta inte. Sanktionerna utarmar och dödar människor för ingenting.

Fler och fler människor befinner sig nu i det tillstånd man kallar  ”absolut fattigdom”.  Enligt det iranska parlamentets forskningscenter levde 16 procent av befolkningen under  räkenskapsåret 2016–17 i absolut fattigdom,  definierat som att leva på eller mindre än $ 1,08 per dag.
Under 2017–18 ökade siffran med i genomsnitt 30 procent. Detta antal måste ha ökat ännu mer under det gångna året.  Det betyder att ytterligare 10 procent av befolkningen har hamnat i kategorin “absolut fattigdom” på bara två år.

USAs regering är engagerad i en Iran-politik av kollektiv bestraffning av en hel nation, där poängen är förstörelse.  Effekten på folkhälsan i Iran är allvarlig.
    Iran producerar många droger inhemskt och importerar i genomsnitt cirka 40 procent av de kemikalier som används i medicinerna.
Detta innebär att regeringen antingen måste använda sina minskade inkomster till att köpa från internationella leverantörer till mycket högre pris, eller från skumma affärsidkare.
    Båda alternativen har varit katastrofala. Den första har lett till allvarlig brist och svarta marknader, medan den andra skadat människors liv och allmänna hälsa.

Sanktioner är en aggressiv åtgärd som en mycket kraftfullare regering använder för att skada ett svagare land, men de politiker och beslutsfattare som stöder dem behöver sällan stå till svars för den förstörelse som de orsakar.

Utdrag från Ahmad Jalalpours rapport, som bekräftar hur mycket skada sanktioner orsakar Irans civilbefolkning.