11 augusti 2020

Plundrare tackar Jeff Bezos för hans generösa gåva

Jeff Bezos har belönat plundrar och upprorsmakare genom att donera 17 miljoner dollar till deras sak. Här är det tack han förtjänar och borde ha förväntat sig:

   Antifa attackerar en Amazon-butik igen i Seattle. De har använt släggor och har vandaliserat i timmar runt Capitol Hill.Att belöna politiskt våld lugnar inte banditer - tvärtom uppmuntrar det till mer våld.  Det är därför Chicago går under,  precis som Portland, Seattle och Minneapolis,  som alla har Democratic -ledare.
 Amazon har åtminstone fördel av det oändliga upploppen eftersom de förstör butikerna för deras konkurrenter.

Andra företag som Apple, Microsoft, Target, Walmart, Home Depot är ännu galnare och stödjer Black Lives Matter.

10 augusti 2020

Historieundervisning är rasistisk

Chicago-demokraten La Shawn Ford kräver att historieundervisning och historieböcker ska avskaffas  i skolorna.
Han hävdar att de skapar vitt privilegium och rasism.

"Ta det lugnt och tvätta händerna"

Biden ser fram emot att få veta vem han utsett som sin VP


För detta har vi havererat ekonomin

Här är en bild från delstaten Maryland som ger ett perspektiv på vad som händer med C19.
Det hjälper till att visa skillnaden mellan antalet som insjuknat och de som avlidit.  För detta ruinerades ekonomin och livet i staden.


08 augusti 2020

Trump har blivit en Keynesian socialist


Trump agerar som en socialist nu, som en Bernie Sanders som han kritiserar.  Han säger att han ska ta hand om folket.
Det är inte regeringens jobb - folk ska ta hand om sig själva.  Trump verkar inte förstå att regeringen inte har några pengar, och för att stötta folket behöver regeringen folkets pengar.
Vilka personer är det som ska underhålla andra människor? Han föreslår skattelättnader men hur ska han kunna dela ut mer pengar om skatterna minskas?

I ett SOTUs tal i början av sin presidentperiod sade Donals Trump att Amerika kommer aldrig att bli en socialistisk nation. “Vi är en kapitalistisk nation,  vi kommer aldrig att bli socialister.”
 Sedan agerar han som en generös socialist-slösare och glad i hågen annonserar ett kompanjonskap med Kodak för att “återuppliva” företaget.

Kodak uppfann kameran och film och Eastman Kodak tillsammans med Polaroid var bland NiftyFifty- bolagen på 60-talet tills Fuji konkurrerade ut dem. Digitalkameran som Kodak också uppfann , krossade sedan hela industrin.

Nu säger Trump att regeringen ska låna ut 765 miljoner dollar för att “återuppfinna” Kodak så att de kan ge sig in i läkemedelsindustrin. De ska tillverka viktiga medicinkomponenter, som det nu är brist på. Anledningen till att USA har brist på mediciner beror på att andra tillverkare har lämnat landet pga. höga skatter, regleringar,  lagar och försäkringar.

Kodak-lånet är socialism eller fascism, eller vad man vill kalla det -  inte kapitalism.
Den amerikanska regeringen står i massiv skuld, så den har inga pengar att låna ut.
Feds. kommer att trycka upp miljonerna.

Varför vänder sig Kodak till USAs regering för att låna pengar? Varför får de inte pengar från den privata sektorn?
Kodaks aktier var 2 dollar i mars och kom upp 60 dollar förra veckan men stabiliserades runt 21.  Varför kan de inte utfärda nya aktier för att finansiera denna nya verksamheten?

Om Kodak hade en livskraftig plan för en ny verksamhet borde man kunna finansiera den privat.  Kodak hade förmodligen inte en chans att få 765 miljoner från den privata sektorn därför att deras plan inte kommer att fungera och affärsmän i den privata sektorn ser det.
Så Trump beslutar att man ska trycka upp pengar som i själva verket blir en gåva.

Central planering fungerar inte. Lånet kommer sannolikt aldrig att återbetalas.

Lördagsgodis

Corona och BLM

Folk har fått nog av dem båda men speciellt BLM.

De blockerar gator. . . attackerar polisen. . . välter statyer. . . slår sönder fönster. . . Jag vet inte vad vanliga normala amerikaner tycker,  men jag är innerligt trött på protester, demonstrationer, krav, förstörelse…
Det mesta av det som händer har ingenting att göra med att förbättra saker för svarta, utan är resultat av ett perfekt tillfälle att tillskansa sig makt och visa hat mot Trump.

Om CNN och MSNBC hade varit på plats för att rapportera om Visigoternas invasionen  av Romarriket, skulle de ha sagt: "En i princip fredlig demonstration inträffade vid stadens portar."

Folk är också trötta på karantän, självisolering, masker och motstridiga rapporter och råd från “experter” om ett virus med en dödlighet på mindre än en procent för personer utan kroniska problem som påverkar deras andnings- eller hjärtverksamhet.

De som protesterar och demonstrerar är inte ute efter “rättvisa" för svarta - de vill ha spänning, uppmärksamhet, tv-täckning, politisk makt, freebies och bli av med Trump. 

De har lärt sig av Vänstern att Amerika aldrig var ett bra land,  att alla vita människor är rasister,  att Democrats alltid har stött svarta och var drivkraften bakom Civil Rights Movement,  att FN är en verkligt användbar och viktig faktor för att behålla global fred. . . .

 Deras kunskap om historia är snedvriden, partisk, antiamerikansk och mestadels helt enkelt fel.
De vet inte exakt vad de vill, men de vet att om vi får en helt socialistisk regering, så blir alla lyckligare och friskare.


Jag är trött på allt detta och så är mina vänner. . . och jag misstänker att miljontals människor ser på det som händer ungefär på samma sätt som jag gör - mindre än 14% av landets befolkning utropas som viktigare än de andra 86%.

Svarta är inte ens den största minoriteten i USA - latinos är det.  Och brottsstatistik indikerar att de mest lojala, ärliga, hårt arbetande medborgarna är öst-asiater (japaner, kineser, filippiner, koreaner).

En del av problemet är att människor på många ställen är rädda för att deklarera sitt stöd för konservativa politiska kandidater eller idéer,  eftersom någon Vänsterknäppis kommer att skada deras hus eller bil eller orsaka problem för dem på jobbet.