25 september 2017

Vanhedra nationalsången och den amerikanska flaggan


Detta kommer att slå tillbaka på Vänstern “big time”.  I går stod mer än hundra NFL-spelare på knä medan nationalsången spelades.

Det var tydligen ett försök att göra något sorts offentligt uttalande om president Trump, men det var ett mycket dåligt sätt att göra det på.  Eftersom Amerikas unga inte har lärt sig betydelsen av nationalsången och flaggan, förstod de flesta av dessa spelare inte ens vad de gjorde.

“The Star-Spangled Banner” och den nationella flaggan är båda symboler som direkt representerar  nationen och som av den anledningen stolt presenteras före stora idrottsevenemang . 
Med andra ord, när man visar respektlöshet mot nationalsången eller flaggan, visar man bokstavligen respektlöshet mot Förenta Staterna.
Så vad de här spelarna gjorde i går var som att spotta på alla amerikanska medborgare.

Detta kommer inta att bara stanna inom landets gränser.   Vad som skedde vid NFL-matcherna visas över resten av världen, som kommer att skratta åt vanäran.

Aldrig tidigare har vi sett något liknande:

Demonstrationer spred sig i hela ligan när många spelare bröt sig ur sin rutin genom att gå med i protesterna eller visa tecken på samförstånd.

     Flera spelare från Buffalo Bills, Denver Broncos, New York Giants, Detroit Lions, New England Patriots, New Orleans Saints och Atlanta Falcons var bland de som valde att inte stå under nationalsången. Miami Dolphins, Tampa Bay Buccaneers, Minnesota Vikings, Philadelphia Eagles, Chicago Bears, Indianapolis Colts, New York Jets, Los Angeles Chargers och Green Bay Packers stod i armkrok, men vissa spelare från dessa lag valde att stå på knä.

Det var självklart att miljontals amerikaner blev förolämpade av denna respektlöshet och president Trump var en av dem ...
"Om en spelare vill ha förmånen att tjäna miljoner dollar i NFL eller andra ligor, ska han eller hon inte tillåtas att vanhedra vår storslagna amerikanska flagga  (eller nation) utan stå för nationalsången. Om inte: “DU ÄR AVSKEDAD” . Hitta något annat att göra! "
Jag har inga problem med att professionella fotbollsspelare uttalar sig om president Trump,  men när de öppet och trotsigt visar respektlöst mot hela landet krossar de en linje för mycket.
Det som hände i går var en nationell skam, och de involverade bör omedelbart be hela det amerikanska folket om ursäkt.

24 september 2017

Invandringskris

Människor runt om i världen tycker inte att invandring är bra för deras land, speciellt när det är för mycket - vilket är fallet nu på många ställen.

Det är inte förvånande.  Människor har en djup, naturlig släkt-och stamkänsla och det är därför vi föredrar att omge oss med de som delar våra värderingar och förstår våra skämt. Trots den dagliga dosen av mångfaldspropaganda från media är mänsklig gemenskap baserad på likheter, inte skillnader.

Bobby Duffy, VD för gallupföretaget Ipsos, konstaterade: "Dubbelt så många människor anser att invandringen är skadlig för deras land, än de som tror att det är bra. “

Ipsos-rapporten kan ses här: GlobalView on Immigration and Refugee Crisis - 2017.

Här är ett diagram som visar det växande motståndet mot invandring:


39% av de tillfrågade i 25 länder vill att gränserna stängs.


Amerikanernas åsikter om invandring och flyktingar speglar global oro. Både i USA och resten av världen säger nästan hälften att det finns för många invandrare i deras land och fyra av 10 vill stänga gränserna helt för flyktingar.
 “Ipsos frågade 18 000 medborgare i 25 länder och de är i stora drag överens om att den globala invandringen ökar, och ger "negativa konsekvenser".

klicka på bilderna så blir de större



Komedi kommer att förbjudas


När de är färdiga med att riva omkull statyer och byta namn på gator, kan nästa uppgift bli att förstöra alla roliga filmer som Mel Brooks har gjort, eftersom det visar sig att han tänker alldeles fel.
Han är en tanke-brottsling.

"Samhällets dumma politiskt korrekta" idéer  kommer att leda till komedins död“, säger Hollywood-komikern Mel Brooks.
Brooks, som är  känd för en uppsjö av älskade komedifilmer, säger att politisk korrekthet har tagit strupgrepp på komiker.
"Det är inte bra för komedi. Komedi balanserar på en tunn lina och måste kunna ta risker, säger han.
"Komedi är den luriga lilla älvan som viskar i kungens öra och alltid säger sanningen om mänskligt beteende."

Producenten och regissören sa att hans västernparodi Blazing Saddles skulle inte kunde göras i dagens politiska klimat.
Totalitära samhällen är inte kända för sin humor. Har du någonsin hört talas om islamisk humor? Kommunistisk humor? P.C. humor finns inte heller.
PC-knäppisarna kommer att skratta om man förolämpar folk som de inte gillar, men det finns ingen humor i det, bara ondska.

Två av mina favoritfilmer skulle inte heller kunna filmas idag: "The Jerk" med Steve Martin, den bästa film han någonsin gjort i min mening, där han spelar ett fattigt barn i en svart familj, fast han egentligen är vit.

Den andra är “See no evil, hear no evil,” med Richard Pryor och Gene Wilder. En blind och en döv blir vittne till ett mord och tillsammans löser de alla problem.

Jag är gammal nog att minnas ‘norsk-historierna”också men de är kanske fortfarande rumsrena eftersom de gjorde narr av vita människor.

23 september 2017

Rysk "hacking" misslyckades


Department of Homeland Security (DHS) meddelade 21 stater att ryska hackare misslyckades med att påverka valet 2016.

DHS rapporterade att inga röster ändrades genom rysk hacking, eniligt Reuters.  DHS vägrade att avslöja vilka stater som undersökts men Wisconsin-tjänstemän gjorde det känt att de var en i gruppen.

Wisconsin Elections Commission Administrator Michael Haas sa att han informerades om att "ryska regeringens cyberaktörer skannade internetanslutna valmaskiner men försöket misslyckades”.

I juni informerade DHS kongressen om att 21 stater var av intresse för hackare, men inga röster ändrades.

Wisconsin var en avgörande stat i presidentvalet 2016 och avgjorde med sina 10 electoral-röster att republican kandidaten Donald Trump vann. De var första gången som man backat en republican sedan 1984.
Flera analytiker menar att Democrat Hillary Clintons förlorade därför att hon inte gjorde något kampanjbesök i Wisconsin.

Trump svär över NFL-spelare som inte hedrar nationalsången

Under ett kampanjtur för senator-kandidaten Luther Strange i Alabama uttryckte president Trump sin åsikt om de NFL-spelare som står på knä under nationalsången för att visa vad de tycker om landet och framför allt den amerikanska polisen.

“Dessa “Son-of-Bitches” bör avskedas. Vi är stolta över vårt land. Vi respekterar vår flagga" sade presidenten till den jublande publiken i Huntsville.

Lördagsgodis

22 september 2017

Bilden av USA


USA har en statsskuld på 20 trillioner dollar;  medborgare med privata skulder upp över öronen och väldigt många anställda i lågt betalda, inhemska servicejobb;  en aktiemarknad som pumpas upp av Federal Reserve och företag som använder sina vinster för att köpa tillbaka sina egna aktier;
en militär som under 16 år inte klarat av att stoppa lätt beväpnade muslimer,
ett propagandadepartement i stället för media, vilket lett till allmän okunnighet och en moralisk härdsmälta i offentliga och privata institutioner.

Men ändå lyssnar världen till USA. 

Washington har under de senaste 16 åren helt eller delvis förstört sju länder; mördat, skadat, gjort barn föräldralösa och omflyttat miljontals människor.
Ändå påstår Washington är de är den stora försvararen av mänskliga rättigheter, demokrati och allt som är bra. Det amerikanska folket har inte protesterat särskilt mycket mot de brott mot mänskligheten som begås av "deras" regering.

FN har inte heller fördömt USAs regering för dess ändlösa aggression, fasansfulla krigsförbrytelser och olagliga ingripanden mot andra länder.
Amerikanska militärkoden för att anmäla krigsförbrytelser,  och om att rätta sig efter lagar som verkställer den,  ignoreras och upprätthålls inte. Washington förlitar sig på hot och inte diplomati, och det är acceptabelt för världen.

Tänk bara på Bradley / Chelsea Manning. Bradley Manning offentliggjorde en film som visar amerikanska trupper som mördade journalister, fotgängare, en god samarit och hans barn,  som om det var ett videospel.
 Dessa mord är krigsförbrytelser. Men det var Manning som straffades för att han avslöjade dem  -  inte de som utförde morden.

21 september 2017

Krigsmaskineriet


Ett av de mest kontroversiella förslag som  Bernie Sanders lade fram under sin presidentkampanjen 2016 var gratis undervisning för alla vid högskolor och universitet. Båda partierna protesterade och menade att landet skulle gå i konkurs om man gjorde det.  Var skulle pengarna komma ifrån?

I förrgår kväll godkände Senaten en årlig ökning av militärutgifterna med 80 miljarder dollar. Trump hade begärt bara 54 miljarder dollar. 80 miljarder skulle ha tillfredsställt Bernie Sanders förslag.

Om senatens militärpaket blir lag, kommer amerikanska militära utgifter att överstiga de totala utgifterna för Amerikas 10  rivaler.

(Stockholm International Peace Research Institute.)