25 november 2017

Mångfald


Håll i er! Nu ska jag säga en sanning som inte är välkommen:

 Människor gillar inte att vara tillsammans med de som skiljer sig från dem själva. Ibland tycker vi att det är intressant, som när vi är på semester, men inte under längre perioder.  Denna känsla genomtränger samhället, ofta obemärkt,  men med konsekvenser.

Ta tex. intelligens. Människor med hög intelligens väljer make/maka med en intelligens på samma nivå.
Likadant med vänner. Om du har en IQ på 100 är det osannolikt att du har vänner med IQ på 150.
Smarta människor går inte med i Mensa därför att de är snobbar, utan därför att de vill vara tillsammans med människor som liknar dem själva.

Vi umgås också efter ålder. Vi har sällan nära vänner som skiljer sig från oss mer än tio år. Människor över femtio ryser av skräck vid tanken på att gå på ett disco fullt med skrikande tjugoåringar - och vice versa. Tonåringar står ut med sina föräldrar eftersom de måste och tar varje tillfälle att gå ut med kompisar -  till föräldrarnas lättnad. Det är inte att de ogillar varandra utan att de inte har mycket gemensamt.

Män och kvinnor vill helst inte vara med varandra för mycket heller.  I sociala och inhemska miljöer är det OK, men män föredrar att arbeta med andra män om de kan välja. De vill heller inte gärna åka och fiska med kvinnor eller dricka öl eller diskutera politik och när det gäller att prata om sina känslor, skulle de flesta män hellre dö.

Vi föredrar också att umgås med de som har samma utbildningsnivå som vi själva och vi vill helst vara med människor av samma ras.
Titta på vad folk gör, inte vad de säger.
Svarta föredrar inte vita människor och även de mest liberala vita umgås till 95% med andra vita.
Om vita människor spenderar tid med svarta, kommer de att vara av samma ålder och utbildningsnivå.

Kulturerna bland svarta och vita skiljer sig också starkt och vita och asiater trivs bättre tillsammans än svarta och vita, eftersom de har mer gemensamt.

Pengar är en annan faktor. Den som kör omkring i en Lexus har förmodligen inte vänner som kör omkring i en gammal rosthög.

Men det är värre än brist på socialisering.

Mångfald är inte en styrka. När det inte är möjligt att separera människor är det kanske planetens främsta orsak till dödande och hat.
Titta till exempel på sunnis and shias,  tamiler och singaleser, judar och muslimer i Palestina, kurder och turkar, turkar och armenier, svarta och vita i Amerika, katalaner och spanjorer, basker och spanjorer, tutsier och hutus i Burundi, muslimer och hinduer i Kashmir, ryssar och tjetjener,  mexikaner och anglos i Arizona, protestanter och katoliker i Irland och så vidare.

Vår nuvarande pc.politik av tvång och blandning drivs av både vrede och ideologi. Kvinnor och svarta tror att de utsätts för diskriminering av män och vita så de insisterar på inkludering som inte går så bra.
Resultatet är rättegångar och ibland mycket värre än så.

Är det möjligt att minska dagens vrede genom att tillåta att människor bor tillsammans med sina egna,  studerar i egna skolor och övervakas av sina egna poliser?
Vad tror ni?

24 november 2017

I dag är det Black Friday

Detta är vad vårt samhälle har utvecklats till.  Tanklösa, redan upp över öronen skuldsatta konsumenter,  som  köper skräp som de inte behöver, medan de beter sig som idioter. 
Deep State har lyckats.23 november 2017

I väntan på kalkonen


Det är förunderligt, när man tänker på det, hur Thanksgiving-helgen görs möjlig tack vare en mängd olika människor, av vilka ett stort antal är totala främlingar?

För att kalkonen ska hamna på middagsbordet krävs det engagemang av tusentals människor. 
Bönderna, naturligtvis, som föder upp fåglarna,  men också de som säljer fodret - de som levererar det till gården, för att inte nämna arkitekten som designade byggnaden - arbetarna som byggde den. 
Fågeln måste slaktas, plockas,  inspekteras och transporteras och lastas och lossas, förpackas, vägas och prissättas och läggas i frysdiskar.  Folket som gör allt detta har i sin tur en uppsjö av människor bakom sig som utför andra uppgifter - från att raffinera bensin  till tillverkning av lastbilarna,  till tillverkningen av plasten som köttet förpackas i.

Alla dessa aktiviteter, utförda av oräkneliga främmande män och kvinnor, har pågått under många månader så att jag och tusentals andra kunde köpa en kalkon till denna helg.
 Nivån på samordning som krävs för detta är häpnadsväckande.  Men vad är ännu mer imponerande är att ingen samordnade det.

Ingen “Kalkon-tsar” har konstruerat en plan och utfärdat order. Ingen tvingade folk att samarbeta så att vi nu har en kalkon i ugnen. Men ändå samarbetade de. När jag kom till Publix var kalkonen där. Allt jag behövde göra var att köpa den. Om inte det är ett mirakel, vet jag inte vad vi kan kalla det.

Adam Smith kallade det "den osynliga handen" - den mystiska kraft som gör att otaliga människor - som arbetar för egen vinning -  främjar ändamål som gynnar många.

Av det som verkar som kaos, orsakat  av miljontals okoordinerade privata transaktioner,  uppstår spontan ordning på marknaden. Fria människor agerar fritt och det resulterar i en mängd varor och tjänster - mer än det mänskliga sinnet kan förstå.

Ingen diktator, ingen byråkrati, ingen superdator planerar det i förväg.  Ju mer en ekonomi planeras, desto mer drabbas den av brist, störningar och misslyckande.

Upp som en sol, ner som en pannkaka

Det hände den 20 november 2017. Efter 25 år var det dags att säga adjö till Georgia Dome i Atlanta.
Den kostade Georgias skattebetalare 214 miljoner dollar att bygga 1989-1992. I dagens dollar är det 385 miljoner dollar.
Den kommer att ersättas av den nya Mercedes-Benz Stadium som är byggd alldeles bredvid.
Total kostnad:  600 miljoner dollar.

Här idag. Borta imorgon.

Den första timmen av "Today Show" i Atlanta började med fyrverkerier.  Det var en lång försening och annonsörer var utan tvekan missnöjda.

Men tala om att vara missnöjd….
The Weather Channel skickade ett kamerateam för att visa spektaklet live.  De satte upp sina kameror och väntade…och väntade …och väntade. . . i 40 minuter.
Tittarna väntade också. “När som helst nu. Ha tålamod. Vivill inte missa det här."

Sedan hände detta:

Plast i haven


Vi får ständigt höra att de utvecklade, kapitalistiska nationerna är de som förorenar jorden så att de kan njuta av en bekväm livsstil. Förstår de inte att de förstör haven med all sin plast ? Att de inte skäms! Men vänta…

Upp till 95 procent av den plast som förorenar världens hav kommer från bara tio floder, enligt ny forskning.

De 10 värsta floderna - varav åtta finns i Asien - står för denna förorening på grund av bristande hantering av avfall.

De 10  floderna är:

     Yangtze Ostkinesiska havet Asien
     Indus Arabiska havet Asien
     Yellow River Yellow Sea Asia
     Hai He Gula havet Asien
     Nilen i Medelhavet Afrika
     Ganges Bay of Bengal Asia
     Pearl River Sydkinesiska havet Asien
     Amur Sea of Okhotsk Asien
     Niger Guinea-Afrika
     Mekong Sydkinesiska havet Asien

De enda som inte är i Asien är i Afrika. Ingen flod i avancerade kapitalistiska Amerika, Europa eller Japan finns på listan.

De finns de som anser att människorna i Asien och Afrika ska omhulda sin pittoresk förindustriella fattigdom istället för att försöka ta sig ur den. Då skulle det finnas mindre föroreningar  - eller åtminstone mindre plastföroreningar.22 november 2017

En gång var Sverige känt för….

Volvo, Abba, Ikea…

Nu är det detta:

21 november 2017

Varför har Las Vegas försvunnit från rubrikerna?


Informationens portvakter bestämmer vilka händelser som ska finnas kvar i det offentliga strålkastarljuset  och vilka som får tona bort från rubrikerna.
Man skulle rimligen förvänta sig att den senaste, mest dödliga mass-skjutningen i amerikansk historia skulle vara viktig nog för att finnas kvar  i rubrikerna - särskilt med tanke på bristen på svar på alla de frågor som omger fallet.

Det har gått en och en halv månad och det finns fortfarande få svar - även till de mest fundamentala frågorna.  Det är uppenbart att den här historien censureras av media för att hålla den amerikanska allmänheten i mörker om de exakta detaljerna kring detta.

Activistpost har 10 förklaringar.

Inga poliser på toaletterna

Det statligt finansierade Brooklyn College i NYC anser att det är nödvändigt att förbjuda poliser i skolans toalettrum.
I stället hänvisar man dem till fallfärdig anläggning en bit därifrån.

Fakulteten och eleverna tycker tydligen att att om man ser en polis i uniform skulle det kunna framkalla att  “snöflingorna” bryter ihop fullständigt i sina trygga utrymmen.

En skylt, ”No Police Allowed”, på en offentlig toalett påminner mycket om "White Only" -skyltarna som fanns i Södern på1960-talet,  under de gamla Jim Crow-dagarna! Och nej det är inte falska nyheter. Sanningen är ofta mer besynnerlig än dikten.   (Från New York Post )

En elev förklarar varför poliser bör utsättas för detta:

     "Jag känner till studenter från alla bakgrunder och studier som känner sig illa till mods runt polisen. De är bara så. Det gör att deras trygga utrymmen inte känns säkra.”

Vi kan inte klandra eleverna för hur de tänker.  De återspeglar bara lärarnas och fakultetens tankar och åsikter.   Tankar och åsikter som är främmande för Amerika, men som numera finns på nästan alla institutioner av så kallad "högre utbildning” över hela landet.

NYPD borde göra de känsliga “barnen” lyckliga genom att deklarera Brooklyn College en polisfri zon.
Då kan vi sedan se hur trygga “snöflingorna” känner sig i sitt säkra utrymme när de utsättas för våldtäkt och rån.