19 december 2006

Kravmentalitet


I Köpenhamn är det tydligt hur hårfin gränsen till fascistiskt beteende är för de ungdomar som tagit sina politiskt superkorrekta föräldrars åsikter på orden. Flera hundra så kallade autonoma slåss i dessa dagar med polisen för att försvara ett ockuperat hus. Medan polisbilar och sopcontainers brinner strömmar hög musik ut genom fönstren på ungdomshuset. Polisen står maktlös och säger att de ska avvakta till efter jul.

En grupp med äldre personer som bär västar med texten ”Forældre imod politivold" är med. De ger intryck att vara organisatörer. Bortskämda ungar och deras föräldrar. Vad slåss de för egentligen? De verkar ju ha gott om pengar, har bjudit 15 miljoner för det gamla rucklet, så varför inte köpa ett annat hus?

"Kristna och ungdomar i heligt krig," skriver Sydsvenskan. Huset köptes år 2000 av den kristna församlingen Faderhuset. Motivet till köpet var att församlingens ledare Ruth Evensen kände sig provocerad av en banderoll på fasaden med texten "Till salu - inklusive 500 stenkastande våldspsykopater från Helvetet."

Ruth Evensen vill inte sälja. Ungdomshusets advokat beskyller henne för att ha startat en fundamentalistisk våldsvåg. "Heterosexister der hverken går ind for abort eller muslimer, men som hellere vil hylde deres Gud. RUTH trænger virkelig til psykologhjælp!"

Men förståelsen för de autonoma är förbrukad. "Dette er ikke Gaza, lille venner. I får altså ikke en selvstændig stat, hvor dansk lov og ret ikke gælder, og hvor politiet ikke har adgang." Skriver La Kimpolina, som också gjort julbilden här ovan.

De autonoma besättarna har brutit mot husfreden, som det heter i dansk lagstiftning. Den liberalistiska ideologin har den privata egendomsrätten som sin viktigaste grundpelare. Men alla principer har undantag, till skillnad mot ungdomshuset borde det ”ockuperade” Christiania i Köpenhamn få vara i fred. Om inte annat är naturen fin där, med kanaler och grönska.


2 Kommentarer:

Anonym sa...

forskellen (skildnanden)mellem christiania og huset jagtvej 69 er at christiania er statens ejendom
Huset jagtvej 69 er privatejet.

ellers god artikel.8-)

Anonym sa...

Tack för en välskriven blogg, den är en fröjd att läsa. Du skrev att muslimerna ser socialbidragen som dhimmi skatt (från de otrogna till de troende) - den tanken har aldrig slått mig men du har ju så rätt!

Har inte kollat Stortorget här i Mö, är det verkligen sant att julgranen är ersatt med en lampa??! Självföraktet vet inga gränser.....
Och du, alla kvinnor ogillar inte skinka, julgran, få barn, sina pappor etc ;))!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.