24 februari 2007

Koranen polisanmäld

Att muslimernas heliga bok Koranen uppmar till våld går inte att förneka, och det är solklart att uppvigling till våld är olagligt.

Detta är verkligen en het potatis, eller hur?

Den danska organisationen SIAD, Stop Islamiseringen af Danmark, anmälde i går Koranen till den danska justitieministern.

SIAD vill förbjuda halva Koranen, nämligen de verser som befaller muslimer att döda och förtrycka icke-muslimer.

SIAD nämner tre paragrafer i grundlagen: 67, 69 och 78 som behandlar våld, dråp och hot. Föreningar som inte följer de tre paragraferna ska upplösas enligt grundlagen.

Varje moské som predikar de våldsförhärligande koranverserna ska stängas. Enligt grundlagen kan moskéer jämföras med våldsrörelser:

"Foreninger, der virker ved eller søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende, bliver at opløse ved dom."

Därmed kommer varje moské in under paragrafen, så länge de verser i Koranen blir upplästa som uppfordrar till våld, mord och hot mot de som tänker annorlunda.

Den islamkritiska föreningen har skickat kravet till den populära arabiska tv-stationen Aljazeera i Qatar. Också de arabiska ländernas ambassader i Danmark kommer att få ett brev med en beskrivning av anmälan. Källor Politiken, Hodjas blog

Att moskéer fungerar som propagandacentraler för våld och terror har avslöjats med dold kamera i Tjeckien, Storbritannien och andra länder.

I en intervju förra veckan sa Geert Wilders, parlamentsledamot i Nederländerna, "
Muslimer borde behöva riva ut halva Koranen. Om Mohammed var i livet i dag skulle jag vilja rulla honom i tjära och fjädrar och jaga honom ut ur landet."

Utfallet fick Saudiarabien att kräva en ursäkt men holländska myndigheter påpekade att han som folkvald representant har rätt att uttala sig.

"Det är en skandal att ett land som inte erkänner yttrandefriheten säger till mig vad jag ska göra," var Wilders kommentar till den saudiska reaktionen.

Geert Wilders vill ha ett förbud mot slöjor, nya moskéer och religiösa skolor. Han lever under polisskydd.

Svenska tidningar kallar Wilders för högerpopulist och högerkonservativ, vilket är lögn, Partij voor de Vrijheid är liberalt. Det är konstigt att man inte kan låta bli att skriva folk på näsan vad som är politiskt korrekt att tycka.

Om man är anhängare av demokrati och mänskliga rättigheter är huvudfienden dessa krypande och fjäskande massmedia. De har ju makt och inflytande. Ensamma skulle islamisterna ha varit hotfulla men knappast samma påtagliga hot.

22 Kommentarer:

Anonym sa...

Det skal blive spændende at se hvad resultat, der kommer ud af den politianmeldelse.
Bliver anmeldelsen forkastet, så er der frit slag for at skrive, hvad jeg har fået utallige hug for at skrive i diverse debatfora.

falkeøje

Knute sa...

Ja, du har nok väret flittig. Selv er jeg nybegynder i blogosfären. At melde koranen til politiet synes jeg var en mägtig god idé, men jeg misstänker at det er en lavprioriteret nyhed i svenske media.

Anonym sa...

Det kan da ikke undre dig - med den regering.

falkeøje

Phanarath sa...

Det her er vejen frem. Har set frem til at nogen ville lave den anmeldelse. For et års tid siden blev Koranen også politianmeldt i Tyskland, jeg ved dog ikke hvad der er kommet ud af det.

Ja Falkeøje, Du har fået en hel del hug. Men i løbet af det sidste års tid, har Du i det mindste fået overbevist mig, med god hjælp fra virkeligheden omkring os selvfølgelig :-)

Anonym sa...

Phanarath
Jeg kan heldigvis tåle det.
Jeg har levet det meste af et liv som serviceingeniør i bilbranchen, der får man de øretæver, som andre skulle have haft.

falkeøje

Anonym sa...

Det finns två svenska koranöversättningar, den ena mer anpassad till västerländsk moraluppfattning.
En ännu mer rensad Koran är nog att vänta. Men det påminner om Taqqya, att dölja sin verkliga tro.

Anonym sa...

Ja! Det skal man altid huske på. En muslim må lyve så stærkt, som en hest kan rende, blot det gælder troens velfærd.
Derfor må man aldrig stole på en muslim.

falkeøje

Knute sa...

Du generaliserer. Mennesker er individer, ikke kollektiv. Profeten forbyder muslimer at blive venner med kristne, måske har de det i baghovedet men de jeg har mödt er moderne mennesker og kan tänke selv. Netop dette har jeg diskuteret meget med de muslimer jeg mödt.

From Sweden with Grief sa...

Jag ska nog sätta mig ner och studera Koranen, som jag gjort med Bibeln eftersom jag vuxit upp inom Pingströrelsen. Det är inte enbart helsvenskar, om man nu kan använda det uttrycket, som är rädda för våldet i samhället. Jag kom i samspråk med en man som bott femton år i Sverige, efter flykten från Balkan och det fruktansvärda kriget där. Han är mycket rädd för konsekvenserna av våldet han ser växa fram och känner sig maktlös. Jag sa till honom att han skulle tala om detta med människor i sin omgivning. Och att jag hoppades att han hade några sammanhang han kunde känna sig trygg i med sin fredliga och medmänskliga syn. Vi hann prata om mycket annat och det gladde mig att människor tar ställning mot våldet och för vår svenska demokrati!

Knute sa...

Ultrav:s värld, det verkar som icke-muslimska invandrare känner större oro inför islam än infödda svenskar. Sådana som tycker om Sverige och Europa och vill assimileras. Som i egenskap av invandrare kommer i nära kontakt med muslimer. Vi borde lyssna på dem.

Humle och Dumle sa...

Några tror att koranen är guds ord. Jag har läst koranen och jag har läst Bamse men jag kan inte påstå att koranen förefaller mer gudomlig än Bamse. Snarare förefaller Bamse ha ett mer mellanmänskligt budskap. Bamse står för det goda och toleranta och motarbetar våld. Alla skall inkluderas. Vad står islam för?
Hälsar H

Anonym sa...

Ultrav:s värld:
Allt du behöver veta om koranen hittar på www.fomi.nu

Knute sa...

Humle, undrar om det skulle gå att få in din Bamse-liknelse som insändare i någon tidning, den skulle ha stor genomslagskraft. Just därför skulle det inte gå. Vi fär kämpa på i motvinden.

Anonym sa...

Nog finns det även en stor portion av konservatism inom Partij voor de Vrijheid. Det är höger på skalan, konservatistiska inslag, plus en populistisk strategi. Detta är väl inga direkta motpoler?

Knute sa...

Jesper, må så vara, även om de själva betecknar sig som liberaler, men högerpopulist låter inget kul och det var min poäng att media, som i det här fallet Dagen, vill vara säkra på att vi får rätt, dvs negativ, inställning redan från början.

Varjager sa...

Jag är ändå glad, på internet växer kritiken mot den förda politiken. Belys och informera, till slut är fröet sått och har växt sig så starkt att den korrupta eliten som styr idag faller.

Anonym sa...

Har du läst Koranen om jag får fråga? Det verkar inte som om du har haft den möjligheten riktigt.

Jag skulle kunna skriva en LÅNG kommentar med argument som motbevisar mycket av det du sagt, t ex "Att muslimernas heliga bok Koranen uppmar till våld går inte att förneka, och det är solklart att uppvigling till våld är olagligt.", men det tänker jag inte göra.

Alla som kan använda hjärnan fattar att det är helt absurd att FÖRBJUDA/ÄNDRA någonting som har en sådan kraft som Koranen. Det är miljontals människor som läser denna bok varje dag. Ändrar Danmark detta är det självklart att många länder kommer att gå emot Danmark. Inte bara muslimer kommer att göra uppror, men även icke-muslimer.

Det är lite synd att SIAD tror att de kommer lyckas med detta. Jag bara undrar hur man kan orka hata så mycket... Hur man kan döma miljontals människor i ett enda slag.

Även om de lyckas så är det ändå de som kommer att lida. Kritiken kommer bara växa mer och mer. Har världen inte lärt sig från sina tidigare misstag? Andra världskriget, revolutionen i Indien, ect. Folk som inte får utöva sin religion. Har vi inte lärt oss att det är just de människorna som vinner till slut?

Berit sa...

Ateka Hamid, det vi icke-muslimer protesterar emot är att muslimer försöker ändra lagar i de Europeiska länder de flyttar till. Islam skiljer inte på stat och moské, det är problemet. Titta på hur kristna behandlas i muslimska länder.
Tycker du ska lyssna på den video Knute har lagt in, "Dolda kameran i moskéen"
Uppmanar islams predikanter till våld eller inte?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

UltraV, vad jag har förstått så är översättningen från början av förra seklet mer objektiv eftersom den är gjord av en akademiker till skillnad från översättningen från början av 90-talet då den är översatt av en konvertit så är den förmodligen mer politiskt korrekt än den förra. Men det är väl inte omöjligt att det kommer en än mer tvättad version just med riktning åt dom politiskt korrekta så att dom kan svälja budskapet lättare.

Mats (Malmo) sa...

Förra året (juni 2009) hade jag turen att höra Wafa Sultan, Geert Wilders m fl i Köpenhamn. Wafa sade då, betr koranen, att de versioner vi har här i väst, översättningar, är "sockrade" versioner.
Det är det arabiska originalet som gäller.

1965 sa...

Ateka Hamid,

du skriver "Jag bara undrar hur man kan orka hata så mycket... "

DET är något som som du borde ta upp med den muslimska världen om något.

Ann-Marie sa...

Till Mats, ja jösses om översättningarna är sockrade undrar man verkligen med fasa vad “originalet” är.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.