16 februari 2007

Världens före detta bästa landHär är ett dilemma som många med mig kommer att känna av ju närmare vi kommer nästa val:

Jag upplever sverigedemokraterna som missnöjda socialdemokrater som saknar folkhemmet. Själv vill jag ha frihet och är inte så mycket för folkhem och välfärdsstat, så det fick bli en röst på den borgerliga alliansen.

Men nu säger statsminister Reinfeldt att hans parti numera är för välfärdsstaten. Varför vill han då ha ohämmad invandring? Är han okunnig om vad det innebär för statens finanser? Eller har han en dold nyliberal agenda att använda invandringen för att krascha statens ekonomi så vi inte längre har råd med skattefinansierad välfärd?

Inte för att jag tycker att välfärdssamhället borde bevaras men den metoden ger jag inte mycket för. Om ingen förändring sker i den borgerliga alliansens invandringspolitik kommer jag nog att lägga min röst för sverigedemokraterna.

2006 blev ett rekordår för både invandring och utvandring:

51 239 fick svenskt medborgarskap, 44 908 personer emigrerade, eller törs man säga att de flydde landet. "Att lämna Sverige var som att komma ut ur en djup depression, det totala förtrycket blir inte synligt förrän du har distans." En kommentar på Östra Ölands fria horisont.

I år kommer Sverige ta emot flest asylsökande i Europa. (Uppdatering, se kommentarer)

Kurt Lundgren tolkar mångas känslor: "Jag medger dock att jag är oerhört svartsynt och pessimistisk om vår framtid som nation, jag tror att det gått för långt, att det Sverige som jag föddes i är förlorat och att något hemskt växer fram som jag fasar för."

Och en tröstande kommentar: "Jeg var lige ved helt at opgive Sverige, men heldigvis har I da Kurt Lundgren. Han er uhyre fornuftig og realistisk. Hør på ham, hjælp ham med at forsøge at redde, det der endnu er til at redde af jeres engang så herlige land."

Inte bara Sverige utan hela Europa håller på att förändras. Libyens diktator Muammar Khadaffi påstår att det finns 50 miljoner muslimer i Europa och att på fredlig väg med demografins hjälp kommer de snart att ta makten. Han säger också att om européerna inte vill underkasta sig islam måste de förklara krig. Se videon här.

17 Kommentarer:

Anonym sa...

Sossarna fattar inte att välfärdsstaten byggde på arbete och gemenskap - istället har de satsat på bidrag och mångkultur.

Alliansen fattar nog det här med arbetets betydelse för människan och samhället, men de begriper inget om den gemenskap som vi behöver.

Jo, om vi alls vill ha kvar något vår kultur, den kultur som också gav upphov till marknadsekonomin, så vill det nog till att folk knallar iväg och röstar på sd. Och det verkar som att många har tröttnat. Vi får se om det är för sent...

Knute sa...

Ja förr var det skötsamma arbetsamma människor som kom till Sverige men nu kommer man hit för att leva på bidrag och/eller kriminalitet. Om inte bara TV och tidningar var så korkade, det verkar bara vara här i blogg-världen som sanningen kommer fram.

Fröken Sverige sa...

Ja, det var en annan sak då folk kom hit för att arbeta. Kanske inte alltid friktionsfritt...men det var en helt annan attityd.

Idag välter islamisterna in med sitt ockupationsbeteende och säger åt oss att falla på knä och ändra våra värderingar, såväl som våra lagar.

Islamiseringen måste stoppas till varje pris. Det är inte ett arv vi vill lämna till de barn som växer upp idag.

Mvh

/FS

Phanarath sa...

Blev så glad da de borgerlige vandt i Sverige, men det ser ikke ud til at det har hjulpet med de mest alvorlige problemer.

Det var lidt det samme i Danmark, alle partier undtagen Dansk Folkeparti var berøringsangste over for indvandringsproblematikkerne. Først efter at DF fik et stort mandat, tog de borgerlige partier sagen alvorligt.

Jeg er selv borgerlig, så jeg forstår udmærket dilemaet. Men hvis I stemmer SD, selvom i ikke er enige med alt de står for, så for i sansynligvis et borgerligt alternativ, til næste valg igen.

Held og lykke deroppe.

Knute sa...

Helt rigtig Pharanath, berøringsangsten er er sgu da en mærkelig politik som blot er "benzin til det
frådende fremmedhadske bål." Det sidste var en kommentar jeg læste om Københavns islamiserte skolemadsordning. Så Danmark er næsten lige så politisk korrekt som Sverige. Næsten.

Jeg kan ikke rigtig se hvorfor den svenske borgerlige alliance ikke tør ta chansen at gøre de forandringer i udlændingepoliken der behøves for at få pusterum. Andre forandringer også som de har mandat til, fagforeningerne er som en mafia, nu findes muligheder, men nej alle er inficeret med den svenske totalitarianisme.

Humle och Dumle sa...

Sällan har det väl synts tydligare än att en röst på alliansen är bortkastad om man värnar ett land där trygghet och samhörighet skall betyda någonting. Är det verkligen sant att Sverige tar emot fler asylsökanden än alla andra EU-länder sammantaget? Låter helt sjukt, även om jag vet riksdagspartierna släppte in runt 100.000 nya invandrare förra året.
/ Dumle

Phanarath sa...

Det har store personlige omkostninger for de politikere der går forest i de her ting. Fra alliancen af politisk korrekte og Muhammedanere starter en tsunami af chikane; Dæmoniseringer, overfald, brandattentater og dødstrusler. Og det rammer ikke bare en selv men også omgangskreds og familie. I bedste fald skal man vænne sig til at leve med 24 timers politibeskyttelse.

Så selvom det kan være taktisk politisk klogt af de borgerlige at sætte ind her, så er der nok mange der venter på at andre skal stikke næsen frem først. Ærgeligt at det er sådan, men meget menneskeligt. De fleste af os er jo kommet ud af vanen med at være parate til at dø for noget vi tror på. I stedet bliver vi så langsomt slået ihjel på grund af netop vores egen manglende vilje og mod.

Og nej, alt er bestemt ikke fryd og gammen her nede. Faktisk bliver det hele tiden værre. Det eneste lyspunkt er egentlig, at vi taler mere åbent om tingende end for 10 år siden. Der bliver ikke længere per automatik skreget racist, når noget nævner problemer i forbindelse med Islam.

Måske er et åbent folkestyre og et åbent retssystem, slet ikke egnet til at tage en konfrontation med en så stærk og rodfæstet voldskultur, når den først er etableret inden for egne grænser. Historien fortæller os, at islam aldrig har afgivet noget, uden igennem krig og vold.

Vi lever i interessante tider, som Kineserne ville sige.

Knute sa...

Förlåt Dumle, om jag uttryckte mig vilseledande. Att Sverige tar emot mer än hälften av Europas asylsökande gäller endast irakierna.

Enligt Migrationsverket ökar antalet i Sverige och minskar i övriga EU. Prognosen för i år är att Sverige ska hamna på förstaplatsen med 40 000 asylsökande, främst från Irak. Om Sverige skulle ta in ytterligare 40 000 skulle vi vara ledande flyktingland även i absoluta tal.

Knute sa...

Pharanath,

har du läst Roland Huntfords "The New Totalitarians"? Från 1972, heter på danska "Fagre ny Sverige, demokrati eller demokratur".

Inholdfortegnelsen lyder:

1) De nye totalitære herrer 2) Den historiske baggrund 3) Den industrielle fred og det moderne Sveriges opståen 4) Planlæggernes forjættede land 5) Organisationssamfundet 6) Retsvæsen og ombudsmand 7) Sådan styrer en apparatchick 8) Agitprop og videreførelsen af regimet 9) Økonomisk tryhed og politisk slaveri 10) Velfærd som kontrolmiddel 11) Uddannelsen i indlæringens tjeneste 12) Miljøets mølle maler 13) Massemedierne i konformitetens tjeneste 14) Kulturen som politisk våben 15) Det seksuelle som led i styringen af samfundet 16) Fagre nye svenske verden

Jag ska försöka hitta boken och läsa om den. Och se om han fick rätt.

Anonym sa...

Jag är emot invandringen för att den förstör vår välfärd och gemenskap. Men det gör även borgerlig politik. Tycker att det är konstigt att du inte vill rösta på SD för att de är "sossiga", det är ju tvärtom, de vill avskaffa förmögenhetsskatten, privatisera, försämra arbetsrätten, osv...

Knute sa...

Hej Engelbrekt, jag har faktiskt inte hunnit sätta mig in i sverigedemokraternas program. Jag förmodar att de kommer att följa Dansk Folkepartis utveckling från ett enfrågeparti till ett ansvartagande borgerligt parti med tilldragningskraft på tidigare sossar. Det är i alla fall min förhoppning.

Phanarath sa...

Hej Knute

Jeg kender ikke den bog, men den lyder spændende, vil da lige kigge nærmere på den. Nogen gange kan man blive overrasket over hvor fremsynede nogle mennesker har været. Eller også er det bare sådan, at verden slet ikke ændrer sig så meget som nogen går og tror.

Blev helt f.eks. helt forbløffet over at læse dette: http://ullanoertoftthomsen.blogspot.com/

Det er et brev af vores reformator Martin Luther. Hvor han skriver om Islam og hvordan forskellige folk i Tyskland forholder sig til problemstillingen. Det kunne næsten være skrevet i dag.

Steen sa...

Huntfor kan ind imellem købes på dansk og norsk for 50 kroner.


http://www.antikvariat.net


et par posteringer omden :
http://www.google.dk/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=GGLJ,GGLJ:2006-44,GGLJ:en&q=huntford++new+totalitarians+site:dansk%2dsvensk%2eblogspot%2ecom

Steen sa...

läs DSM s artikler om den:http://www.dsm.nu/hade_huntford_ratt.html

Anonym sa...

"Han säger också att om européerna inte vill underkasta sig islam måste de förklara krig"

-og om det (Gud forby) skulle komme så langt har jeg hitlista klar: De første av landsforræderne som skal likvideres er de venstreekstreme pøblene. Dernest de islamistiske lederne. Deretter kollaboratørene, de som har funnet det opportunt å samarbeide med fienden.

Anonym sa...

Hörru, fan. Kalla dig inte liberal om du sympatiserar med Sverigedemokraterna.

Knute sa...

Hörru partisan, om man är liberal och vill ha frihet är det strategiskt att stödja sverigedemokraterna eftersom de till skillnad från de andra partierna försöker göra något åt hotet mot friheten som kommer från islamisterna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.