09 mars 2007

International blogger alarm!

I Frankrike har införts en förskräcklig lag. Den som filmar politiskt våld eller publicerar bilderna på nätet ska dömas till fängelsestraff. De franska myndigheterna vill ha kontroll över Internet. Yttrandefriheten är nästa offer.

Veritas Universalis skriver:

”Om du inte är journalist får du inte videofilma våld och du får inte heller förmedla vidare. Man får alltså inte dokumentera intifadan i Paris, som blossar upp med jämna mellanrum. Muslimsk rasism och den gryende jihad ska hållas hemlig.

Och till vems fördel? Förbrytarna får fritt spelrum och offren hindras i att slå alarm.

Minns någon Rodney King, som blev offer för polisvåld i USA? Man kan inte längre ifrågasätta myndigheternas beteende.

Har det börjat bli likadant i Danmark? Polisen har ju vid upprepade tillfällen bett pressen att inte skriva om det, när muslimer begår kriminalitet. Och nu undviker tidningar och andra medier i allt högre grad att nämna etnicitet. Vi får inte veta att det är muslimsk rasism som vänds mot oss.

Är det i Frankrike vi kan se vad framtiden för med sig? Det ska förbjudas att dokumentera muslimsk rasism och spridande av jihad i Europa i form av kriminell dekonstruktion av utvalda stadsdelar?”

Tack Veritas Universalis för att du slår alarm. Man kan misstänka att tidningar och TV inte har något emot att slippa konkurrensen från bloggarna, men de borde fatta att nästa steg blir att även journalister förbjuds att dokumentera politiskt våld.

Kravallerna i Köpenhamn hade inslag av intifada. Det är inte förvånande med bakgrund av den islamiska fatwan om att jaga ut danskarna ur stadsdelen Nörrebro.

Var det bortskämda vänsterungdomar som tände eld på alla bilar som stod längs gatorna, och förstörde alla böcker och alla datorer i en skola? Unga muslimska invandrare stod i spetsen och utan fotodokumentation av privatpersoner med mobilkameror skulle det ha varit svårt att bevisa. Trots att de flesta var maskerade fick många sina ansikten förevigade på bar gärning när de kastade stenar genom skyltfönster osv. Polisen kunde inte annat än att bekräfta.

Det vore illa om privatpersoner inte fick att visa sina bilder och filmer på nätet. Vi får verkligen hoppas att inte fransmännen tvingar på hela Europaunionen denna vansinniga lag.


7 Kommentarer:

Anonym sa...

Vi har alle erfaringer med at praktisere en modstandsbevægelse.
Det er kun at bruge dem, ellers er vor undergang som folk sikker.

falkeøje

Knute sa...

Yttrandefriheten får inte naggas i kanten. VI MÅSTE VARA VAKSAMMA PÅ VAD EU HAR FÖR SIG. Euro-Mediterrana konferensen i Barcelona 1995 blev startskottet för islamiseringen av Europa. Anna Linh-fonden i Alexandria i Egypten. Det är starka krafter som vill hindra oss från berätta hur oförenlig islam är med vårt fria demokratiska samhälle. Radikaliseringen av en del muslimska invandrargrupper måste bevakas och får inte sopas under mattan. I den svenska debatten har det gått så långt att orden islam och muslimer knappt används längre. Inte konstigt med sådana makthavare vi har i Bryssel.

magnus sa...

Kan man tänka sig att en drivkraft för att få lagen även kan vara en, i det hårdnande klimatet med gatuvåld, önskan från poliser att slippa en massa anklagelser från de du kanske kallar jihadister -- och som definitivt är slödder! -- med s a s uppslitande rättsfall om polisvåld...?

Men i sådana fall kan väl detta ändå ses som en såväl konsekvens som del av ett hårdnande klimat i Europa... Att det klimatet skapats av politikerna och bör vara relaterat till såväl migration (*) som integration (**) torde stå klart.

-
(*) Är mångkulturer möjliga?

(**) Människor dumpade i betongförortshelveten utan allvarligare ambitioner hos politiker att de ska integreras via arbete.

magnus sa...

Jag instämmer helt i att detta käns som en murbräcka mot yttrandefriheten!

Förresten. Den dokumentation av polisvåld som förbjuds av allmänheten (men inte av journalister) känns ju särskilt pinsam iom att det är just sådan dokumentation som utgör drivkraften hos Egyptens frihetliga bloggare (som f ö kämpar en kamp för demokrati i ett land som står under ett hot av islamisering).

"Nilen-bloggarna".

Knute sa...

Tack för kommentarerna! Här är en länk om den nya franska lagen: http://www.macworld.com/news/2007/03/06/franceban/index.php

Anonym sa...

Fransmannen ar desperata. Allt muslimsk vald i Frankrike maste rimligvis minska turismen dit, det ar en oerhort viktig del av ekonomin i Frankrike. Lagen kommer att minska antalet filmade valds inslag, men det ar ofattbart att man kan skapa en sadan lag for att framja turismen!!!?? Otroligt! Tur att sanningen om valdet kom fram innan den stoppades, Nu har man en till anledning till att bojkotta Frankrike.

magnus sa...

Det var bara polisvåld som inte fick filmas va?

Det finns nog fler aspekter på detta än vad man kan trp. Det är ju en "höger" som föreslagit det, och jag misstänker att det är ett krav från en poliskår som är frustrerad -- bland annat skadas visst varje år en rätt stor del av kåren p g a våldet (läs: "förortsupploppen").

Om det är på detta sätt är nog polisen önskan inte bara att få slå utan att riskera straff. "Buset" (som Leif GW kallar kriminella bråkstakar) kan ju också känna stlthet för sitt våld och själva filma de och lägga ut på YOutude. Som insurgents i Irak, alltså. Givetvis helt sjukt, men världen är nog lite sjuk ibland. Den klassiska frågan, om en demokrati kan uppräthållas i ett samhälle med alltför våldsamma och oansvariga medborgare kan ng ställas. Kultur och värderingar som samhällskitt är alls inte oväsentliga saker.

Vi kan helt enkelt inte acceptera kulturer som går ut på att behandla dem som inte har en viss religion illa. Den kristne tror kanske inte att den ickefrälste kommer till himlen men behandlar på tros- och värdegrund denne minst lika som en kristen. Om en muslim ser en trogen som en kaffer och stolt behandlar denne illa, då är det oacceptabelt, punkt. Men ibland verkar en klar majoritet av vänstern säger att det ideologska vvåldet beror på den som utsätts för det.

Åt helsike med den vänstern!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.