21 mars 2007

De flyr från islam men möts av samma förtryck här

Kriget mot islamismen förs inte i Afhanistan eller Irak utan i Stockholm. Där sitter världens tyckar-elit och vet bäst. Det är där Västerlandets framtid avgörs. På samma sätt som resten av Europa och till och med USA tagit efter den svenska välfärdsmodellen tar de efter den svenska dhimmi-mentaliteten.

Ursäkta ironin, men är det inte så den självgoda svenska eliten ser på sig själv? Bortsett från att begreppet "dhimmi" inte existerar i deras tankevärld. Som den vise Lao Tse sa för 2500 år sedan, "Om folk inte räknar våld som våld, så omkommer de en dag av brist på fruktan."

Men slaget om islamiseringen är redan så gott som över, åtminstone i stora delar av Frankrike, Belgien och Holland. Europas socialistpartier vill ha muslimernas röster och motarbetar den inhemska lagstiftningen om den kolliderar med sharialagarna. Ett aktuellt exempel är att socialdhimmikraternas upprördhet över borgarnas förslag om att lära invandrare svensk lag. Rasistiskt, heter det; genom att särskilt peka ut hedersvåldet stigmatiserar man hela grupper av människor.

Invandrare behöver inte känna till svenska lagar, vilken signal till rättsväsendet, vilket slag i ansiktet på alla som utsätts för våldet. Inte underligt att knivmördare och våldtäktsmän slipper undan med symboliska straff. Domare och rättstjänare har ingen självständighet utan är helt i klorna på det politiskt korrekta etablissemanget, hotade och utpressade samt utan allt kurage.

Jag glömde nämna Storbritannien där unga muslimer kräver sharialag. De unga är överlag mer radikala än de äldre, en opinionsundersökning visade att 36 procent av de unga ansåg att en muslim som konverterar till en annan religon skulle straffas med döden. Bland dem över 55 var siffran "bara" 19 procent. Tre av fyra unga muslimer föredrog att muslimska kvinnor bär slöja eller hijab, jämfört med bara en fjärdedel av dem över 55.

Många i Väst vet inte om att de flesta muslimska kvinnor faktiskt inte bar slöja innan 1960-talet, då de första radikala extremistgrupperna dök upp. Slöjan är ett nytt fenomen, även i arabländerna.

Våra makthavare tror att muslimska röster kommer tillåta dem att behålla makten. De förstår inte att de bara får behålla den lite längre på det sättet. Just nu njuter de av sina privilegier men en dag kommer islamisterna att knuffa ned dem i den barska verkligheten bland vanligt folk.

Inte minst är toleransen för islamismen ett hån mot dem som flytt till Sverige för undkomma islam. Grupptrycket tvingar kvinnor och flickor att bära slöja mot sin vilja. Och så länge man inte vågar säga att hedersvåldet sanktioneras av islam går det inte att göra något åt det. Toleransen dödar.

Kvinna i Malmö mördad av sin man, står det i tidningen. Det ska ha varit de hårda danska invandringslagarna som fått paret att bosätta sig i Sverige. Underförstått, det är Danmarks fel att den stackars kvinnan blev mördad! Men om nu Sverige hade haft samma lagar som Danmark hade aldrig äktenskapet blivit av och heller inte mordet. Jag vet inte detaljerna i detta enskilda fall, men generellt borde den lagstiftning som redan finns kunna hindra import av kusiner för tvångsäktenskap.

Någonting kusligt håller på att hända med Sverige. Men vänstermänniskorna blundar och svarar på kritik med invektiv. De börjar bli desperata därför att de inte har hängt med i svängarna efter 11 september 2001.

Tolkningsföreträdet har passerat den hårfina gränsen mellan höger och vänster och en helt annan uppsättning av åsikter uppenbarar sig. Det som inte har ändrat sig är de grundläggande värdena, men världen har ändrat sig. Om man håller fast vid förlegade åsikter gör man våld på sina grundläggande värderingar. Sveriges journalister och politiker tror att de är evigt dejliga radikaler fast de i själva verket har blivit en hoper knarriga reaktionärer.

12 Kommentarer:

Anonym sa...

Du jämställer ibland all slags dhimmitude med välfärdssystem.

Synd bara att Israel alltid varit helt dhimmifierat, va.

Anonym sa...

Jag kommenterade bara vad jag ser som en akilleshäl -- likaväl som käpphäst? -- hos dig, som du nog borde fundera över en sväng. Annars läser intresserad på som vanligt...

Knute sa...

Anonym, du är väldigt fåordig. Dhimmitude, välfärdssystem, Israel, nä min själ om jag begriper. Invandringen hotar finansieringen av välfärden. Den hotar också vårt rättssamhälle. Snälla, jag vill gärna veta mer om min akilleshäl och käpphäst.

Anonym sa...

"På samma sätt som resten av Europa och till och med USA tagit efter den svenska välfärdsmodellen tar de efter den svenska dhimmi-mentaliteten."

Vilket orsakssamband ser du här? (Du kunde väl lika gärna skriva att man tar till sig säkerhetsbälten i bilar och dhimmimentalitet??)

Vidare så skrev du på annan plats: "Det som förenar vänstern och islamisterna är att i deras föreställningsvärld finns det inget som heter ekonomisk tillväxt. Det finns inga win-win-situationer, livet är ett nollsummespel."

Jag skulle vilja påstå att detta är en ganska irrelevant kommentar. Det är nog så att araber kan ha blivit lite lata av oljeinkomster men jag vet muslimer och islamister som erkänner ekonomisk tillväxt. Det finns även kommunister som gör det - i Kina t ex.

Problemet med islam/islamism respektive vänstern är nog snarare kollektivism, delvis i slla fall. Det har nog även med synen på sanning att göra. Men kollektivism och att individen underordnar sig systemet är nog gemensamt.

Om man tror på tillväxt och dynamiska effekter eller inte tycker jag känns som rätt apart i detta sammanhang som rör absolutistisk och inhumana företeelser i religion.

Anonym sa...

Ditt svar nu att invandring hotar välfärden är ju förresten helt åt pipsvängen då den implicerar att du själv försvarar välfärden.

Det du kommenterade ii det första stycket är ju att andra länder tar till sig dsimmitude på samma sätt som man tog till sig svensk välfärdspolitik, och det beskriver du ju på ett sätt som att välfärdspolitiken inte är positiv.

Jag anser inte att svensk välfärdsplitik är så positiv men jag kan inte se den direkta kopplingen mellan den och dhimmitude. Ett relativistiskt förhållningssätt i både ekonomiska och moraliska lagstiftningsfrågor kanske? "Relativistisk liberalism" Men kopplingen är inte glasklar. Kommunister kan vara tydliga motståndare till dhimmitude -- se bara hur Putin behandlar Tjetjenerna t ex... eller? Är Lars Werner mer eller mindre traditionalist än PM Nilsson? ;-)

pølsemannen sa...

@ Anonymous
Ääähhh...
Tja, antagligen så är det givetvis så och det går inte att förneka, snarare godkänna typ, men med visa undantag...
Slutsatsen för alla oss rättrogna rättrognisar bör vara "En käpphäst med akilleshäl som är på väg att dhimmidiferas, representerar ett enormt hot, minst sagt, för den Israeliska välfärdsstaten."
Men allvarligt sagt, i länder där det är väldigt lätt för en radikal muslim att beviljas medborgarsskap (exempelvis Sverige), där ser man sådana attityder som Knute beskriver i sitt inlägg. Dvs man "köper" muslimska nykomlingarnas röster. Å andra sidan, där det är betydligt svårare för en muslimsk invandrare att lyckas få medborgarsskap så är dhimmtyden ett undantag. Exempelvis kan man påpeka Tyskland eller Grekland.

Knute sa...

Att jag skrev att Europa och till och med USA tagit efter den svenska välfärdsmodellen och den svenska dhimmi-mentaliteten syftade på den svenska elitens självöverskattning och uppblåsthet.

Kopplingen mellan välfärd och dhimmitude? "Ett relativistiskt förhållningssätt i både ekonomiska och moraliska lagstiftningsfrågor kanske?" Där är du något på spåret. Det finns bot både på det förlamande välfärdssystemet och den dhimmifierande invandringen. Om vi tar bort alla bidrag rakt över, både till svenskar och invandrare, skulle flyktingströmmen minska. Och folk skulle vakna upp och börja jobba och göra rätt för sig. Simsalabim, jobben skulle komma när företagandet skulle öka för att skatterna skulle minska när bidragen försvann. Bubblan skulle brista, folkhemmets saga skulle vara avslutad.

Anonym sa...

"Om vi tar bort alla bidrag rakt över, både till svenskar och invandrare, skulle flyktingströmmen minska."

Jag förstår. Men det kanske saudierna som badar i oljepengar skulle kunna finansiera lite invandring? Bättre att litegrann, med lite "välfärd", stödja dem som har verkliga flyktingskäl...?

Sen tycker jag liberaler nästan lika ofta som socialister är orealistiska beträffande invandring och islamiska kulturen. Ibland väldigt rabiat.

Men jag gillar vad du skriver!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Knute sa...

Tack!

Anonym sa...

Go Denmark! Help Sweden! March on Brussels 9.11.07 por favor, merci!

absurd tanken -
Gud om Universum veta
Iran aldrig nuke Europa

om de svära till Stilla eller
omfamna full dhimmi liv

absurd thought -
God of the Universe knows
Iran never nuke Europe

if they swear to Allah
or embrace full dhimmi life
.

Captain USpace sa...

Go Denmark! Help Sweden! March on Brussels 9.11.07 por favor, merci!

absurd tanken -
Gud om Universum veta
Iran aldrig nuke Europa

om de svära till Stilla eller
omfamna full dhimmi liv

absurd thought -
God of the Universe knows
Iran never nuke Europe

if they swear to Allah
or embrace full dhimmi life
.

Berit sa...

Vänstersympatisörer har som mål att starkt begränsa individens frihet och stöder därför alla riktningar som bryter ner den västerländska kulturen. I sin enkelspårighet tror man att fanatiska muslimer ska ge plats för dem när kampen är över. Man allierar sig med Amerikas(västvärldens) fiender och alla som är villiga att agera emot amerikanska intressen får deras stöd. Man rättfärdigar palestiniernas terrorism mot Israel, muslimsk terrorism mot USA, ryssarnas stöd för Irans kärnvapen. Alla amerikanska aktioner fördöms automatiskt. I vänsterns ögon är vi skyldiga världen bot och bättring och om vi försvarar oss mot de som levererar straffet gör vi fel.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.