03 mars 2007

Problematiska aspekter av invandring och islam


Feminism can't solve it all

"Det är mycket lättare att rekrytera en självmordsbombare i Sveriges invandrartäta förorter än i Istanbul och Kairo," säger Nalin Pekgul, ordförande för Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund.

Hennes åsikter innebär att hon överväger att flytta från Tensta där hon bor nu: "Om du är troende muslim, men har respekt för demokratin och tycker att kvinnor och män ska leva jämställda, kan du få en tuff match i Tensta. De extrema religiösa grupperna blir bara starkare, identitetslösheten gör att många dras dit."

Muslimerna önskar segregation, inte integration, men svenskarna tror att det går att snacka och integrera sig ut ur problemet. De flesta svenska politiker och journalister har ideologiska skygglappar och vill inte se verkligheten, bara hur den borde vara. De har verkligen förstört enormt mycket genom att lägga lock på debatten. Att Sverige erbjuder skydd åt terrorister är det tyst om i media. Nej inte helt tyst, med jämna mellanrum dyker det upp att någon jihad-krigare är svensk. Svensk står det i tidningen, inte svensk medborgare. Namn får inte nämnas. Hur ska det gå till att hitta vettiga lösningar när det är förbjudet att tänka?

Problemet för moderata muslimer, i den mån de finns, är att de måste förändra sin religion så den passar i ett demokratiskt samhälle. Transformation alltså, inte reformation. Riva ut hälften av sidorna i Koranen. Reformer grundade på bokstavlig tolkning av texterna är däremot vad islamisterna håller på med, med känt resultat.

Imamerna måste motarbetas. De har mossiga åsikter, en del förkunnar till och med att västerländska flickor förtjänar att våldtas. Det svenska samhället är gjort för kollektiv, inte för individer. Därför ger myndigheterna imamerna oproportionerligt stor makt fast de bara representerar en minoritet. Den svenske imamen Leif Abd al Haqq Kielan, född Leif Ingvar Karlsson vill att staten ska inrätta en svensk imamutbildning. Han representerar högst 5 procent av muslimerna. De andra, importerade imamerna, som är utbildade med saudiska oljepengar, hånskrattar och tycker han är en nyttig idiot.

En annan nyttig idiot är religionsprofessorn Mattias Gardell som har gjort många svenskar välvilligt inställda till islam, inte minst unga män. Kanske kvinnoföraktet stärker deras sviktande manlighet. Jag avslutar med ett citat av
Dilsa Demirbag-Sten:

"Jag kan upplysa professor Gardell om att islam är en realitet för miljontals människor, inte ett teoretiskt uppbyggt tankeexperiment från teologiska institutionen vid Uppsala universitet. Det krävs inte mycket inlevelseförmåga för att förstå att den verklighet som råder i de muslimska länderna - med religionsförföljelser av ickemuslimer, antisemitism, mord på homosexuella, kvinnoförtryck och förföljelser av religionskritiker - är islams verkliga ansikte. Lite för mycket begärt av Gardell, tydligen.

Kvinnor och homosexuella med erfarenheter av och ursprung i muslimska länder är de hårdaste motståndarna till Västeuropas växande islamisering. Därav alla kvinnliga
"upplysningsfundamentalister" som Ayaan Hirsi Ali, Necla Kelek, Waffa Sultan och Nyamko Sabuni.

Den kamp som de europeiska kvinnorna förde för hundra år sedan har vaknat till liv igen. Nu är det muslimska kvinnor som kämpar emot islam och dess företrädare i det sekulära och demokratiska Europa."4 Kommentarer:

Humle och Dumle sa...

Bra skrivet, som vanligt.

Hälsar H

Knute sa...

Tack Humle och Dumle!

Anonym sa...

Om TV-programmet Existens och 47
muslimska organisationers krav på integrationsminister Sabunis avgång. "Mattias Gardell talade om att vi måste behandla muslimer lika inför lagen. Men det är precis motsatsen som sker om vi gör undantag ifråga om religiös slakt, id-kort,
omskärelse och religiösa huvudbonader till uniform."

http://poticallyincorrect.blogspot.com/2007/02/r-islamofobin-jmfrbar-med.html

Knute sa...

Danska Veritas Universalis (http://universalgeni.wordpress.com) kommenterar, "men som allt för många människor tror hon att problemet med stigande radikalisering kan snackas bort med debatt och stöd till moderata muslimer:

Nalin Pekgul: "Att stödja rätt krafter och ge dem legitimitet. Den offentliga debatten måste föras hela tiden, och vanliga muslimer delta. Det är inte bara fanatikerna som ska få representera oss."

Veritas Universalis: "Replikerna här är rätt listigt inpackade i en artikel om feminism och kvinnliga politiska ledare i Sverige. Där borta kritiserar man nämligen inte islam öppet. Så därför är det en bra fråga: varifrån ska debatten komma när ämnet är ett så enormt tabu för alla i broderlandet - pressen inklusive?

Artikeln här är ett skolexempel på att Sverige inte diskuterar de problematiska aspekterna av invandring och islam, om det kan undvikas. Annars hade inte kritiken blivit dold under en rubrik om kvinnliga ledare. Se eventuellt resten av artikeln här i Svenska Dagbladet."

Synpunkter som saknas i den svenska debatten, eller hur?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.