18 mars 2007

Se inte genom fingrarna med självmordsbombareDen 20 februari rapporterades från Agfhanistan att en självmordsbombare förklädd som sjukvårdare sprängde sig själv och 150 människor som hade samlats vid invigningen av en akutmottagning vid det statliga sjukhuset i Khost.

Några dagar senare, vid ett universitet i Bagdad, sprängde sig en kvinnlig självmordsbombare bland studenter som skulle göra sina examensprov, och dödade 40 människor.

Västerlandet fördömer sådana handlingar men borde inte muslimerna också göra det? Utfärda en fatwa mot självmordsterrorism? En fatwa är en juridisk bestämmelse för de troende och måste följas.

"Slagfältet i Arabvärlden är inte Palestina eller Libanon, utan klassrum och redaktioner. Det är där de "software programmers" vistas, som skapar symboliska bilder och språkbruk som glorifierar självmordsbombare och får deras depraverade handlingar att verka legitima."

Koranskolor där 8-åringar undervisas i hur de ska spränga sig själva till Allahs ära. Sjukt, avskyvärt, sinnesjukt är det.

Dessa centra för programmering och hjärntvätt måste elimineras. Vi "upplysta" kan ju försöka men förmodligen är det bara arab-muslimska avprogrammerare själva som kan besegra dem.

Ett land som försöker råda bot på vad unga män får höra för berättelser i sina moskéer är Jordanien. År 2004 genomfördes en reform av utbildningen. Tidigare valde de som klarade sig bäst vid inträdesproven till universiteten att bli läkare och ingenjörer, medan de som klarade sig sämst blev böneledare. Det nya systemet kräver en universitetsexamen i något annat ämne innan studierna i islamisk lag får påbörjas. (Thomas L. Friedman, The world is flat, p 564)

Följer självmordsterrorister Koranen? När de förbereder sig brukar de recitera från sex kapitel som handlar om jihad, martyrdöden och paradiset: Baqura (Sura 2), Al Imran (3), Anfal (8), Tawba (9), Rahman (55) and Asr (103).

Muslimernas mest inflytelserika organisation i USA är CAIR, the Council on American-Islamic Relations. Dess grundare Omar Ahmad sade år 1999: "Fighting for freedom, fighting for Islam, that is not suicide. They kill themselves for Islam."

Sådana uttalanden förklarar varför en fatwa mot självmordsterrorism lär dröja.Komplettering: Gå till Fredrik Malms hemsida och se en ruskig filmsnutt om indoktrineringen av palestinska barn.

3 Kommentarer:

Humle och Dumle sa...

Dessa hjärntvättscentra för indoktrinering av hat riktade mot småbarn finns också i Sverige. En typisk icke-fråga, du hittar inga journalister som ens vill ta i frågan med tång.
/ Dumle

Anonym sa...

Det är märkligt att CAIR i så hög grad fått ett öra hos amerikanska politiker.

Nu såg jag (läste om det i går på Cox & Forkum) att CAIR driver ett mål rörande diskriminering, där man stämmer en medborgare som vid en flygplats efter att sett ett gäng muslimer som högljutt bad vid gaten, eller nåt liknande gått undan lite och ringt ett telefonsamtal på en linje som man anmäler misstänkta saker som man ser.

Här ska visst muslimer göra sig själva till offer igen, och en fällande dom kan leda till att folk inte längre vågar rapportera misstänka färeteelser.

From Sweden with Grief sa...

Det är märkligt att döden är en väg till frihet. Vem imponeras eller förstår värdet av deras syn om de dödar sig själva och andra. Att någon annan angriper en och man dör för en sak man anser vara viktig, det är en sak. Men detta är förfärligt. Jag vill bara inte tro att de lär småbarn detta, men bilden i ditt inlägg var verkligen obehaglig. Är det inte bara en skrämselbild och en maktbild att visa upp i västliga medier? Eller lär de verkligen ungarna att man ska ta kål på sig själv? Hur kan föräldrar ens tillåta sina barn att gå omkring med detta runt magen, som på bilden?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.