19 mars 2007

Snaphanen om svensk journalistmentalitet

Om man följer debatten i våra nordiska grannländer framstår svenskarna vid en jämförelse som extremt naiva. Ett aktuellt exempel är Centerpartiets Ungdomsförbund som vill legalisera månggifte: "Vi i CUF värnar om individens rätt att välja hur man vill leva sitt liv. Därför tycker vi att det är fel att staten via lag ska begränsa individens rätt i detta fall. För oss har det ingenting med feminism att göra, bara om individens frihet i äkta ekohumanistisk anda."

Liknande tongångar hörs i de andra politiska ungdomsförbunden, allra mest i miljöpartiets förstås. Ingen tänker på vad polygami innebär för muslimska kvinnor, nej det intressanta är att bögar och lesbiska ska få leva i trekants- eller femkantsäktenskap. Muslimska män som importerar kusiner från Mellanöstern, kvinnojourer som är överfulla med misshandlade muslimska kvinnor, nej minsta antydan till kritik av islam och invandring är tabu.

Från bh till burka! Ropen skalla, slöja till alla!

Som sagt, om man följer debatten i Danmark, Norge och Finland blir man gruvligt irriterad på den svenska självgodheten. Här ännu ett exempel: "Danmarks inarbetade rykte för gemyt och vardagstrivsel har på senare år, framför allt här i Sverige, naggats i kanten av en nyare image av främlingsfientlighet och inskränkthet. De etnocentriska strömningarna är nog påtagligt bredare och mer skamlösa än hos oss, men det finns också starka motkrafter; alla danskar är förvisso inte stöpta i samma form," skriver Tore Winqvist i Uppsala Nya Tidning.

Som tur är har vi Snaphanen, här är hans reaktion på ovanstående recension:

"Idag är Sverige efter alla parametrar Nordens fattiga kusin. Statsskulden är kolossal, lägsta BNP per capita i Norden, nu också passerad av Finland, polisen kommer inte när man ringer, folk står i kö för att komma på sjukhus eller bara till "vårdcentralen" (praktiserande läkare, som för övrigt kostar pengar), städerna förfaller och kriminaliteten är så skyhög, att Sverige gör Nordens bästa kriminalfilmer och böcker, så en ny industri har det då blivit av eländet. Svenskarna utvandrar till Norge och Danmark för att över huvud få arbete och tjäna anständigt. (Lönen i Danmark är ca 30 % högre än i Sverige, skatten cirka den samma, och så får man något för den.)

Men journalister och politiker lever fortfarande mentalt i 1962. Deras högfärdiga, bättre vetande mervärdeskänsla är helt opåverkad av de 40 år som har gått. Vad de mest påminner mig om, är en tungviktsboxare, som för fjärde gången försöker att vinna en titel tillbaka, som är för evigt förlorad, men ser på världen som om han fortfarande äger den. Mike Tyson som 50-årigt ringvrak.

De 18 000 svenska journalisterna är en gigantisk symfoniorkester på ett skepp, som nog heter "Kungsholm", men liknar Titanic. När det en dag inte längre finns råd till presstödet på en halv miljard, har de 18 000 journalisterna bara 18 000 läsare - nämligen varandra.

De 349 i Riksdagens självfetma står i största möjliga motsats till hur de har förvaltat landet som hade världens bästa utgångspunkt år 1945. Ordet för det är ”misskötsel” och det brukar man inte skryta med.

Hur härligt det måste kännas att vara så självgod, och vem är det förresten som lider av "inskränkthet"? Är de svenska the chattering classes tragiska, komiska eller bägge delarna och gör det förresten inte ont att vara så grundlöst uppblåst, som den självutnämnda svenska "eliten"? Livslögner på lånad och pantsatt tid. Det skriver jag här därför att jag kan skriva i alla andra tidningar än deras, och i deras har jag inga ambitioner att uppträda mer."

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Från Kurtan,

Sanna ord.

De, "etablisemanget", som du beskriver är i mina, och många andras ögon, är landsförrädare av första klass.

De bereder vägen för Sveriges undergång med sin "politiska korrekthet" vilket egentligen skulle heta politisk idioti och självmord.

Men sanningen och förnuftet kommer att segra till slut om vi alla hjälps åt att dra gemene man ur sin hjärntvätt orsakad av dessa politiker och journalister. Hoppas bara det finns något av värde att rädda i Sverige då.

Befarar att det måste bli värre innan folket på allvar vaknar upp.

You can fool some of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time......


MVH

Anonym sa...

Landsförrädare?
Vad sägs om detta:
"Mona Sahlin hävdar att arbete är en skyldighet för medborgarna. Hur skall det gå för rentierer och riskkapitalister och andra parasiter som lever lyxliv på de arbetsfria inkomsterna från sitt ägande?
Kanske Mona bara avser de medborgare som tillhör proletariatet?"

Hämtat från en sossetidning och skrivet av en "arbetsbefriad parasit".
(Parasiter kallades i fd kommunistiska staterna människor som var utan jobb/inte ville arbeta.)

From Sweden with Grief sa...

Det har jag skrivit innan och jag gör det igen! Det är oroväckande att ungdomsförbunden gör sådana här utspel. Det gjorde ssu också för ett antal år sedan. Men lade det sedan på hyllan då de fick på moppo av moderförbundet Socialdemokraterna. Feministiskt Intitiativ hade polyamorösitet som en del av sin politiska agenda. Kanske vill man folkbilda om det nu, eftersom man inte längre är ett politiskt parti. En politiker jag känner väl, är oroad över att denna typen av "ekohumanistisk anda" finns även inom Kristdemokratin med flera andra politiska strömningar och etableringar. Han tror inte att det längre är enbart ungdomar som får för sig att de vill leva så här. Queer-rörelsen vill ha denna typen av samlevnad och som sagt F! Det har aldrig, mig veterligt, varit ett feministiskt förslag förrän Queerfeminismen slog igenom i Sverige. Iallafall inte under den tid jag arbetat med utsatta kvinnor och barn. Vad är ekohumanism? Det har jag aldrig hört innan. Är det ekonomisk humanism. Eller är det ekologiskt att leva i månggifte? Nu tramsar jag mest! Det kanske är ett ekohumoristiskt inslag i politiken. Ett humoristiskt eko från från Queer och F!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.