05 mars 2007

Sopa framför din egen dörr först

Det ligger en ungdomlig protest i att välja islam, på samma sätt som man förr var vänsterorienterad. Att inte gilla muhammedkarikerande danskar ingår i åsiktspaketet. Danska autonoma husbesättare är emellertid godkända.

Här ett exempel på denna dhimmi-attityd:

"Danmark har blivit Europas svarta får. Frågan är hur många Muhammedkriser eller inflammerade diskussioner med grannländerna landet klarar av."

Någon som heter Per Jonsson har begått sig med detta i en insändare i dagens Sydsvenskan (ej online). Bäste Per, skruva ner tonläget och var inte så fördomsfull mot danskar:

"De invaderar Malmö i rask takt, hela bostadsområden utgörs snart av en majoritet bestående av infödda danskar. De lever på vår välfärd och drar inte många strån till den kommunala stacken. De både röker och dricker i större utsträckning och kommer sannolikt att i stor omfattning utnyttja hälso- och sjukvården av den anledningen."

Huh! Jag fattar inte att någon i syfte att komma åt Dansk Folkeparti ger sig på danskarna som bor i Skåne. Han kanske menar det som en liknelse men än sen då, det är en bedrövlig inställning. Jag hoppas verkligen inte hans åsikter är representativa. I så fall är det bäst att jag emigrerar.

"Paranoian frodas i vårt kära grannland. Det osympatiska Dansk Folkeparti befarar att en ström av asylsökande inom en fyraårsperiod ska invadera Danmark från Sverige och underminera välfärden."

"En västlig vind doftande av pölse och Tuborg blandas med en unken stank präglad av dammig inskränkthet och självgodhet." "Det är rejält skitigt framför den egna dörren och förtroendekapitalet är totalt förbrukat."

Inskränkt och självgod kan du vara själv, sopa framför egen dörr först. Jag blir så irriterad på detta hysteriskt politiskt korrekta tonläge.
Världen har ändrat sig, märker du inte? Lever du kvar i den världsbild du fick av 1970-talets socialistiska barn-TV? Väldigt bra barnprogram för övrigt, och just därför så förledande.

Så typiskt Sydsvenskan, på insändarsidan samma åsikter som på ledarsidan, anklagelser om dansk paranoia och populism. Det är uppgjort, folk ska indoktrineras. Jag visste det inte innan, men jag är tydligen "paranoid", eftersom jag bekymrar mig för vad invandringen kommer att medföra. "Islamofobisk" är jag ju redan, eftersom jag är ängslig för vad imamerna predikar.

Anklagelserna faller tillbaka på de svenska tidningarna själva. Deras rosenröda bild stämmer inte med verkligheten. Det är bara i Sverige som Danmark betraktas som Europas svarta får, övriga Europa har nämligen liksom Danmark en restriktiv flyktingpolitik.

Kanske Sverige är Svarte Petter i den europeiska kortleken? Vi tar emot hälften av alla irakiska flyktingar som kommer till Europa. Självklart ska vi vara mänskliga och ta emot dem, om de verkligen är flyktingar och inte bedragare, men varför utse Danmark till syndabock? Är det för att det är vårt närmaste grannland och man inte orkar lyfta blicken och se längre? Trevligt i och för sig att alls intressera sig för världen utanför Stockholm. Danskarna är mycket bättre informerade om svenskarna än omvänt. Ja de är bättre informerade över huvud taget. När flygplanen flög in World Trade Center låg dansk TV åtta timmar före den svenska i rapporteringen. Så det har sina fördelar att bo i Skåne och kunna se dansk TV och åka över Sundet ibland, nu finns det dessutom fler jobb där än här.Jag begriper inte meningen med att hetsa mot broderfolket och dem som valt att bosätta sig här, ja jag saknar ord.

Det duger inte att vara mållös. Min gode man, du tycker inte man får göra skillnad på folk och folk, men se, det tycker jag. Jag tycker faktiskt danskar har mer hemortsrätt i Skåne än araber har.

Uppdatering i anledning av en kommentar. Att många asylsökande söker sig till Sverige i stället för till Danmark beror på den danska lagstiftningen mot tvångsäktenskap. Absurt att så många svenskar anklagar Danmark för det.

Med slitna slagord kommer våra dhimmis ingen vart med Holger Danskes avkomlingar, det blir bara klagovisor.9 Kommentarer:

Anonym sa...

En grupp med danskar som flyttar till skåne är muslimer som flyttar för att kunna gifta sig med unga importerade fruar i tvångsäktenskap (Danmark har vissa restriktioner som Sverige saknar).

En sak som det medför är att kvinnocentra i Malmö får extra mycket att göra eftersom de muslimska männen våldtar och slår sina fruar sönder och samman.

Ur en artikel i DN:

"'Danska fall' upptar hälften av platserna för misshandlade kvinnor på Kriscentrum i Malmö. Det handlar om kvinnor som gift sig med danska medborgare av utländsk härkomst. Den skärpta danska utlänningslagen har gjort att många flyttar till Malmö för att gifta sig."


"Danskt kvinnovåld flyttade till Malmö." Läs här

Knute sa...

Xy, vad tycker du vi ska göra åt det? Så kan vi ju inte ha det i längden med olika regler. Ska Sverige anpassa sig efter Danmark, eller omvänt?

Anonym sa...

Ska någon ändra regler så är det förstås vi, vilket jag borde klargjort. Dock var min främsta poäng inte att kritisera Sverige, utan att få in en liten jabb mot muslimer och ge ett länktips. :)

Knute sa...

Jag håller med. Tack för länken. Danmarks integrationsminister Rikke Hvilshøj säger att det inte är den danska lagstiftningen som orsakar våldet mot kvinnorna.
Varför är de svenska makthavarna så mesiga, tvångsäktenskapen måste stoppas nu. Det är så sorgligt att det bara får fortsätta år efter år. Och så anklagas Danmark som försöker göra något åt det. Absurt.

Knute sa...

Här är en länk om så kallade kärleksflyktingar som på grund av de danska reglerna flyttar över Öresund:

http://www.flyttilsverige.nu/docs/?menu=53

Anonym sa...

I dag, tisdag 6 mars, finns i Sydsvenskan en artikel under Signerat av tidningens Mats Skogskär, Jihad Service. Skogskär kritiserar SVT/Rapport och deras sätt att rapportera - och uttalar sig lite om journalistikens grunder. Han har rätt i det han säger. Men - hur rapporterar/agerar pressen - och Sydsvenskan själv - t ex när det gäller "svenskar" och Jihad, eller när det gäller Sverigedemokrater, eller invandringspolitik, Danmark och deras invandringspolitik - m m.
Ett misstag att artikeln publicerades?

From Sweden with Grief sa...

Hörde på Aktuellt igår att Sverige tar emot 20 000 flyktingar från Irak, och USA tar emot 7 000 i år. De vill kanske inte till USA, det är ju ett krigförande land, anser jag. Och Sverige har ett mycket gott rykte i Irak. Demokratiskt och att man blir försörjd, sa en irakier om sin syn på Sverige. Det är kanske sant, men jag hoppas de också då vill vara med i demokratin och fungera med de rättigheter och skyldigheter vi svenskar faktiskt har.

Jorma sa...

knute en bra blogg du har. Lägger den i mina favoriter på min blogg.

Mvh Jorma

http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/

Knute sa...

Tack Jorma! Och Ultrav:s värld, det verkar vara fler som är bedragare än riktiga flyktingar enligt Birgitta Elfström, jurist, beslutsfattare hos Migrationsverket:

"Många asylsökande hävdar legal hemvist på Västbanken men de är i själva verket medborgare i Jordanien. Många asylsökande lämnar falska identitetskort. 90 % av alla asylsökande visar överhuvudtaget inga identitetshandlingar. Migrationsverket lägger ner miljontals kronor på språktester för att klura ut varifrån en asylsökande kommer. Här några av många liknande vansinniga exempel:
En asylsökande påstår att han är från Västbanken. Men två år senare inkommer han med ett irakiskt hemlandspass...
Skatteverket ändrar identitetsuppgifter efter att uppehållstillstånd har beviljats!
En asylsökande gifter sig och intygar till Skattemyndigheten att han är "ogift" utan att behöva visa handlingar som styrker detta!"

http://merit.blogg.se/1173051621_be_my_guest___44_birg.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.