07 april 2007

Islamister vill döda Dalai Lama

Det är inte bara påven i Rom som islamisterna ogillar. Nu är de ute efter buddhismens andlige ledare, Dalai Lama. Den förbjudna pakistanska terrororganisationen Laskhar e Toiba hotar honom till livet. Säkerheten runt hans residens i Mcleodganji i Indien har förstärkts med två inre kedjor av tibetanska livvakter och en yttre kedja av poliser.

Kina kan också ha ett finger med i spelet eftersom terroristerna får sina vapen därifrån. Å andra sidan har Kinas attityd ändrats, tidigare förföljdes alla religioner men inför hotet från islam har man insett att buddhismen bättre stämmer med den kinesiska mentaliteten.

En gång i tiden var buddhismen den förhärskande religionen i Centralasien, Afghanistan och stora delar av Indien. Islams invasion innebar utrotande av både folket och dess kultur. I nuvarande
Pakistan minskade befolkningen med mellan 50 och 80 miljoner under de muslimska sultanerna. Pyramider av dödskallar staplades utanför stadsportarna. De buddhistiska universiteten och klostren förstördes. De som kunde flydde till Nepal och Tibet.

Talibanernas förstörelse av de jättelika Buddha-statyerna år 2001 följer mönstret. År 2006 slog en muslim sönder en staty i ett tempel i Bangkok. Det buddhistiska Thailand är sedan länge under islamistisk attack från den södra delen av landet och i höstas tog en muslimsk general makten genom en kupp. Censur av Internet har införts så muslimerna ska slippa bli kränkta av obehagliga sanningar.

Buddhismen är en medkännande religion med icke-våld som främsta kännetecken, och illa rustad att motstå islam militärt. Dalai Lama har uttalat att även islam är en religion som har medkänsla på programmet, något han fått om bakfoten. Han gör samma misstag som Gandhi som försökte predika icke-våld och världsfred för sina muslimska motståndare, vilket de högaktningsfullt struntade i.

Det är möjligt att Dalai Lamas försök till dialog oroar islamisterna. Läs om fler förklaringar till hatet mot honom på bloggarna
Monokultur och Sappho.


De 53 meter höga statyerna i Bamyan i Afghanistan före och efter förstörelsen. Lägg märke till kanonen.

Mina studier av Islam och Mein Koran har fått mig att ge ordet ondska en metafysisk mening. Innan trodde jag det mest bara var okunnighet som låg bakom människors onda gärningar. Men nu börjar jag känna igen besattheten, självupptagenheten, girigheten och avundsjukan hos de totalitära ideologierna. Ondskan finns, nästan så jag tror att djävulen finns.

Inte för de förstörda stenmonumentens skull utan för de plågade människornas skull. Faktum är att på grund av talibanernas härjningar bor tiotusentals människor i mörka grottor som på stenåldern. Musiken har tystnat i deras hjärtan och ersatts av koranverser.

2 Kommentarer:

Knute sa...

Fotnot angående islams undanträngande och utrotande av buddhism och buddhister i Asien:

"Hvis vi går sydpå fra Mazar-i-Sharif i det nordlige Afghanistan og ned til Kandahar og østpå derfra, så har vi det gamle buddhistiske kerneområde, der blev ødelagt ved tre musliminvasioner fra omkring 900 til omkring 1100. Det var Ashokas gamle område, der hvor buddhismen voksede frem. Derefter begyndte islam at trænge ned gennem Indien. Og ifølge de nyeste indiske undersøgelser dræbte muslimerne ca. 80 millioner indere i tidsrummet fra ca. 1200 og indtil englænderne satte en stopper for det i 1700-tallet. Der var tale om både buddhister, hinduer, jainer og andre."

"Kejser Ashoka, 304-232 f. Kr., regerede i perioden 273-232 f. Kr. over et imperium, der omfattede næsten hele Indien og det nuværende Afghanistan samt dele af Persien. Han gik over til Buddhas lære, som han blev en ivrig talsmand for."

http://www.sappho.dk/Den%20loebende/nydahl.html

Knute sa...

Intressant att det var engelsmännen som på 1700-talet satte stopp för muslimernas folkmord på indierna. Tyvärr blev det ett nytt folkmord när engelsmännen lämnade Indien och staten Pakistan bildades.

"There were millions of non-Muslims in this land before partition of India but as Pakistan came into being they all were thrown out through malice, mutilation and massacre. On the contrary, over 100,000,000 Muslims live in India and demand human rights!"

http://www.faithfreedom.org/Articles/AnwarSheikh/islamic_morality.htm

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.