11 maj 2007

Jag begriper inte meningen med att hetsa mot broderfolket

Artisten Wiehe gick till attack mot Danmark inför dronning Margrethe. Hon visade inte med en min vad hon tyckte men hon genomskådade naturligtvis hans snyftvisa om kärleksflyktingar från Danmark till Sverige. På typiskt vänstervis använde han invektiv som pölsefascister om danskarna. Väl vetande om att hon inte skulle nedvärdera sig att bemöta honom hade han mage att påstå att drottningen höll med honom. DN , SvD , SvD

Jag hoppas verkligen inte hans åsikter är representativa för den svenska mentaliteten. I så fall är det bäst att jag emigrerar.

Att många asylsökande söker sig till Sverige i stället för till Danmark beror på den danska lagstiftningen mot tvångsäktenskap. Absurt att anklaga Danmark för det. Däremot borde man i Sverige ta sig en funderare över varför man så släpphänt tillåter att unga människor blir bortgifta mot sin vilja.

Ur en artikel i DN, Danskt kvinnovåld flyttade till Malmö:

'Danska fall' upptar hälften av platserna för misshandlade kvinnor på Kriscentrum i Malmö. Det handlar om kvinnor som gift sig med danska medborgare av utländsk härkomst. Den skärpta danska utlänningslagen har gjort att många flyttar till Malmö för att gifta sig. Läs här.

Om Sverige också hade haft 24-årsregel hade dessa tvångsäktenskap aldrig blivit av och kvinnorna hade sluppit bli misshandlade.

Eller mördade.

Men den logiken fattar inte Wiehe, den stämmer inte med det marxistiska schema som han pluggade in på 1970-talet.

Med slitna slagord kommer våra dhimmis ingen vart med Holger Danskes avkomlingar, det blir bara klagovisor.

Kärleksflyktingar? Jag erkänner att det är ett dilemma, att danskar som av äkta kärlek vill gifta sig med en utlänning ska drabbas därför att man vill förhindra muslimska flickor från att bli tvångsgifta. Vilket dessa inte undslipper i alla fall eftersom det bara är att flytta över Sundet.

Undrar om det skulle gå att hitta en annan konstruktion av 24-årsregeln. Det påminner om det överdrivet politiskt korrekta förslaget att tvinga alla flickor att göra gynundersökning bara för att kolla om de somaliska flickorna har blivit "omskurna", för att använda ett förskönande ord för något så hemskt.

Eller förslaget om att förbjuda religiösa skolor. Varför ska kristna skolor stängas när det är de jihadistiska muslimska skolorna man vill komma åt?

Resultatet blir att alla lagförslag faller platt till marken och inget blir gjort.

Hur ska islams totalitära lära i längden kunna samexistera med västerländsk frihet och mänsklig värdighet? Ska vi ha teokrati eller demokrati?

HOLGER DANSKE VAKNAR.

Holger var en dansk hjälte som var med i slaget vid Poitiers år 732 då muhammedanerna blev stoppade i sitt försök att erövra Frankerriket. Nu sover han i ett valv under Kronborgs slott för att rycka ut och rädda sitt land när det är i nöd.

22 Kommentarer:

Nihonshu sa...

Fast det finns dock om fall där "oskyldiga" som drabbats av den danska lagen. Den slår tyvärr även mot folk som seriöst velat gifta sig, så som ett ungt par som var på TV för ett tag sen. Helt genomarbetad är inte lagen trots syftet.

Knute sa...

Nihonshu, det liknar telepati därför att jag just skrivit om detta på slutet av posten! Jag håller med, "Helt genomarbetad är inte lagen trots syftet."

Anonym sa...

Det här måste vara den överlägset sämsta bloggen jag någonsin läst...
Fascinerande att det går att få in så många fördomar per ord.

Knute sa...

Anonym, du kanske ser verkligheten i ett rosenrött skimmer. Det är inte fördomar jag för till torgs, det är fakta.

Darth Wader sa...

Knute, du bidrar till att samhället blir uppdelat, tråkigt, farligt, osäkert, färglöst och isolerat. Hur hotad känner du dig, har det hänt dig något hemskt? Det finns duktiga psykologer som kan hjälpa, istället för att bygga upp barriärer och isolera sig från en omvärld som kommer att bli påtagligare både på gott och ont. Är allt svart och vitt, har du någon tillåtit dig att tänka i nya banor, vidgat dina vyer? Du kommer inte med fakta.

Knute sa...

Johan, tack för din omtanke. Faktiskt är det roligt att att få lite mothugg ibland. Jag förstår att du inte är intresserad av någon anti-jihad, men betyder det att du inte tycker att jihad är någon särskilt viktig fråga?

Du frågar om jag tillåtit mig att tänka i nya banor. Det är just vad jag håller på med. Mest på skoj började jag läsa Koranen och blev alltmer förfärad. Sen läste jag Haditherna och då började det gå upp för mig vilken fruktansvärd ideologi islam är jämfört med kommunism och nazism, som ju inte heller går av för hackor vad gäller mordiskhet.

I stället för att fjäska bör vi informera om islams människosyn. Islamisterna har inte demokratiska avsikter.

Om vi böjer oss för imamernas krav gör vi invandrarna från den islamiska världen en dålig tjänst.

OBS! Jag vill poängtera att jag INTE placerar alla invandrare i blattefack. Lägg märke till att jag aldrig luftar gamla fördomar. Jag inser att invandrare är vanliga människor.

Men. I ett europeiskt perspektiv har faktiskt Sverige en extrem invandringspolitik. Kvinnoförtryck och sharialagar är redan här.

Du gör felet att du skjuter på budbäraren. Verkligheten blir inte bättre av att man blundar för den.

Anonym sa...

Hej Knute, håber Du har det godt.

Rystende kommentarer Du for til dit eller særdeles fornuftige indlæg. Ikke de helt store argumentationsevner Du er oppe imod.

Det er besynderligt, som mange gør, at udlægge situationen som om Danmark exporterer problemer til Sverige. Der er selvfølgelig en smule om det hvis man kigger lige nu og her. Men de fleste der prøver at omgå den Danske lov ved at flytte til Sverige, vil jo nok vende tilbage på et senere tidspunkt.

På længere sigt bliver der altså tale om at Sverige exporterer elendig lovgivning til Danmark.

Jeg tror ikke Danskere generelt tager det så tungt med de hadefulde udfald. Vi kender jo selv typen herhjemmefra :-)

Anonym sa...

Er det forresten ikke morsomt at Johan slet ikke har kommenteret dit forige indlæg.

Han kunne jo passende have skrevet at: "Terrormusen bidrar till att samhället blir uppdelat"

Knute sa...

Hej Pharanath, Danmark har fået et nyt parti der vil tage væk 24 års regeln, passer det?

Jeg synes tværtimod Sverige burde indføre den regel, men det sker nok aldrig.

Alliancen mellem venstrefløjen og muslimerne skaber selvfølelig venskabsbånd og loyaliteter. Det er grunden til de hadefulde udfald. Okej, lad dem om det, selv om de bliver dhimmis.

For øvrigt har jeg har selv muslimske venner. Det går fint, men det er svært at tale om religion.

For at blive alvorlig, det værste er kriminaliteten, læs
http://kurtlundgren.webblogg.se/
om trussel mod en journalist.

Knute sa...

Terrormusen bidrar till att samhället blir uppdelat"
Hir hir hir hir hir, jeg griner som Fedtmule.

Anonym sa...

Tack för en mycket bra blogg! Läser så fort den blir uppdaterad, sluta inte skriva!!!

Unknown sa...

Helt rätt, han steg i aktning. Det var både modigt passande att göra detta uttalande, jag håller på deg .

Det finns danska pölsefascister i sverige också.
Jag hoppas lyx bidragstagaren Bernadott fick nått att tänka på.

Knute sa...

d: schysst, nu blev jag glad, tack!

Knute sa...

Tomas, man kan spise pölser utan att vara faschist för det. Det är egentligen konstigt att en gammalkommunist som Wiehe kan skapa sådan polarisering i Sverige. En sån människa som hyllar och hyllar folkmördande diktatorer.

Han gjorde några bra låtar, men tyvärr är det så att musiker, konstnärer och författare ofta inte är några stora tänkare, deras kvaliteter ligger på det estetiska planet snarare än det etiska.

Många av dem som växte upp med Hoola Bandoola på grammofonen och Vilse i Pannkakan på TV tycker förstås att han är häftig, och hakar tanklöst på hans lögnaktiga beskrivning av Danmark.

Anonym sa...

Ja den er god nok med det nye parti.

De kalder sig "ny alliance" og består af udbrydere fra andre partier; Radikale, Venstre og Konservative.

De ønsker lavere skatter, stram men mere flexibel udlændinge politik og mindre indflydelse til Dansk Folkeparti. De håber at kunne skabe et flertal hen over midten.

Man kan måske sige at de går efter en situation som i Sverige, hvor man har borgerlig regering uden at give indflydelse til Sverige Demokraterne.

Der er selvfølgelig iforvejen partier der er imod 24 års reglen.

Har forresten også selv et par Muslimske venner, de ved ingenting om Islam :-)

Kaptenen sa...

Wiehe har rätt. Sen ska något så odemokratiskt som kungahus får sig en känga. Skit ska skit ha.

Sen tycker jag att du är väldigt polariserad i ditt synsätt. Hur har i regel fel om det mesta. Visst ska vi se upp med extremister när det gäller både kapitalister, kommunister, muslimer och annat pack. Men du är själv en extremist som idiotförklarar din omgivning och med det så idiotförklarar du dig själv.

Knute sa...

Kaptenen, strunta i min attityd som tydligen irriterar dig. Tag dig en funderare på vad jag skriver om i stället. Är det okej att Sverige tillåter tvångsäktenskap?

Anonym sa...

Tackar ännu än gång för en utmärkt och mycket bra blogg. Som tillför så mycket fakta om det hot som ytterst få värkar ha en aning om! Rekomenderar den till alla mina vänner som liksom mig har flytt Sverige.....

Knute sa...

Tack för berömmet! Att gå i exil funderar jag själv på ibland...

Kaptenen sa...

Sverige tillåter inte tvångsäktenskap.

Anonym sa...

Det sjove (konstiga?) er, at vi i danmark slet ikke har hørt om denne her idiots tale, jeg tror generalt danskere som mig er fuldstændig ligeglade med hvad "storebror" har at sige om vores love. Interessen for denne sag er næsten udelukkende på jeres side af sundet tror jeg. ;)

Knute sa...

Michael, det findes Wiehe-typer i Danmark også men de har heldigvis ikke samme inflydelse. Her bliver man sommetider forskrækket over den almene fornægtelse af at det overhoved skulle väre nogen problemer med indvandring og islam.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.