13 maj 2007

Sveriges rikaste finansman heter Mohammed Al-AmoudiVad har pengar att göra med tillväxten av radikal islam? En hel del, visar det sig.

Om det inte vore för de massiva penningplaceringarna skulle de islamistiska våldspredikanterna från Arabien inte ha samma framgångar. Islam är ett instrument för arabisk kulturimperialism.

Ikeas Ingvar Kamprad är god för 184 miljarder kronor, men han bor i Schweiz. Tetra Paks Rausingfamilj är ungefär lika förmögen som Kamprad men bor inte heller i Sverige. Så att vara god för 65 miljarder borde räcka för att vara rikast i landet.
Spydpigen berättar:

"Han heter Mohammed Al-Amoudi och är saudiarab i släkt med det arabiska kungahuset. Han har näsa för handel och har investerat i många företag, först och främst i oljebranschen och nämns bland världens rikaste på Forbes lista. Han äger bensinfirman Preem och de stora oljeraffinaderierna i Lysekil. När han är i Sverige, residerar han på sin herrgård vid Mälaren.

Han håller mycket av Sverige, säger han och köper ju också upp många företag. Det är ett bra land att investera i, och näringslivet i Sverige är förtjusta i honom. Han blev år 1997 utnämnd till "Kommendör av Kungliga Nordstjärneorden". Och nu den 10 april ryckte han upp i Första Klassen av Nordstjärnan som ett erkännande av hans "insats för Sverige eller för svenska intressen".

Men man kan fråga sig: är det verkligen för Sveriges och svenska intressens skull? Eller är det for sina egna? Eller för islams skull? Som muhammedan och saudiarab ligger islam honom varmt om hjärtat och han stöder naturligtvis islamiseringen. Saudiarabien är mycket engagerat i att missionera i Europa, bland annat genom att upprätta moskéer. Till varje moské hör gärna en koranskola, där barnen kan lära den rätta tron (och det rätta hatet till icke-muslimer?). Sverige har redan flera moskéer. De som är betalda med saudiska pengar, kräver att det är den i Saudiarabien hårda islamiska varianten av religionen, den wahabistiska, som skall förkunnas, vilket lätt ger anledning till stridigheder med andra mer människovänliga uppfattningar."

Kan han köpa hela Sverige? Det handlar om snabbt växande oljerikedomar som placeras:"Bratsens lekplats Sturegallerian i Stockholm säljs – till en shejk. Prislappen på 4 miljarder kronor är kaffepengar för Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Enligt Forbes är shejken god för 19 miljarder dollar. Den 15 december tar han över kotlettfrisyrernas favorittillhåll. Nuvarande ägaren Diligentia säljer till Abu Dhabi Investments, som styrs av shejken. I köpet ingår bland annat Sturebadet och restaurangen Sturehof. Även nattklubben Sturecompagniet, där kungabarnen ofta svängt sina lurviga, ingår i köpet.

Shejken har varit president för Förenade arabemiraten sen 2004 då han fick posten i arv av sin far. Hans Abu Dhabi Investments äger redan svenska aktier för 8 miljarder kronor, bland annat i Ericsson, Nordea och Telia Sonera."
Aftonbladet

Oljepengar har en hel del att göra med tillväxten av radikal islam. Jag vet inte hur aktiva just Al-Amoudi eller Bin Zayed Al Nahyan skulle vara i islamiseringen. Men det finns många investerare från den arabiska halvön, t ex Bin Ladens familj. Pengarnas vägar från shejkerna till islamisterna kan vara svåra att spåra, men varifrån skulle annars pengarna komma? Den saudiarabiska versionen av islam kräver att även shejker underkastar sig.

Vi får inte vara rädda för att ifrågasätta Europaunionens rådande filosofi. Om det beror på mutor med oljepengar vill jag låta vara osagt, men den så kallade
Euro-Arab Dialogen syftar till att underlätta islamiseringen. Varför finns det lagar och lagförslag som försöker inskränka yttrandefriheten och kriminalisera kritik av islam? EU förefaller representera en isolerad elit som inte tar till vara européernas intressen.Jag skrev att pengarna till islamisterna kan vara svåra att spåra. Inte i Sveriges fall, inte när den släpphänta svenska staten tillåter självaste saudiska staten att bygga moské i Göteborg.

13 Kommentarer:

Knute sa...

"Världens modigaste och viktigaste samhällsdebattör" Ayaan Hirsi Ali, måste ses och höras, inslaget börjar efter 35 minuter

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=63768

Knute sa...

Midroc i fokus

•Midroc Property Development har idag ca 100.000 kvm färdig-utvecklade fastigheter och ca 150.000 kvm byggrätter för både kommersiella lokaler och bostäder i Öresundsregionen.
•På Bulltofta byggs ett 20.000 kvm stort handelsområde och 300 lägenheter.
•I Lund förbereder man för Lundaporten, Lunds nya infart: hotell, kontor och företagsbostäder på ett ca 22.000 kvm stort markområde.
•I Västra Hamnporten i Västra Hamnen i Malmö utvecklar Midroc tillsammans med NCC ett helt kvarter, bestående av kontorsbygg-nader, hotell, bostäder och en omfångsrik parkanläggning.

•Bakom Midroc ligger Sveriges största privata investerare Schejk Mohammed al-Amoudi.

http://www1.affkapnytt.se/tidigare_nr/nr-2-04/nr-2_04.htm

Anonym sa...

Han är faktiskt en etiopier och har inte alls ambitionen att vara en kanal för islam. Han är född och uppvuxen i Etiopien och är en ganska oreligiös person. Kolla din källa/or innan du skriver negativa saker.

Berit sa...

Mohammed Hussein Ali Al Amoudi is a Saudi Arabian /Ethiopian business magnate who lives in Ethiopia and Jeddah,
Saudi Arabia


Ethiopian-born and raised in Saudi Arabia,


Full Name: Sheikh
Mohammed Hussein Al Amoudi
Born: 1946
Place of Birth: Weldia, Wello- Ethiopia
Parents: Ethiopian mother and Yemeni father.
Citizenship: He immigrated to Saudi Arabia in 1965 and became a Saudi citizen.
Marital Status: Married.
Occupation: Businessman

Anonym sa...

Shejk Mohammed AL-Amoudi
Han vistas regelbundet i Sverige och då bor han i sitt enorma hus som går under täckmanteln Hackholmssund Konferens ute i Upplands Bro. Där för övrigt ett nytt slott byggs upp som arkitekterna Tengbom har ritat. Ansvarig för Shejkens vistelse i landet är Jesper Wikström och till sin hjälp använder han sig utav en armé av livvakter. Dessa kan skådas då han besöker sin favoritkrog Operakällaren vid varje tillfälle. Shejken och hans familj har också synts i sin enorma lyxbåt som har legat vid kajen vid Preem macken på Kungsholmen båten heter Queen of Sheba tror jag.
De som jobbar aktivt med Shejkens imperium är Familjen Wikström med framför allt Bröderna Roger och Christer Wikström med fadern Lennart samt kusinen Jesper Wikström.
Shejken har två fruar och ett antal barn som man sommartid kan se shoppa kring stureplan. det är otroligt vad information man kan få fram när man frågar på Midroc.

Knute sa...

Anonym, för att fler ska få tillfälle att läsa din kommentar publicerar jag den under inlägget

Sverige sjunker ner i anarki

Anonym sa...

Alltid är ni så tröttsamt rädda för Islam. Herregud dom är världens strykpojkar som bara lokalt får sin vilja fram. Vad är problemet från er sida? Jag förstår mer deras radikalism även om jag spyr på den med.

Knute sa...

Må tro det? Bara lokalt de får sin vilja fram?

Anonym sa...

väldigt många sanningar här......läs mer sanningar i DI Weekend 13/3-10 bland kommentarerna. Artikeln handlar om sprättarna Christer och Roger Wikström och Shejk Mohammed Al Amoudi

Knute sa...

Saudi-prins vil have israelere bortført

En saudiarabisk prins lover 900.000 dollars i dusør til den palæstinenser, der bortfører en israelsk soldat.

Dermed giver prins Khaled bin Talal, bror til den prominente mangemilliardær prins Alwaleed bin Talal, sin støtte til den ledende muslimske præst Awad al-Qarni, der har udlovet en dusør på 100.000 dollars.

Med løfterne fra prinsen og præsten kan en palæstinenser så tjene en million dollars på at bortføre en israelsk soldat. Det svarer til omkring 5,3 millioner kroner.

http://jp.dk/udland/mideast/article2591664.ece

Anonym sa...

HAN E EN AV VIKING PERSON TILL SVERIGE OCH ETHIOPIA VI ÄLSKAR HONOOM VÄLDIGHT MYCKET
FRÅN ETIOPIAN OCH SVERIGE

Knute sa...

Rika shejker bygger nytt ”Manhattan” i Serbien.

I Serbien är det nu klart att ”Belgrad Waterfront” kommer att byggas, vilket kommer att konvertera Belgrad till ett Balkan Dubai.

Det är rika shejker från arabländer som investerar cirka 3,1 miljarder dollar i ett nytt ”Manhattan” projekt i Serbien.

Nationell Yttrandefrihet vet inte vilka slutsatser man kan dra av detta, men i Sverige har vi saudiaraben Mohammed Al-Amoudi, med en förmögenhet på 10,9 miljarder dollar.

Al-Amoudi äger de svenska bensinstationerna Preem och de stora oljeraffinaderierna i Sverige.
Som muhammedan och saudiarab ligger islam honom varmt om hjärtat och han stöder naturligtvis islamiseringen. Saudiarabien är mycket engagerat i att missionera i Europa, bland annat genom att upprätta moskéer.

Vi har även Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Enligt Forbes är shejken god för 19 miljarder dollar.
Hans företag Abu Dhabi Investments äger svenska aktier för 8 miljarder kronor, bland annat i Ericsson, Nordea och Telia Sonera.
Han köpte också Bratsens lekplats Sturegallerian i Stockholm för 4 miljarder kronor.
Oljepengar har en hel del att göra med tillväxten av radikal islam.

Jag vet inte hur aktiva just Al-Amoudi eller Bin Zayed Al Nahyan skulle vara i islamiseringen i Europa. Men det finns många investerare från den arabiska halvön, t ex Bin Ladens familj. Pengarnas vägar från shejkerna till islamisterna kan vara svåra att spåra, men varifrån skulle annars pengarna komma?

https://nationellyttrandefrihet.wordpress.com/2015/06/02/rika-shejker-bygger-nytt-manhattan-i-serbien/

http://www.telegraf.rs/english/1525428-croats-freaked-out-about-belgrades-waterfront-sheikhs-are-building-serbs-a-luxurious-belgrade

Anonym sa...

JA NU ÄR DET PAY BACK TIME....FÖR <mR DET VARJU KUL SÅLÄNGE DET VARADE

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.