26 juni 2007

Al-Ouada sträcker ut en hjälpande hand.


Osama bin Ladens nr. 2 uppmanar muslimska grupper att stötta Hamas och bistå med pengar och vapen. Ayman al-Zawahiri varnar också andra arabiska länder för att försöka ta politisk kontroll i Gaza, speciellt Egypten och Saudiarabien..

Talaren uppmanar Hamas att införa muslimska lagar , att införa Guds ord på jorden. Jag antar att han syftar på den gud som förtrycker kvinnor och beordrar död till icke-troende.

Tidigare har al-Qaeda inte ansett att Hama varit tillräckligt radikala men nu är de villiga att stödja alla grupper som kan åstadkomma död och förstörelse i Israel.

"Förena er med mujahideen i Palestina och med alla mujahideen i världen i den förestående attacken".

6 Kommentarer:

magnus sa...

al Qaida försöker väl med detta skapa någon samling bland islams extremister (och det kanske lyckas; många islamförespråkare vet ju inte riktigt var de ska stå men hyllar lite pö om pö än det ena och än det andra när två falanger av islam slår ihjäl varandra). Men i går noterade jag att vänsterjournalisten (hon som sagt att hon ogillar Bush) Cecilia Uddén mest underströk att Hamas skapat ett lugn på Gaza som inte fanns tidigare. Jabadi-jabidaa...

-

Orkar inte blogga nu, men tillåt mig här fräckt nämna att Amnesty International i sin tur sträcker ut en hjälpande hand till al Qaida. En kille från Guantanamo som anser att Talibanerna är bra, kvinnor bör burka frivilligt samt är för dödsstraff påstås i Aftonbladet vara en frontfigur i en Amnesty-kampanj i Danmark.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1103946,00.html

Vänstern, som definitivt och som alltid framgångsrikt här hijackat en f d vettigare organisation (Amnesty), saknar verkligen all koll, moral och bedömningsförmåga. USA-hat, en fribiljett för vem som helst att hyllas.

På 30-talet bildade ju kommunisternas dåvarande partiledare ett svenskt nazistiskt parti, och det är exakt samma sak vi ser här.

Al Qaida hade nog i dag även hyllat Hitler om de inte känt till vilket negativt symbolvärde han har.

Anonym sa...

Hamas övertagande av Gaza är verkligen en stor gåva till Israel.

För min del får Hamas gärna ta fullständig kontroll över samhällslivet i Gaza. Vad de också bör få ta 100 procent kontroll av är smärre detaljer som näringsliv och folkförsörjning, en miljon Gaza-bor är ju idag beroende av västvärldens nödbistånd. Dra in detta och låt Hamas sköta detta istället. Så får Hamas och de Gaza-bor som röstade på dem se hur mycket det som Hamas kan erbjuda mättar: dvs böner och vapen. Låt Gaza-borna skörda vad de sått.

Gustafsson i Säffle

Berit sa...

Det kommer nog aldrig att hända, Gustafsson.
"In a major boost to Abbas, EU foreign policy chief Javier Solana announced in Luxembourg on Monday that the 27-country bloc would resume direct financial aid to the Palestinian Authority now that Hamas is no longer part of the government.
The White House said Bush called Abbas on Monday "to express support for him and the Palestinian moderates."

Det innebär att de nödvändigaste förnödenheterna är säkrade så det finns pengar till mera vapen.

PS. För länge, länge sedan jobbade jag på Annelundsskolan i Säffle.

Anonym sa...

Annelundskolan?

Ja här är islam ännu inte särskilt påträngande som socialt fenomen....

Jo Solana talar om the Palestinian Authotity, men det är inte pengar som kommer att gå till GAza. Mycket resurser går ju just nu till mutkolvarna på Västbanken för att snabbt skapa en iögonfallande skillnad i levnadsstandard mellan västbanken o gaza... för att underminera Hamas i Gaza. Man förstår politikernas tanke, men all erfarenhet visar att denna typ av morötter eller rationella styrmedel inte biter på arabisk social och politisk kultur.

Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Knute sa...

Talibanerna klädde en sexårig pojke i en självmordsväst. Sedan skickade de honom att döda amerikaner. Lurades att bombvästen skulle spruta blommor. Men det slutade lyckligt.

Aftonbladet

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.