19 juni 2007

Allsmäktig regering?Senaste nytt är att de muslimska massutrotningarna av kristna grupper i Darfurområdet i Sudan beror i själva verket på (redo för detta?) "av människan orsakad global warming".
Skäms du nu inte över senaste tankningen du gjorde?
För någon tid sedan föreslog en lustigkurre att miljöfanatikerna snart skulle komma att skylla alla otrevligheter i världen på global warming orsakad av mänsklig aktivitet. Det vi fnittrade åt då ekar ihåligt just nu.

UNs CEO är nu anhängare av den nya religionen och insisterar på att en allsmäktig regering (förhoppningsvis en som har global täckning) får till uppgift att lösa det växande problemet genom att införa nya skatter och begränsa människors frihet utan att använda militär makt. Vilken nymodig idé!

Men här i USA är det chockerande att upplysas om att regeringen kanske inte är
allsmäktig.

Frågan om den illegala immigrationen är en intressant test på en regeringsmakt i aktion, i alla fall när det kommer till centrala ansvarsområden som försvaret av nationen. När kritiker av detta ”genomgripande” immigrationsförslag begär förstärkning av gränserna, säger regeringen: Det har du rätt i! Vi är med på det! Vi vill också ha förstärkning. Men vi kan inte få det så länge du fördröjer denna ”genomgripande reform”.

Varför inte? Det finns redan införda invandringslagar, eller hur? Varför inte försöka genomdriva dem? Samma människor som säger att regeringen är en väldig kämpe för det goda som kan utplåna varje cigarettfimp och avgifta varje cheeseburgare och till och med förändra själva klimatet på jorden tillbaka till ett paradisiskt tillstånd så att vattnet som faller från himlen kommer att landa som is och snö, och isbjörnarna på avlägsna kontinenter kommer att leka och skutta som förr, dessa samma människor säger: Bygga ett gränsstängsel? Genomföra deportationsbeslut? Kan inte genomföras, old boy. Pie-in-the-sky.
Hur ska vi kunna lösa denna paradox samtidigt som våra "ledare" försäkrar att trots att vi för krig mot "terrorism" resulterar vedergällning mot de som försöker döda oss alltid i att enbart "oskyldiga civila" blir skadade.

Det verkar som våra "ledare" är enbart intresserade av två saker; mer makt över oss samt att kunna
njuta av de förmåner som automatiskt följer med makt.

Enbart en idiot eller en politiker argumenterar för mer regeringsmakt över oss, men när man tänker på saken så lever vi i underliga tider.

5 Kommentarer:

Knute sa...

Samma fenomen i Sverige och EU, regeringarna reglerar klåfingrigt allting, och slår blå dunster i ögonen på medborgarna med löften om att de kan lösa alla problem, men någon vettig immigrationspolitik kan de inte åstadkomma.

ΛΕΟΝΙΔΑΣ sa...

¡Ya es claro! Además: When you apply for social services in México, what do they give you?
Answer: A map of the USA.

Knute sa...

En intervju med Yuri Bezmenov:
"Operation hjärntvätt är avslutad, operation repression kan påbörjas."
Se videon:
demoralisering-hjärntvatt-och-socialism

Knute sa...

Welcome on board, Leonidas!

The USA is big and Sweden is small, but I suspect it's the map of Sweden they are studying in Iraq and Kosovo. Half of the Iraqi immigrants in Europe have Sweden as destination.

By the way, I wrote about the brave 700 Swedish UN-soldiers in Kosovo March 17, 2004. At length a reason to be proud of being a Swede.

Knute sa...

FN's generalsekreterare tycker det är okej att begå folkmord och skylla på vädret.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.