13 juni 2007

Allting ordnar sig bara man inte är dum

Den underbara religionen Islam förbjuder ogifta män och kvinnor att arbeta tillsammans på offentliga ställen. I vissa länder där kvinnor tillåts arbete utanför hemmet orsakar detta organisatoriska problem som tex. i Egypten.

Men var bara lugn, nu har högsta mullahn hittat en lösning. Om man kan etablera någon sorts familjeband mellan kvinnan och hennes manliga arbetskamrater är problemet löst.

Man stiftar en ny fatwa som säger att om kvinnan ammar mannen fem gånger har man instiftat en sorts familjetillhörighet som gör att man utan problem kan arbeta tillsammans i fortsättningen.

Ni tror kanske att jag bara skojar men läs själva The New York Times artikel här.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Muslimerna tycker vi är perversa men det här var extremt perverterat! Bra artikel!

From Sweden with Grief sa...

I Sverige talar man om att mödrar ibland inte ha kapat navelsträngen till sina barn. Det är givetvis symbolik i det, det säger sig självt. Att nu männen ska vara kvinnornas barn enligt denna fatwa är ju helt sanslöst. Vilken kvinnosyn, jag skulle vägra att låtsasamma alla karlar jag träffar dagligen! Är kvinnor bara mödrar då de går utanför dörren? Tala om att det handlar om ett sexuellt förtryck av kvinnorna, för jag undrar om kvinnor verkligen vill förnedra sig till detta! Hur kommer man ens på denna idé, hur mår man då?

Berit sa...

Jag är övertygad om att den enda anledningen till detta påhitt är att förnedra kvinnor och hindra dem att lämna hemmet. Man talar om ogifta muslimska kvinnor vilka med största sannorlikhet aldrig har visat brösten för någon man överhuvud taget. Och sedan kommer nästa undran: Blir man inte stenad om man visar vissa kroppsdelar för muslimska män?

From Sweden with Grief sa...

Jag funderade i dessa banor också, om steningen. Ett obehagligt sätt att straffa kvinnor, en slags dubbelbestraffning. Sanslöst!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.