11 juni 2007

Den Verkliga Diskrimineringen


För inte så länge sedan inledde Växsjö kommun (med 6 andra kommuner och några statliga myndigheter) en anonymisering av jobbansökningar för "att motverka diskrimineringen".
Fyra personer valdes ut till som kandidater till en rektorsplats på en skola av 19 anonyma ansökningar. De fyra valdes ut utan att man visste deras namn, ålder, sexuella läggning, hudfärg, kön eller härkomst.

Samtliga fyra visades sig vara medelålders, vita, heterosexuella män av "svensk" härkomst. Det rubricerades i länken nedan som "en flopp" då det inte ledde till minskad diskriminering. Eftersom dessa män valdes enbart på sina meriter...

Det bevisar bara det som vissa av oss redan konstaterat, det är den ovan nämnda grupp som verkligen diskrimineras i dagens Sverige, oftast med statlig hjälp.

Källa
Smålandsposten

5 Kommentarer:

Knute sa...

Strukturell diskriminering är ett begrepp som socialisterna hittat på för att bortförklara varför deras politik drabbar invandrare.

Arbetsgivaravgiften är ett sånt påhitt som gör att arbetsgivare inte törs anställa andra än "säkra kort".

Skuncke sa...

Det är verkligen synd. Där jag bor anställer man utan anonymisering endast mörkhudade i offentlig sektor. Hudfärgen är den främsta meriten i alliansens Sverige. Bara idag föreslås att anhöriginvandrare från Irak ska få jobb före alla svennar och alla tidigare invandrare. Ett jävligt sjukt land enligt min mening.

Anonym sa...

Jag tycker Sverige är ett bra land. Alla är emot er stackars gossar som är vita och tjocka.

Det är synd om den vita medelålders mannen i Sverige. Han är så diskriminerad.

Varjager sa...

Visar bara att kaptenen är verklighets frånvarande.

Humle och Dumle sa...

Dick Erixon hade ett bra inlägg om "strukturell diskriminering" där han visade att både vänsterhänta och korta människor diskriminerades mer än normalt byggda högerhänta. Vad göra? Identifiera ALLA grupper i samhället och kvotera in dem oavsett kompetens eller övriga kunskaper.
Men som många redan vet: Skaffa dig en eftertraktad kompetens genom utbildning, kurser eller genom egna kontakter. Lär dig sedan svenska flytande och behandla behandla människor efter deras handlingar och inte utifrån kön eller religiös tillhörighet. Och vips - du har ett jobb och en ljus framtid. Men alternativet är ju lättare -tyck synd om dig själv och hur förtryckt du är. Skaffa parabol med alla kanaler från Arabvärlden, driv omkring med andra arbetslösa invandrare och prata bara ditt modersmål.
Det finns faktiskt många exempel på individer som insett ovanstående och kommit vidare av egen kraft, även om media gärna gottar sig i den självömkande gruppen. Det handlar till sist om att göra val. Du väljer själv din egen framtid.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.